Tekenen Arnold de Block 030622

Arnold de Block keert met ingang van komend seizoen terug als hoofdtrainer van de vrouwenselectie van Reiger Boys. De oefenmeester heeft op Sportpark De Wending een contract getekend voor twee jaar. De Block had eerder, tot 2015, de vrouwenselectie liefst twaalf jaar lang onder zijn hoede.

Na die lange periode werkte De Block als trainer van de herenselecties van SVW ’27, WMC en SSV. Na zeven jaar keert hij dus terug in het vrouwenvoetbal en wel bij oude liefde Reiger Boys. In die zeven jaar is er een hoop voorgevallen met betrekking tot het vrouwenvoetbal bij de Heerhugowaardse vereniging, zo erkennen ook voorzitter Dick Kuijl en bestuurslid voetbaltechnische zaken Dirk van Barneveld. “De eerste vijf jaar hebben wij geloof ik te maken gehad met zes trainers in vijf jaar tijd. Sinds twee jaar is er met de komst van Junior Pourier veel meer rust in de tent en dat zie je terug in de groep waar de meiden niet alleen voetballend vooruit zijn gegaan, maar ook bereid zijn om de mouwen voor elkaar op te stropen. Vanuit die basis verwachten wij dat er onder Arnold nog veel meer mooie dingen kunnen ontstaan in de komende jaren”.

“Als club hebben wij altijd een lijntje met Arnold gehouden. Op het moment dat bekend werd dat Junior na dit seizoen te vertrekt zijn deze gesprekken geïntensiveerd. We zijn dan ook blij en trots dat we Arnold binnen boord hebben kunnen halen en kijken uit naar de toekomstige samenwerking”.

Ambitie
De Block geeft over zijn keuze om terug te keren aan: “Het is niet één specifiek ding geweest wat de doorslag heeft gegeven. Allereerst heb ik nog steeds de ambitie om op een hoog niveau te werken, ongeacht of dat met vrouwen of heren is. Na enkele jaren in het herenvoetbal kijk ik er weer naar uit om in het vrouwenvoetbal aan de slag te gaan. Dat dit gebeurt bij een club op hoofdklasseniveau met gezonde ambities maakt het alleen maar mooier. Daarnaast voelt Reiger Boys na zeven jaar nog steeds vertrouwd ook al is er nog maar weinig over van de selectie die ik toendertijd onder mijn hoede had”.

“Ik zie Reiger Boys ook als een instituut op het gebied van vrouwenvoetbal. Mede door de opkomst van de Eredivisie is er een hoop veranderd en raken amateurclubs steeds sneller hun talenten kwijt. Als ik echter zie welke clubs er nu in de Topklasse vrouwen uitkomen dan hoort een club als Reiger Boys daar in mijn ogen ook bij te staan. Dat klinkt nu nog als toekomstmuziek, maar geleidelijk willen wij met het vrouwenvoetbal bij Reiger Boys weer naar een hoger niveau. In de gesprekken die ik de afgelopen weken met het bestuur heb gehad zaten wij wat dat betreft op één lijn, en je merkt dat het bij deze club voornamelijk over voetbal gaat, de faciliteiten aanwezig zijn en de lijntjes kort. Hierdoor verwacht ik de komende jaren zeer prettig te kunnen werken bij deze mooie club.”

Thuis
De Block erkent dat er ook belangstelling was van andere clubs, maar is blij weer “thuis” te zijn. “Ik woon in Heerhugowaard en heb een eigen bedrijf. Daardoor is de motivatie om meerdere keren per week naar een club te reizen iets minder. De motivatie en ambitie om er hier wat moois van te maken is echter wel hoog en ik ben er dan ook van overtuigd dat we samen naar iets moois kunnen groeien.”

Ook bij de club zelf is men die mening toegedaan: "Wij willen bij Reiger Boys weer toonaangevend zijn op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. We hebben een goede selectie staan en er loopt ook genoeg talent, maar desondanks is nieuwe aanwas immer welkom."

Foto: Hoofdtrainer Arnold de Block (rechts) met bestuurslid voetbaltechnische zaken Dirk van Barneveld. ©DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad