MO19 1 060622 c

De MO19-1 is het afgelopen weekend naar het Grenslandentoernooi in Bocholtz geweest. Vrijdagavond vertrokken we met een bus van Taxi Tromp naar het verre Limburg. Op het sportcomplex stonden tenten voor de teams. De meiden hebben hun tent ingericht en daarna zijn ze naar de kantine geweest waar de disco was. Een gezellige avond hebben ze gehad. De volgende ochtend vroeg eruit om te ontbijten, want om 9.30 uur begon de eerste wedstrijd tegen de meiden van RCZ Zaandam, deze werd gewonnen met 2-0. De volgende wedstrijd was tegen de Duitse dames van Meckinghoven. Deze bleef 0-0. De laatste wedstrijd was ook tegen Duitse Dames, SG Kaarts. Helaas verloren met 2-0. Maar toch een mooie tweede plaats in de poule gehaald.

In de middag lekker bij de tent gebleven, om na het avondeten weer naar de disco te gaan. De volgende ochtend kon er uit geslapen worden, want ze moesten pas om 14.30 uur spelen. Maar eerst nog wat spelletjes gedaan; 3 op een rij, voet jeu des boules, latje trap, back to the net en penalty bokaal. Na de lunch tijd voor de eerste wedstrijd tegen de meiden van Schaesberg. Deze werd door goed voetbal gewonnen met 1-0.

De tweede wedstijd tegen de dames van SV ’s Gravenland. Ook gewonnen met 1-0. De laatste wedstrijd tegen de dames Sportclub ’25/SV Simpelveld mocht gelijk worden. Maar ook deze wedstrijd werd gewonnen met 1-0. Dus geplaatst voor de finale van de Europa League, tegen de dames van Tus Ahrbach, een heuse Nederland-Duitsland. Een spannende finale, die eindigde in 0-0. Dus penalty’s. De Duitse dames dachten die wel even te winnen, maar ze wisten niet dat er bij ons een TOP keeper op doel staat. Ze keek er 1 over en ze stopte er 1. Daarna schoot ze zelf de winnende erin, 4-2. Er volgde een flinke ontlading bij speelsters en staf.

Ondanks de korte nachten, de regen en het slapen met z’n twaalven in een niet echt hele grote tent, hebben jullie een top teamprestatie neergezet en was het erg gezellig. Meiden jullie waren toppers.

Kay, Remco en Karin, de trotste begeleiders van het team

MO19 1 060622 b

MO19 1 060622 d