Voetbalvereniging Reiger Boys is gevestigd op Sportlandgoed De Wending, Lotte Beesedijk 1, 1705 NA Heerhugowaard.

Sportlandgoed De Wending
In de zomer van 2001 verhuisde Reiger Boys van het oude sportpark De Kabel aan de Beukenlaan naar een van de mooiste sportcomplexen binnen het amateurvoetbal in Nederland: Sportlandgoed De Wending aan de Lotte Beesedijk 1 te Heerhugowaard.

Het sportcomplex beslaat ruim acht hectare en beschikt over zes speelvelden (waarvan twee verlicht, inclusief het hoofdveld), een trainingsveld, en een hoofdveld met kunstgras dat tevens als trainingsveld wordt gebruikt. Het complex wordt omgeven door een U-vormige wal, wat een unieke speelsfeer creëert, en is volledig ingericht naar de eisen van deze tijd. Het clubgebouw heeft een bijzonder ontwerp met 400 geïntegreerde tribunezitplaatsen, een geluidsinstallatie voor zowel binnen als buiten, en faciliteiten voor cursussen met multimedia-toegankelijke opleidingsruimten. Daarnaast zijn er voldoende eigentijdse kleed- en verzorgingsruimten beschikbaar.

Overzicht complex

Clubhuis v.v. Reiger Boys ("Reigerstaete")
Het clubhuis van Reiger Boys, genaamd Reigerstaete, bevindt zich in het nieuwe uitbreidingsgebied 'de Stad van de Zon' in Heerhugowaard. Het gebouw kenmerkt zich door een markante hoofdvorm en een opvallend dak dat ver in de omgeving zichtbaar is, waardoor het een belangrijk herkenningspunt vormt tussen de sportvelden. Alle gebruikelijke faciliteiten zoals kleedkamers, kantine en tribune zijn op een compacte en goed doordachte manier onder het beschuttende dak samengebracht. Het materiaalgebruik, waaronder zwart en geel metselwerk en een zinken dakrand, draagt bij aan de ingetogen en ontspannen uitstraling van het ontwerp. Het clubhuis straalt een hoog ambitieniveau uit, dankzij de samenwerking tussen opdrachtgever en architect Jim Lubach uit Heerhugowaard.

Bereikbaarheid
Reiger Boys is goed bereikbaar met zowel openbaar als eigen vervoer.

Openbaar Vervoer:
Vanuit station Alkmaar of station Heerhugowaard: Neem buslijn 162 en stap uit bij halte Oosttangent (sportcomplex).
Eigen Vervoer:

Vanuit Alkmaar / A9:
Volg de N242 richting Leeuwarden en neem de afslag Heerhugowaard Zuid. Bij de eerste rotonde driekwart rond, volg de Oosttangent en neem bij de rotonde rechtsaf naar de Lotte Beesedijk.

Foto's van het complex gemaakt in mei 2022

IMG 3646 16x9 lr

IMG 3648 16x9 lr

IMG 3649 16x9 lr

IMG 3651 16x9 lr

IMG 3652 16x9 lr

IMG 3655 16x9 lr

IMG 3657 16x9 lr

IMG 3660 16x9 lr