RB2 020618Door computerproblemen lieten de verslagen even op zich wachten dus nu maar gelijk de laatste maand in één keer. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken waren zo ongeveer de laatste woorden van mijn vorige verslag en dat is aardig uitgekomen. Uit bij WV-HDEW stonden wij overigens onterecht dankzij een geweldige scheids met 3-1 achter maar bogen het om in 3-4 winst na een weergaloze tweede helft. De week erop walsten wij over EVC heen met 8-2 en die waren gelijk gedegradeerd. Het volgende slachtoffer waren onze vrienden van OSV, altijd een beladen pot maar met 6-1 kwamen zij er nog genadig vanaf.

Als je dit zo leest denk je dat je een kampioensverslag zit te lezen maar niets is minder waar we stonden nog steeds op een nacompetitieplek voor degraderen. De laatste wedstrijd ging het er echt helemaal om nl. uit tegen ZOB één van onze drie concurrenten en winnen daar in Purmerend was ons de laatste jaren niet gelukt. Maar ook deze trokken we met 0-2 naar ons toe en een waar feest brak los want jongens jongens wat zijn wij van ver gekomen en wat is het razend knap dat wij dit huzarenstukje hebben kunnen realiseren.

En wat bleek de dag erna tot onze stomme verbazing we waren de nacompetitie voor promotie in geraakt en konden nog even naar Almere FC. Helaas ging deze pot verloren met 7-2 maar eerlijk is eerlijk we waren daar niet meer zo mee bezig (foto's zie Reiger Boys FaceBook).

We hebben een hoop geleerd dit seizoen al hadden we het liever anders gezien, starten met een grote groep maar met de winterstop waren er nog maar zeven vaste spelers over. Gelukkig konden we veelal een beroep doen op de A1 van Barend al ging dat vaak met kunst en vliegwerk maar we zijn hun veel dank verschuldigd, zonder hun hadden we kansloos geweest. Door al onze inspanningen blijven zij in ieder geval lekker bij Reiger Boys en komen er volgend seizoen bij in de heren selectie.

Wie er niet meer bij zal zijn na vijf jaar trainer van ons te zijn geweest is Jordy. Wat wij samen met hem hebben neergezet is toch wel bijzonder geweest. Een heren twee wat niet eens meer selectie was is in deze jaren gepromoveerd van de 4e klasse naar de 2e met een geweldig kampioenschap en een promotie erbij. Ook nog twee seizoenen in de nacompetitie voor promotie gekomen naar de 1e klasse maar helaas we moeten nog even wachten voor we naar Ajax 3 mogen. We zijn Jordy heel veel dank verschuldigd, een bindende factor binnen ons team en wat gaat hij genieten van al die vrijdagen op zijn werk zonder honderd telefoontjes om spelers te regelen. Jordy veel plezier met je zaalvoetbal en muziek verder maar we zullen je gerust nog vaak zien op zaterdag.

Ook Dinand stopt er na een jaartje mee als vlaggenist, jij ook bedankt voor alles het is een job die bijna niemand wil doen en daarom zo belangrijk dat jij dat wekelijks prima invulde. Maar je hebt beloofd ons volgend seizoen te helpen als we in nood zitten dus komen ook jou nog wel tegen gelukkig. Kortom twee mannen met een Reiger Boys hart waar we trots op kunnen zijn.

Ik wil tot slot iedereen die de afgelopen vijf jaar mee heeft gespeeld, onze trouwe supporters natuurlijk en de mensen die ons bestuurlijk hebben geholpen en verder iedereen die ik vergeten ben bijzonder bedanken wij kijken daar met een heel goed gevoel op terug en jullie waren debet aan onze successen en vooral plezier in deze periode!

Volgend seizoen gaat er een frisse wind door de staf heen, Tom Boukes en Theo Sondervan gaan het stokje overnemen met mij een beetje op de achtergrond erbij. Twee heel enthousiaste mensen die er heel veel zin in hebben en er is achter de schermen al heel veel gedaan om er volgend seizoen met heel veel nieuwe en vooral eigen spelers van de club een knallend seizoen van te maken, ik heb daar heel veel vertrouwen in, tot dan.

Fijne zomer allemaal!

Nico de Krijger