Vandaag, 6 juli 2023, is het exact 75 jaar geleden dat voetbalvereniging Reiger Boys werd opgericht. In augustus zal de Heerhugowaardse club dit heugelijke feit uitgebreid gaan vieren, ondermeer met de organisatie van de Waard Cup. In een speciaal artikel blikken wij terug in de historie van de geel-zwarten, maar wordt er ook vooruit gekeken.
Het is woensdagavond 30 juni 1948. In café 'De Rustende Jager' (gesloopt begin jaren ’70), gelegen aan de Middenweg ter hoogte van de huidige huizen aan de Basserhof, iets voorbij restaurant 'd’Olifant', komen 26 jonge Heerhugowaardse mannen bijeen om met elkaar te overleggen of ze een nieuwe voetbalvereniging kunnen oprichten in 'het zuid-end' van Heerhugowaard. Oorspronkelijk is het de bedoeling om te komen tot een Protestantse Sportvereniging (naast het katholieke SVW ’27).
De oprichting
Er wordt op die 30ste juni direct een commissie samengesteld die het een en ander gaat uitwerken. Nadat men heeft besloten om niet samen te gaan met de gymnastiekvereniging TAVENU als één vereniging wordt afgesproken dat al heel spoedig een vervolgvergadering wordt belegd om alles definitief te maken.De commissie gaat hard aan het werk en reeds op dinsdag 6 juli 1948 vindt de officiële oprichting plaats van een nieuwe voetbalvereniging, wederom in hetzelfde café. In de originele (handgeschreven) notulen staat dan het volgende: 'Verschillende namen passeren de revue. De beste naam is tenslotte Reiger Boys, afgeleid van de twee reigers in ons gemeentewapen.' Voor de clubkleuren wordt gekozen voor een geel shirt en zwarte broek. Meteen de daaropvolgende zaterdag, 10 juli, zal een aanvang gemaakt worden met de voetbaltraining en alle aanwezigen worden aangespoord om nieuwe leden te werven. De bedoeling is om zowel op zaterdag als op zondag te gaan voetballen.
De mannen van het eerste uur
In die eerste weken van de nieuwe vereniging is veel werk verzet. Tijdens een vergadering op 15 september wordt uiteindelijk het definitieve eerste officiële bestuur van Reiger Boys gekozen: Voorzitter A. (Adriaan) Wuis, secretaris A. Leistra, penningmeester H. (Henk) Wuis, bijzittend lid D. (Dirk) Bas. Er is ook een elftallencommissie: S. Hittema, S. Bakker en Kl. (Klaas) Evers. Jeugdleider is J. van Noort. Jan Renses wordt bereid gevonden om als trainer op te treden.Er was nog een derde broer Wuis, Herman. Die was ten tijde van de oprichting 16 jaar, vrij jong dus nog. Hoewel hij geen officiële functie had, heeft hij toen veel gedaan, met name wat betreft de werving van nieuwe leden en het ophalen van de contributie. Herman (inmiddels overleden) was tot een paar jaar geleden nog vaak te vinden bij Reiger Boys als het eerste elftal thuis speelde.
De zaterdag- zondagkwestie
Reiger Boys is alom bekend als de zaterdagvereniging uit Heerhugowaard, maar bij niet velen is het bekend dat de club is begonnen als zondagvereniging met ook een zaterdagmiddagelftal. In eerste aanleg opgericht, zoals reeds vermeld, als protestantse tegenhanger voor de roomse sportverenigingen in het toen nog overwegend katholieke Heerhugowaard, maar al gauw ook voor de niet-gelovigen die niet bij de katholieke verenigingen terecht konden.
Na die eerste jaren van spelen op zondag en zaterdag is langzaam de zondag- afdeling ter ziele gegaan, mede omdat de betere voetballers zondagmiddag al weer vroeg terug naar de kazerne moesten (de dienstplicht bestond toen nog!) en er daardoor steeds incomplete elftallen waren. Daarna werd er alleen nog op de zaterdag gespeeld, waarbij nog wel vastgesteld kon worden dat het zaterdagmiddagteam veel sterker was dan de zondagteams. In 2009 is het nog eens geprobeerd om met een seniorenteam op zondag te gaan voetballen, maar zondagvoetbal voor senioren en Reiger Boys passen blijkbaar niet bij elkaar, want na twee jaar was dat alweer mislukt.
Reiger Boys begon het eerste jaar voortvarend met meer dan 100 leden, maar dat aantal liep na een kleine groei in de eerste jaren toch wel terug en het was steeds moeilijker om drie elftallen op de been te houden. Dat gold ook voor de jeugdteams. Voor echte groei moest Reiger Boys wachten tot er in de jaren '60 flink gebouwd ging worden in Heerhugowaard. In de loop der jaren heeft Reiger Boys enkele flinke groeischeuten gekend, door de vele nieuwbouw en natuurlijk niet te vergeten door de verhuizing naar de huidige locatie aan de Lotte Beesedijjk.
Speelvelden
Toen de club eenmaal was opgericht kwam de vraag: waar kunnen we gaan spelen? De allereerste wedstrijden werden gespeeld op het terrein waarop ook SV W’27 voetbalde. Er was één veld, dat lag daar waar nu de Sportlaan ligt. Dat huurde SV W voor de gigantische prijs van één gulden per week van de gemeente. Op de zaterdagen zou Reiger Boys daar gaan spelen, SV W kon er dan op zondag terecht. Toen echter bleek dat SV W veertig gulden per jaar aan Reiger Boys vroeg voor de huur van de doelpalen, de netten en de cornervlaggen, besloot Reiger Boys maar zelf tot aanschaf van die attributen over te gaan. Het plan was dan om bij elke wedstrijd de eigen doelpalen etc. te plaatsen en die van de ander weg te halen. En op zondag andersom. Hoe dan ook, al snel verhuisde Reiger Boys naar een alternatieve plek: een stuk land aan de Middenweg/hoek Rustenburgerweg, eigendom van vader Wuis (vader van twee van de oprichters). Het land dat schuin tegenover de boerderij (nu restaurant 'd’Olifant') lag werd met vereende krachten geschikt gemaakt om op te kunnen voetballen. Een aantal jaren werden hier de wedstrijden gespeeld, totdat in 1959 de KNVB het veld afkeurde voor competitiewedstrijden. Er was niet meteen een alternatief voorhanden, maar gelukkig kon Reiger Boys met ingang van het seizoen 1962-1963 mede gebruik maken van het nieuwe sportcomplex in het centrum: 'De Kabel', met een eigen ingang aan de Beukenlaan. Tot 2001 heeft Reiger Boys op 'De Kabel' gespeeld, waar men op een gegeven moment, na uitbreiding, over maar liefst 5 velden en later een eigen kantine en een tribune kon beschikken.
De Beukenlaan
In 1971 werd Sportpark De Kabel aan de Sportlaan waar S.V.W.’27 en Reiger Boys voetbalden flink uitgebreid en kwamen er aan de andere kant van de sloot vijf voetbalvelden en anderhalf trainingsveld bij en op dat nieuwe gedeelte ging Reiger Boys voetballen. De ingang naar die nieuwe sportvelden was op de Beukenlaan en ook al heette het nog steeds Sportpark De Kabel, als wij over die eigen velden praten dan hebben we het altijd alleen maar over De Beukenlaan en over de mooie tijd die het daar zeker is geweest. Door leningen bij alle bedenkbare instanties, een eigen obligatielening voor 10 jaar en heel veel zelfwerkzaamheid werd in korte tijd op dat nieuwe complex tegen het kleedkamergebouw een eigen kantine aangebouwd en al in 1973 kon de receptie en het feest voor ons 25-jarig bestaan in onze nieuwe kantine gevierd worden. Het sportpark op de Beukenlaaan had een prachtige ligging met alle velden omzoomd door een brede strook bosschages. Het enige bedenkbare minpunt was dat het grote trainingsveld geen grasveld was maar rood gravel en dat heeft heel wat schaafwonden opgeleverd en vooral veel trainingskleding die nog nauwelijks schoon was te krijgen door die rode troep. Rond die tijd waren we al gegroeid naar tien seniorenelftallen en dat is vele jaren stabiel gebleven. Wat nog sneller groeide was de jeugdafdeling en gelukkig waren er ook steeds meer jonge ouders die actief werden in de vereniging. Die vele nieuwe leden en vrijwilligers zorgden ook voor nieuwe ideeën. Zowel qua bestuur, organisatie en ook op voetbalgebied moest er flink aan de weg getimmerd worden maar ook op het gebied van activiteiten. Om het voor iedereen overzichtelijk te krijgen ging er heel wat werk zitten in het opzetten van een N.V.O., de Nieuwe Verenigings Organisatie, waarbij alle denkbare taken op papier werden gezet en het door de enorme groei ontstane hapsnap beleid voor iedereen duidelijk en werkbaar werd.
Mixedtoernooi
Omdat het merendeel van de leden nieuw waren zowel bij Reiger Boys als in Heerhugowaard werd in 1974 aan het eind van het seizoen voor de toen 8 seniorenelftallen een mixedtoernooi georganiseerd. Alle teams door elkaar in een toernooitje tegen elkaar en zo leerde je ook spelers uit de andere elftallen kennen. Dat beviel zo goed dat het uitgroeide tot een jaarlijks terugkerend en steeds grootser opgezet festijn, helemaal toen later ook de damesteams erbij betrokken werden. Ook in 1974 was Reiger Boys de organisator van het wijkenvoetbal wat ondersteund werd door de gemeente zodat er meer samenhang zou komen onder de nieuwe inwoners van Heerhugowaard. Alle wijken mochten een voetbalteam samenstellen en dan hoefde je geen lid te zijn van een voetbalvereniging. Ook dat groeide elk jaar groter totdat het uit de hand ging lopen omdat er ook vrienden en kennissen van buiten Heerhugowaard er bij werden gehaald en het steeds minder vriendschappelijk werd en dus einde wijkenvoetbal na een jaar of tien.
Dames- en meisjesvoetbal
Inmiddels was in 1977 een nieuwe tak aan de Reiger Boys stam gegroeid door de oprichting van een dames- en meisjesafdeling en dat ging meteen als een spoortrein en dat is zo door de jaren heen gebleven. Nog steeds is Reiger Boys in het meisjes- en damesvoetbal een belangrijke vereniging die heel wat toppers heeft voortgebracht. Nog een nieuwe tak aan de Reiger Boys stam werd het zaalvoetbal voor zowel heren als dames en later ook jongens en meisjes.
Bouwen
In 1977 werd al begonnen met de ideeën uit te werken om langs ons hoofdveld een tribune met extra kleedkamers, een redactiekamer en een bestuurskamer te gaan bouwen en in de jaren daarna is dat ook daadwerkelijk gerealiseerd. Inmiddels merkten we ook dat onze kantine wel heel gezellig was maar eigenlijk te klein was geworden en dus duurde het niet lang dat er in rap tempo een flink stuk aan de kantine aangebouwd werd. Tussen dat stuk nieuwbouw en het kleine trainingsveld werd ook nog een terras aangelegd waar, als het weer het toeliet, massaal gebruik van werd gemaakt.
Schoolvoetbal
In 1985 was de KNVB nog georganiseerd in een heleboel bondsafdelingen en wij vielen onder de Bondsafdeling Noord-Holland met het kantoor in Alkmaar. In Heerhugowaard werd nog geen schoolvoetbal gespeeld en door onze goede contacten, vooral op jeugdgebied met het bondsbureau, was het logisch dat de KNVB bij ons aanklopte of wij onze schouders er onder wilden zetten om ook in Heerhugowaard schoolvoetbal op te gaan zetten. In dat jaar hebben wij dat opgepakt en ook voor de vele nieuwe scholen in Heerhugowaard was dat een nieuw fenomeen maar al gauw groeide het schoolvoetbal elk jaar verder en werden er ook steeds meer groepen aan toe gevoegd. Door het schoolvoetbal dat bij Reiger Boys werd gespeeld en ook door Reiger Boys mensen werd georganiseerd kregen we ook flink wat aanwas van nieuwe jeugdleden en helemaal van de meisjesafdeling. Dat werd zelfs zo veel dat we die aanwas van leden niet meer aan konden en bovendien werden onze velden overbespeeld. Na overleg is de organisatie van het schoolvoetbal na twintig jaar over gegaan naar S.V.W.’27 en daar draait het nog steeds als een tierelier. Ook met het zaalvoetbal werden later de banden verbroken door eigenlijk te weinig binding met de vereniging zelf en dat betekent wel kosten maar geen inkomsten.
Sportpark te klein
Zowel onze buurvereniging S.V.W.’27 als Reiger Boys waren zo groot geworden dat het totale sportpark De Kabel, dus de Sportlaan en de Beukenlaan te klein was geworden voor beide verenigingen die door de jaren heen sterk waren gegroeid. Over en weer moesten we soms bij teveel wedstrijden van elkaars velden gebruik maken dus die velden werden veel te veel bespeeld.
Na jaren van voorbereiding vanaf 1995 tot 1999 met de gemeente Heerhugowaard, de architect en het bestuur van Reiger Boys, besliste de gemeenteraad van Heerhugowaard op 15 juni 1999 dat v.v. Reiger Boys ging verhuizen naar een nieuw sportcomplex in Heerhugowaard-Zuid.
Gloednieuwe accommodatie
Op dit braakliggende stuk grond moest een nieuw sportcomplex worden gerealiseerd van acht hectare groot, met zes speelvelden waarvan twee velden met verlichting, een tribune met 400 stoeltjes, een sportgebouw bestaande uit twee verdiepingen, waarin een kantine met daaronder zestien kleed-en doucheruimtes. Op het schotelvormig dak kwamen vele zonnepanelen. Bovendien werd er voldoende parkeergelegenheid aangelegd.
Eerste paal en bouw
De eerste paal werd in mei 2000 geslagen door wethouder Wim Boekel en voorzitter Peter Kuiken: de bouw kon aanvangen door het bedrijf BCH. In de maanden daarop werd er een prachtig sportgebouw neergezet, met veel uitstraling en toekomstbestendig. Na steeds meer vormgeving volgde de inrichting, zoals keuken, kantine, bar, bestuurskamer, redactieruimte, wedstrijdsecretariaat en kleedruimtes.
Verhuizing
Op 9 juni 2001 was het voor geheel Reiger Boys 'D-Day'. De laders en lossers stonden klaar om stoelen, tafels, bekers, reclameborden en nog veel meer binnen vijf uur van het oude 'Reigernest 'aan de Beukenlaan naar het nieuwe 'de Wending 'te verhuizen. De resterende vaten bier en frisdrank uit de oude kantine werden door de aanwezigen in de nieuwe kantine genuttigd om de tegenstrijdige gevoelens van de verhuizing van het oude vertrouwde complex naar het nieuwe te verbloemen. Daarbij kwamen vele goede herinneringen ter sprake.
De periode van 2001 tot heden 2023
Wat gebeurde er in die periode qua ledengroei, activiteiten, evenementen, jubilea, en verduurzaming?
Ledengroei
Kaboutervoetbal werd geïntroduceerd in september 2004 in de leeftijdscategorie van 4 en 5 jaar, om de allerjongste jeugd kennis te laten maken met de voetbalsport. Daar kwamen zo’n 50 à 60 mannekes en later ook meisjes op af. De seniorenafdeling ging inkrimpen van 10 teams naar 7 teams om alle teams van voldoende spelers te voorzien. De vrouwen- en meidenafdeling groeide in teams, vooral bij meiden, van 3 tot 7 teams.Het ledenbestand is stabiel: tot eind seizoen 2023 circa 1000 voetballende leden, spelend in 64 teams. Daarbij is ook het vrijwilligerskorps behoorlijk uitgebreid tot circa 300 vrijwilligers die allerlei hand- en spandiensten verrichten, van kantine/bar, scheidsrechter, schoonmaken, ontvangstdiensten, hulp bij toernooien, etcetera.
Evenementen
Er zijn vele evenementen geweest in de afgelopen 20 seizoenen op 'De Wending' Enkele springen er duidelijk uit, zoals: sluitingsdag van de 'Zwaluwen Jeugd Actie' op 18 september 2004, onder het motto 'Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes '. Daar werd de hoofdprijs van € 165.000, - uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Beatrix, beschermvrouwe van het Princes Beatrixfonds. Zij arriveerde, samen met veel beveiligers, per helikopter op het sportpark van Reiger Boys.
Verder is het vermelden waard:
- Interlands kwamen naar v.v. Reiger Boys toe. Als voorbeeld de interlands: Nederland-Zwitserland voor vrouwen onder 18 op 16 oktober 2002 Nederland – Engeland voor MO15 op twee speeldagen 11-13 april 2004
- De Nederland-heren landden in een helikopter voor een demonstratie op de ING-dag, waarbij de voltallige jeugd was uitgenodigd, met na afloop een handtekeningen-en fotosessie in de kantine.
- Het 'International Youth Tournament ' oftewel IYT, dat 9 jaar plaats vond. Met 40 elftallen waaronder 10 BVO’s en 1e klasse amateurs tot de leeftijd van 12 jaar. Grote namen zoals: AC Milan, FC Liverpool, Sevilla FC, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam, v.v. Reiger Boys, Hollandia, AFC’34, etcetera.
- De 'Zwaluwen Jeugd Actie' op 16 augustus 2014 met als thema 'JE KUNT ME RUG OP' voor leeftijdsgenootjes met een spierziekte. Deze actie bracht ruim € 66.000, - op voor steun aan Heliomare in Wijk aan Zee.
- Het 'Stefanie van de Gragt-toernooi' in juni 2022 met 64 meiden-teams, bestaande uit verschillende leeftijdscategorieën, met als klap op de vuurpijl de prijsuitreiking door Stefanie van de Gragt (oud-Reiger Boys speelster) zelf.
- Uiteraard meerdere toernooien, zoals MIX-toernooien, pupillen- toernooien, sponsortoernooien, jeugdtoernooien,
- Sinterklaasfeesten, medewerkersavonden, kerstborrel selectie, nieuwjaarsrecepties, DJ ’s tijdens de 'dubbel' op zaterdagen, voetbaldagen, enzovoorts.
- Senioren 7x7 op de vrijdagavonden. Reiger Boys was daarbij de motor voor de hele regio.
- Klaverjas-drives in de kantine, later gevolgd door de succesvolle Keez-avonden.
- 400 kuipstoeltjes vervangen voor nieuwe kuipstoeltjes, allemaal 'verkocht' (gesponsord) voor 25 euro per stuk.
- 70-jarig bestaan met vele aansprekende zaken zoals: pub-quiz, sponsorloop voor 'Spieren voor spieren', gourmetten met de gehele jeugd, grootse veiling, waar zo’n € 14.000, - werd binnen gehengeld.
Verduurzaming
- Alle verlichting, binnen en buiten, naar LED licht
- Kunstgrasveld naar 1500 W LED lichtbronnen
- Waterbesparende douches
- Lichtsensoren in kleedruimte
- Nieuwe wedstrijdtenues van 50% verduurzaamde stof
Naast dit alles zijn er nog vele activiteiten en evenementen, te veel om op te noemen.Reiger Boys is een gezonde, bloeiende vereniging, door inzet van vele sportmensen die een binding hebben met de club.
Het huidige bestuur kijkt vooruit:
"Voetbalvereniging Reiger Boys bestaat 75 jaar en daar zijn we als bestuur supertrots op. We blikken uitgebreid terug bij dit bijzondere jubileum én we kijken als bestuur vooruit. De vereniging staat er bestuurlijk en financieel gezond voor. Qua financiën zijn wij een gezonde club die de zaken goed op orde heeft. Dit heeft zich in de afgelopen jaren zo ontwikkeld. Dit is prettig, omdat de vereniging ook lastige jaren heeft gekend. Bij grote investeringen gaan wij als bestuur niet over een nacht ijs en betrekken de leden hierbij tijdens de Algemene ledenvergadering.
De vereniging blijft zich ontwikkelen en groeit verder door. Reiger Boys telt momenteel zo’n 65 teams. Vooral de meidenafdeling van Reiger Boys groeit en telt nu zo’n 10 teams. Uiteraard zijn we trots dat een speelster als Stefanie van der Gragt uit onze opleiding komt. Op voetbaltechnisch gebied kijken we echt vooruit qua ambities voor onze senioren selecties (Heren en Vrouwen), de jeugdselecties en onze breedtesport teams.
Afgelopen periode zijn er weer een aantal trainers opgeleid. Deze trainers zijn via de KNVB bij ons intern onder andere opgeleid voor pupillentrainer. Dit helpt de vereniging om clubbreed volgens dezelfde visie vanuit ons jeugdplan te kunnen opleiden. Wat heel wenselijk is, is op (korte) termijn een tweede kunstgrasveld te verkrijgen in samenwerking met de gemeente. Hiermee kunnen we in de mindere perioden qua weer onze trainingsdoelstellingen ook behouden waar nu vele teams niet kunnen trainen of wedstrijden niet kunnen inhalen of überhaupt spelen. We willen immers iedereen laten bewegen. De sportieve prestaties groeien dus nog elk jaar en ook plezier en spelontwikkeling zijn natuurlijk heel belangrijk. We willen dat iedereen samen sportief plezier beleeft.
Er zijn ook nog uitdagingen voor de toekomst. Neem bijvoorbeeld de verdere verduurzaming van het complex. Hiervoor werken we samen met de gemeente Heerhugowaard. Het tekort aan scheidsrechters, iets wat op ieder niveau in Nederland en bij de KNVB speelt. Maar ook de verharding binnen de voetbal kijken we met lede ogen aan en we willen het spelen met respect en plezier een belangrijk speerpunt maken voor de toekomst.
Naast de reguliere sportactiviteiten hebben we een aantal vaste toernooien en activiteiten waar spelers en anderen, jong en oud veel plezier aan beleven: het Stefanie van der Gragt toernooi, het Vomar jeugdtoernooi, Vomar Jeugd BBQ’s, Bart Blok oliebollentoernooi, de Voetbaldag maar ook het Keezen, het kampioenenbal, de 7 tegen 7, nieuwjaarsreceptie en de vrijwilligersavond.
Bij een grote vereniging als Reiger Boys met zo’n 1000 leden en 300 vaste vrijwilligers is er altijd wat te doen. We zijn dan ook erg blij dat dagelijks zoveel mensen zich vrijwillig inzetten voor de vereniging. Vrijwilligers zijn ongelooflijk belangrijk voor de continuïteit van de vereniging en zijn niet alleen nodig voor de training en coaching van de circa 65 elftallen. Ook zorgen vrijwilligers voor het fluiten van wedstrijden, het onderhoud van het complex, de keuken en de kantine, de sponsorcommissie, de organisatie van activiteiten en toernooien en de diverse administratieve rollen op de achtergrond, zoals wedstrijdzaken, de ledenadministratie, de contributieadministratie en de verenigingsadministratie. Ook hebben we een aantal vertrouwelijke zaken hoog in het vaandel zoals de registratie van de VOG’s, het vrijwilligersprotocol, de vertrouwenspersoon en de Gedragscodecommissie. Alle taken zijn belangrijk om de vereniging draaiend te houden. We zijn dan ook blij om te zien dat de volgende generatie vrijwilligers opstaat om een bijdrage te leveren.
Spelers die in Heerhugowaard-Zuid zijn opgegroeid en binding hebben met de vereniging sinds die op de Wending huist. Deze groep is als kabouter bij Reiger Boys begonnen en maakt nu bijna de stap richting senioren. Zij dragen hun steentje bij als jeugdtrainer, scheidsrechter of hulp in de keuken of bij toernooien en activiteiten. Daar willen we er nog veel meer van. De vereniging biedt immers meer dan sport. Je maakt er vrienden, leert samen spelen en leert dat het bij een vereniging anders werkt dan bij een bedrijf. De vereniging zijn we immers samen. We leven toe naar de Waardcup en de feestelijke activiteiten voor het jubileum die we in diezelfde week hebben gepland. Dat gaat een mooi feest worden!"
Waard Cup 2023
In de week van 21 t/m 27 augustus is het feest bij voetbalvereniging Reiger Boys. Op Sportlandgoed De Wending staat de hele week in het teken van het 75-jarige bestaan van de vereniging met tal van activiteiten en tevens is men gastheer van de Waardcup, de jaarlijkse strijd om wie zich een jaar lang de beste voetbalploeg van Heerhugowaard mag noemen.
Het is voor het eerst sinds de terugkeer van de Waardcup in 2015 dat de strijd weer tussen vier verenigingen gaat. Helaas heeft WMC afgelopen seizoen de stekker eruit moeten trekken en dat betekent dat naast het organiserende en tevens bekerhouder Reiger Boys het veld compleet wordt gemaakt door SV W '27, KSV en Hugo Boys. Dat betekent ook dat alle ploegen elkaar zullen bestrijden in wedstrijden van 2x45 minuten.
De Waardcup kent een rijke traditie, maar nadat het toernooi meerdere jaren niet werd georganiseerd kwamen de verenigingen in 2015 weer bij elkaar om het toernooi nieuw leven in te blazen, en met succes. De bedoeling was daarbij dat een vereniging die een jubileum zou vieren het toernooi zou organiseren.
In 2015 was de herstart bij WMC met als winnaar SVW '27. Een jaar later ging de winst op het complex van KSV naar Hugo Boys en in 2017 won Reiger Boys het toernooi op De Kabel van SV W '27. In 2018 en 2019 waren achtereenvolgens Reiger Boys en Hugo Boys aan de beurt voor de organisatie met beide keren SVW '27 als winnaar.
Vanaf 2020 kwam corona om de hoek kijken. WMC kon het toernooi evenwel nog organiseren met enkele beperkende maatregelen en KSV als winnaar. KSV kon vervolgens zelf het toernooi niet organiseren in 2021 vanwege de corona-maatregelen. In 2022 deed men het echter dunnetjes over in 't Kruis met Reiger Boys als eindwinnaar.
Dit jaar keert de Waardcup dus terug op De Wending waar de zes wedstrijden gespeeld gaan worden rondom het 75-jarig jubileum van de club.
Programma Waardcup 2023
Dinsdag 22 augustus:
Reiger Boys - Hugo Boys
SVW'27 -KSV
Donderdag 24 augustus:
Reiger Boys - KSV
SVW'27 - Hugo Boys
Zaterdag 26 augustus:
Reiger Boys - SVW
Hugo Boys - KSV
Alle wedstrijden beginnen om 19.00 uur.
Kijk voor meer info op: www.waardcup.nl
Dit artikel is eerder gepubliceerd in de zomer-editie van Update