Overdracht vrienden

Na vele jaren was het op 26 augustus 2024 zo ver: het bestuur van de stichting “Vrienden van Reiger Boys” droeg zijn taken over aan een geheel nieuw bestuursteam. Het oude bestuur bestond uit Hans van der Veldt (voorzitter), Henk Tromp (penningmeester) en Nico de Krijger (secretaris). In het nieuwe bestuur staan wederom bekende Reiger Boys-namen: Stefanie Hoogland (voorzitter), Michael Willems (penningmeester) en Timo Blind (secretaris). Bijzonderheid: Timo is de kleinzoon van Leen Blind, initiatiefnemer en mede-oprichter van “De Vrienden”.

Het begin
De in Reiger Boys-kringen welbekende Leen Blind nam in oktober 1995 het initiatief om tot een “club van 100” oftewel een club “Vrienden van Reiger Boys” te komen. Dat lukte, en een paar maanden later, op 13 juni 1996, werd door hem en Hans van der Veldt de officiële oprichtingsakte bij notaris Kleuters getekend. Het doel van “De Vrienden” was en is: voor de vereniging Reiger Boys (extra) zaken financieel mogelijk te maken, in de breedste zin, voor alle geledingen binnen de club. Elke Vriend doneerde jaarlijks 100 gulden (sinds de invoering van de euro: € 50)

Binnen korte tijd hadden vele mensen die zich met Reiger Boys verbonden voelden zich aangemeld als “Vriend”. Op een gegeven moment was het aantal tot over de honderd gestegen, een prachtig resultaat. Heel veel extra’s zijn in de loop van de jaren mogelijk gemaakt. Een kleine greep daaruit: een electronisch scorebord, speciale acties voor de jeugd, verfraaiing van de kantine, kleding voor de kantinemedewerkers, flinke bijdrage voor het International Youth Tournament, gereedschap voor de MOT-ploeg (de onderhoudsploeg), een popcornmachine voor de toernooien, info-schermen, de tussenwand in de kantine, ballen voor de pupil-van-de-week, een AED (defibrillator), het Reiger-beeld (vervanging van het gestolen bronzen beeld), enfin, zo kan er nog véél meer genoemd worden. Ook werden voor De Vrienden speciale avonden georganiseerd, zoals in maart 2015 (in samenwerking met de sponsorcommissie) waarop Jeroen Elshoff (zelf spelend lid van Reiger Boys) en Jeroen Grueter een boeiende presentatie hielden over hun werk als sportverslaggever. Behalve een aantal gezellige avonden die in de loop der jaren werden georganiseerd werd het 25-jarig bestaan groots gevierd, in samenwerking met de sponsorcommissie, met onder andere als gastsprekers Max Huiberts en Michael Koster van AZ.

Vers bloed
Zoals in elke organisatie komt er een moment waarop het goed is dat er “vers bloed” komt. Zo ook bij “De Vrienden”. De nieuwe mensen zijn van de volgende generatie, kennen de jeugd en de jeugd kent hen. Het oude bestuur heeft jarenlang met betrokkenheid en met hart en ziel veel voor Reiger Boys gedaan. Nu is het aan het nieuwe bestuur om de lijn door te trekken en met nieuwe initiatieven de club te blijven steunen. Daar hebben de oude bestuurders het volste vertrouwen in.

Namens het oude “Vrienden”-bestuur: Hans van der Veldt

Nawoord van het nieuwe “Vrienden-bestuur:
Het nieuwe “Vrienden”-bestuur heeft er heel veel zin in en hoopt met nieuwe leden verder te groeien en nog meer voor Reiger Boys te kunnen betekenen. Inmiddels hebben we in onze eerste vergadering met het nieuwe bestuur besloten bankjes voor de dug-outs op het hoofdveld te schenken en zullen we in overleg met de leden en het bestuur van Reiger Boys verder naar mooie bestedingen zoeken. Inmiddels is het eerdergenoemde scorebord nodig aan vervanging toe dus daar willen we sowieso een substantiële bijdrage aan leveren. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Met een ferme handdruk werd (op de foto) de overdracht van het “Vrienden”-bestuur bekrachtigd. Vlnr: Henk Tromp, Nico de Krijger, Hans van der Veldt, Stefanie Hoogland, Timo Blind, Michael Willems.