IMG 0003
Afgelopen zaterdag zette hoofdtrainer Tom Boukes zijn handtekening onder een contract dat hem na dit seizoen nog eens drie jaar aan Reiger Boys bindt. De oefenmeester vervult die functie reeds vier jaar, maar de samenwerking bevalt van beide kanten zo goed dat die ook de komende seizoenen wordt gecontinueerd.

Boukes stapte halverwege het seizoen 2019-2020 in als hoofdtrainer nadat hij eerder al als jeugdtrainer en Hoofd Opleidingen op De Wending had gewerkt. Tussentijds werkte hij ook nog voor AFC '34 en Schagen United, maar inmiddels is hij nauwelijks meer weg te denken bij de Heerhugowaardse zaterdagderdeklasser.

"Het komt niet vaak voor dat een trainer zo lang bij een club zit, maar er is nog steeds sprake van een groei en een uitstekende samenwerking met zowel spelers, de overige staf en het bestuur. Van wat ik heb begrepen was de spelersgroep unaniem en aangezien ik het zelf ook nog steeds uitstekend naar mijn zin heb waren we er snel uit", aldus Boukes.

"In mijn eerste halve seizoen zijn we eigenlijk gered door corona, anders was Reiger Boys mogelijk gedegradeerd naar de vierde klasse. Ook was er toen geen tweede elftal. Sindsdien zijn er alleen maar stappen gemaakt. Er is een sterke technische staf gevormd en we draaien mee in de top van de derde klasse. Het tweede team werd nieuw leven ingeroepen en is inmiddels gepromoveerd naar de 1e klasse en daarnaast hebben we een grote selectie van 48 man waarvan 95 procent uit de eigen opleiding komt".

De trainer heeft sinds een paar weken zelfs een dubbelfunctie want naast zijn werkzaamheden voor Reiger Boys, maakt hij ook het seizoen af bij zondagvijfdeklasser Callantsoog. "Dat is meer een soort vriendendienst, al wil ik ook daar er het beste van maken. Ik heb zelf bij die club gespeeld en toen zij zonder trainer kwamen te zitten wilde ik ze niet laten vallen. Ik heb het uiteraard overlegd met Reiger Boys en die zagen geen beren op de weg, waar ik ze dankbaar voor ben".

De grote ambitie ligt dus bij Reiger Boys dat dit seizoen bovenin meedraait in de derde klasse. "De potentie is hier enorm, het is een grote vereniging vol ambitie met het nodige talent, zo breken er elk seizoen wel spelers door vanuit de eigen jeugd, en uiteindelijk willen wij een stabiele tweedeklasser worden. Dat leeft door de hele club en daarom zet ik ook de komende drie jaar graag mijn schouders eronder."

Voorzitter Dirk van Barneveld is vol lof over de samenwerking met Boukes: "We zijn een 3-jarige verlenging met Tom Boukes overeengekomen mede vanwege de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. Er staat een hele hechte staf onder leiding van Tom die zorgt voor de juiste chemie tussen hen en de spelersgroep. Zijn aanpak en manier van werken binnen de club is voor het bestuur erg plezierig en dus belangrijk. Hij creëert een draagvlak voor de komende jaren door jeugd door te laten stromen naar de senioren en tevens zit er nog heel wat potentie in de huidige groep.

Tom kent de club door en door, gezien zijn verleden binnen onze vereniging, en denkt mee in diverse processen. Ook de de rest van de staf van de herenselectie blijft voor eenzelfde periode aan binnen Reiger Boys, hetgeen veel zegt over de hechte samenwerking. Er is dan ook alle vertrouwen om de afgesproken doelstellingen met elkaar te verwezenlijken en een mooie toekomst tegemoet te gaan".

Bron en foto Heerhugowaardsdagblad.nl