rbnieuw2Beste clubleden, trainers, ouders, verzorgers,

Achter de schermen zijn wij als vereniging druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van de onderstaande punten:

Teams:
Vanaf het seizoen 2023/2024 hebben wij bij V.V. Reiger Boys twee verschillende gradaties in teams, namelijk de breedteteams en de selectieteams.

De selectieteams voor seizoen 2023/2024 zijn (de trainers worden later bekent gemaakt):

 • JO9-1 & JO9-2
 • JO10-1
 • JO11-1 & JO11-2 & JO11-3
 • JO12-1 & JO12-2
 • JO13-1 & MO13-1
 • JO14-1
 • JO15-1 & MO15-1
 • JO16-1
 • JO17-1
 • JO19-1
 • MO20-1

Alle overige teams zijn de breedteteams.

Teamindelingen:

 • Op 1 juni komen alle breedteteams voor het nieuwe seizoen op de site te staan.

 • Alle nieuwe selectieteams in de onderbouw (de nieuwe onder 9 tot en met onder 13) gaan vanaf 22 mei met hun nieuwe trainer en nieuwe team trainen. Dit gebeurt gemixt met alle spelers die in de selectie komen. Dit zijn dus alle spelers die in het eerste en tweede team van de lichting komt. Vanaf 22 mei gaan deze spelers met elkaar trainen, zodat de trainers goed kunnen kijken welke spelers in het eerste team komen en welke spelers in het tweede team komen. In de week van 12 t/m 18 juni maakt de hoofdtrainer aan de spelers/ouders bekent in welk team hij/zij komt.

  Voordat de trainingen starten is er al bekend wie in de selectie komt. Dat betekent dat erin principe vanaf 22 mei niemand meer bij komt en ook niemand meer afvalt. Als dit in goed overleg met de speler gaat vanwege plezier of een te groot verschil in niveau, waardoor de speler geen plezier meer heeft.

 • Alle nieuwe selectieteams in de midden- en bovenbouw (de nieuwe onder 14 tot en met onder 19 en meiden onder 20) gaan ook vanaf 22 mei met hun trainer en nieuwe team trainen. Doordat wij in de midden- en bovenbouw in elke lichting maar een selectieteams hebben, gebeurt dit niet gemixt, maar alleen met het nieuwe team. Het kan bij deze teams zo zijn dat er spelers bijlopen die nog afvallen. Uiterlijk 12 juni maakt de trainer bekent wie in de definitieve selectie komt.

Alle nieuwe selectieteams gaan trainen op de huidige dagen/tijden van nu. Voorbeeld: de huidige onder 10, wordt de nieuwe onder 11, maar zij gaan trainen op de tijden van de huidige onder 10. Alle breedtesport teams blijven trainen op de dagen/tijden waar de teams nu ook op trainen.

In de week van 15 mei wordt door de coördinatoren de nieuwe ouder appgroepen aangemaakt voor de nieuwe selectieteams, na 1 juni worden alle andere appgroepen aangemaakt.

Trainingen:
Alle teams kunnen door trainen tot 2 juli. Dit is voor alle nieuwe selectieteams in de nieuwe samenstelling, ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Voor alle breedtesport teams kan dit zijn in de huidige samenstelling van de teams, zodat het seizoen afgesloten kan worden. Ook is er een optie om dit te doen in de nieuwe samenstelling. Dit gaat dan via de coördinator, i.v.m. het uitwisselen van nummers voor de communicatie hiervoor. Hier laten wij de trainers vrij in. Als er teams zijn die eerder willen stoppen is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Vanaf 29 mei gaan de twee trainingsvelden eruit, dit i.v.m. de onderhoud voor het nieuwe seizoen. De teams die op veld 2 trainden, kunnen verplaatsen naar veld 1. De teams die op het trainingsveld trainden kunnen verplaatsen naar veld 5.

Trainers:
Voor alle selectieteams regelt de vereniging zoveel mogelijk opgeleide trainers, voor alle breedteteams blijven wij een oproep doen bij de ouders van de groep. Helaas hebben wij geen trainerspot om alle teams te kunnen voorzien, hierdoor verwachten wij ondersteuning van de oudergroepen van de teams. Als u interesse heeft in het geven van trainingen, maar dit nog nooit gedaan heeft, zoek gerust contact op via: hjo@reigerboys.nl. Dan gaan we samen kijken naar de oplossingen. Heeft de groep waar uw zoon of dochter in speelt nog geen trainer en wilt u zich graag aanmelden? Dan ook graag een mail naar: hjo@reigerboys.nl. Ik kom graag met u in contact.

Sportieve groet,
Sten, HJO V.V. Reiger Boys