Stefanie 1In 2020 en in 2021 is het niet gelukt om het toernooi te organiseren, maar na twee jaar wachten is het dan eindelijk zover, het Stefanie van der Gragt toernooi. Een tweedaags toernooi dat op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni wordt gehouden met alleen maar meiden. Het eerste grote meiden toernooi bij Reiger Boys.

Het is natuurlijk leuk dat het een compleet meidentoernooi is, want zo wordt het meidenvoetbal in de omgeving nog meer op de kaart gezet.

Tijdens de twee dagen wordt niet alleen maar gevoetbald, maar is er ook ruimte voor ander vermaak. Zo kan er tegen elkaar geracet worden op de obstakelbaan, kunnen de hoogste punten gescoord worden met gaten schieten en kunnen er leuke foto’s gemaakt worden in de kantine. Ook is de horeca geopend en kunnen er beneden op het plein hamburgers en ijs worden gekocht. Ook is er voor de deelnemende teams gratis limonade aanwezig.

Het toernooi is vernoemd naar onze enige echte oranje leeuwin Stefanie van der Gragt, maar wie is Stefanie van der Gragt precies? Stefanie van der Gragt is een Nederlandse verdediger bij Ajax. Daarvoor heeft ze bij FC Barcelona, FC Twente, Sc Telstar, Bayern München & AZ gespeeld.

We hebben een aantal hoogtepunten van Stefanie op een rijtje gezet: Bij AZ heeft ze de KNVB beker gewonnen; Bij Ajax is ze landskampioen geworden en heeft ze de KNVB beker gewonnen; Bij FC Barcelona is ze in de Champions League kampioen geworden; en heeft ze meegedaan in de FIFA Womens’s World Cup in 2015 en 2019.

Maar wat is de hoofd reden dat wij haar naam hebben gebruik voor ons toernooi? Dat zit zo, Stefanie van Der Gragt is namelijk begonnen met voetballen bij Reiger Boys. Zo is zij bij de jongens begonnen en is ze doorgegroeit tot waar ze nu staat.

Het toernooi is op de dagen live te volgen via een app. Op je mobiel, maar ook voor de thuisblijvers, kun je het wedstrijdprogramma, uitslagen en standen volgen via deze link. Of scan de QR code die op onze schermen staan.

Wij willen jullie veel plezier wensen op dit voetbaltoernooi.
De toernooi commisie

Stefanie met microfoon

Foto's DP Sportfotografie

Stefanie 1