VR1 wedstrijd 020618Zeven maanden werd er niet gewonnen, en hoewel het deze zaterdag ook niet binnen de negentig minuten lukte wisten de vrouwen van Reiger Boys eindelijk weer eens het zoet der overwinning te proeven. Tijdens de eerste nacompetitiewedstrijd tegen IJFC wonnen de geel-zwarten met 1-0 van IJFC nadat invalster Niki Rensen in de verlenging wist te scoren.

Interim-trainer Kamil Karaer liep na afloop met een brede lach op zijn gezicht. ‘Ik ben zo blij, en dan vooral voor die meiden. Op deze overwinning valt niets af te dingen. We hebben twee handenvol kansen gecreëerd en uiteindelijk maken we ‘m dan in de verlenging. Dit sfeer binnen de ploeg is goed, maar als je vijftien wedstrijden achter elkaar niet wint vreet dat toch aan je. Dit is een enorme boost.’

Voortvarend
Karaer sloeg daarmee de spijker op z’n kop want zijn ploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij tegen IJFC uit IJsselstein, dat als nummer vier van de 1e klasse de nacompetitie had bereikt. De thuisploeg begon voortvarend en kreeg al in de eerste tien minuten goede kansen via Chantal Hendriksen, Isolde Stam en Merel Albertsma. Ook hierna kreeg Albertsma nog twee mogelijkheden, schoot aanvoerster Aaike Verschoor met een hard schot net naast en op slag van rust had een stiftbal van Hendriksen meer verdiend. ‘Het is het verhaal van het hele seizoen’, aldus Karaer. ‘Het benutten van de kansen gaat al maanden moeizaam bij ons.’

In de tweede helft was het beeld niet anders, want ook toen ging Reiger Boys vol voor de winst. Nu waren de beste mogelijkheden voor Bonnie Smit waarbij bij twee kopballen het geluk ontbrak evenals bij een schotpoging van Manon Huisman. IJFC kwam slechts sporadisch over de middellijn en als dat al gebeurde leverde dat nauwelijks gevaar op want de zeker ogende keepster Jessica Overtoom was deze middag niet van plan zich te laten passeren. In de absolute slotfase kreeg de net ingevallen Niki Rensen nog een opgelegde kans na een goede voorzet van Alberstma, maar miste zij van dichtbij.

Verlenging
Dezelfde Rensen heeft echter een naam hoog te houden voor wat betreft het scoren in belangrijke wedstrijden. Vorig seizoen scoorde zij immers ook twee keer in de promotiewedstrijd bij Odysseus ’91. Zes minuten na de start van de verlenging maakte ze dat opnieuw waar door de IJFC-keepster te passeren en de bal in het lege doel te schieten met dolle vreugde tot gevolg. Met kunst en vliegwerk bleef Reiger Boys vervolgens overeind al kregen de gasten in de tweede helft van de verlenging de grootste kans van de hele wedstrijd. De opluchting was enorm toen deze bal naast verdween, en de euforie nog eens zo groot toen de scheidsrechter voor het laatst floot.

‘Dit is een teamprestatie van jewelste’, vertelde Karaer na afloop. ‘Iedereen heeft vandaag voor elkaar geknokt, en niemand heeft de kop laten hangen. Ik ben echt supertrots op de meiden.’ Of Reiger Boys volgende week weer in actie komt is de vraag. Officieel is Berkel de volgende tegenstander, maar zowel DSS als Berkel zijn zaterdag al gepromoveerd. De wedstrijd is dus in principe niet van belang, al is nog niet helemaal duidelijk hoe de nacompetitie verder verloopt. ‘Het woord is aan de KNVB. Ik ga er vanuit dat we zaterdag moeten spelen en mocht het zo zijn dat wij door dit resultaat volgend jaar ook hoofdklasser zijn dan hebben wij gedaan wat we moesten doen. Het is nog even afwachten’, aldus Karaer.

VROUWEN ZATERDAG NACOMPETITIE HOOFDKLASSE/1e KLASSE

Reiger Boys VR1 – IJFC VR1 (1-0, n.v.)
96. Niki Rensen 1-0

Opstelling Reiger Boys: Jessica Overtoom, Kelly Blankert, Aaike Verschoor, Evelyn Schoon, Nathalia Santibanez Vargas (95. Suzanne van Zijl), Briit van der Gulik, Chantal Hendriksen, Isolde Stam, Bonnie Smit, Manon Huisman (88. Niki Rensen), Merel Albertsma.

Jong Reiger Boys
Eerder op de dag speelde ook het beloftenteam van Reiger Boys in de nacompetitie tegen Sporting ’70 VR2, maar dit liep minder goed af. De ploeg van trainster Janny Timisela, volgend seizoen hoofdcoach van de vrouwenselectie, verloor in eigen huis met 1-2 en zal dus ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomen. ‘Doodzonde als je bedenkt dat we in de competitie tien punten voorsprong hebben gehad’, aldus Timisela. De coach weet echter dat door blessures en het afstaan van speelsters aan het eerste vrouwenteam waar het is misgegaan. ‘Deze groep barst van het talent en over de toekomst ben ik dan ook positief, maar we hadden graag deze stap gemaakt.’

Zie DP Sportfotografie voor foto's van beide wedstrijden.

Bron Heerhugowaardsdagblad.nl