logo nl jeugdvoetbalRuim vijf maanden na het behaalde kampioenschap op het VTT toernooi in het Brabantse Sint-Michielsgestel, waren we weer terug op hetzelfde complex. Met de overige 15 beste teams uit Nederland werd er vandaag gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Tijdens de bekendmaking van de poule indelingen in mei, was het al snel duidelijk dat we in de “poule de doods” zaten ingedeeld met in totaal 3 districtskampioenen! Dit terwijl er slechts vijf voorrondes gehouden zijn. Wij werden kampioen van district Zuid, Eindhoven werd dat in Oost, BDE uit Emmen in Noord en Oliveo uit Pijnacker werd toegelaten met een wildcard. Een loodzware poule dus, waarbij alleen de nummer één kans hield op de felbegeerde NK titel.

De selectie: Er ontbraken vandaag vijf speelsters uit onze eigen MO17. De geblesseerde Sydney, Tamara en Lysanne, vakantieganger Jacky en ook Maud vanwege andere bezigheden. De overige tien speelsters werden bijgestaan door Esmee Dekker, Mira Deen, Reza Broersma, Dhara Bok, Zoyla Barendse en Meike Pieneman (K). Met het oog op morgen, de finale van de KNVB-beker, waren meerdere wissels namelijk geen overbodige luxe. Na het introduceren van de deelnemende teams en het volkslied, konden de poulewedstrijden van start gaan.

Verslag wedstrijd 1: Reiger Boys - FC Eindhoven

Wij begonnen onze eerste wedstrijd om 11.30 uur tegen FC Eindhoven. Een goed voetballende ploeg die de bal lekker rondspeelde en brutaal voor de aanval koos. Wij daarentegen bezitten een sterke verdedigingslinie, waar menig team zich op stuk liep dit afgelopen seizoen en zou Eindhoven dat ook gaan meemaken. Dit gebeurde echter niet meteen vanaf het begin, want zo’n eerste wedstrijd met meerdere speelsters uit andere teams was in de openingsfase wat onwennig. Toch begon het al snel beter te draaien. Op slag van rust werd Stacey de diepte in gespeeld, maar ook net even te hard. Door goed doorjagen op de uitkomende keepster, dwong Stacey de keepster snel de bal weg te spelen en schoot de bal in de voeten van Marouscha. Zij controleerde de bal en schoot van ruim twintig meter de 1-0 in het verlaten doel. In de tweede helft probeerde Eindhoven de stand nog gelijk te trekken, maar wisten nimmer de spitsen echt in stelling te brengen. Dit mede door goed verdedigend werken. De eerste drie punten waren binnen.

Verslag wedstrijd 2: Reiger Boys - Oliveo

De op papier zwakste tegenstander bleek ook op het veld inderdaad de minste tegenstander. Niet dat ze niet voetballen konden, ze hadden echter alleen de pech dat ze bij drie districtskampioenen ingedeeld werden. Toch wonnen ze verassend de eerste partij tegen BDE. De bal blijf rond natuurlijk. Al in de 6e minuut kreeg Stacey een 100 procent kans. In eerste instantie redde de keepster nog op haar inzet, maar mikte Stacey ook de herkansing net naast. In de 10e minuut volgde een snelle aanval via Sanne door de as van het veld en trok de verdediging aan de noodrem door Sanne neer te halen. Een rode kaart waardige overtreding, maar kwam ze er met een berisping vanaf. De toegekende vrije trap van Julia leverde verder niks op. Op slag van rust volgde een nieuwe doelpoging van Stacey, maar zag haar inzet met links onderweg aangeraakt worden en aan de verkeerde kant van de paal belanden. Na rust eenzelfde spelbeeld, maar wel nog steeds met de 0-0 op het bord. Daar kwam in de 15e minuut verandering in. Een aanval uit het boekje via Stacey die de bal vanuit de draai naar Lieke speelde, het overzicht hield en met een steekbal Marouscha lanceerde. Oog in oog met de goed spelende keepster bleef ze kalm en schoof beheerst de bal in de hoek: 1-0. Amper twee minuten later bleef de druk op vijandelijk doel hoog wat resulteerde in de ene na de andere goede aanval. Met een lange rush vanaf eigen helft wist Stacey de achterlijn te halen en Marouscha op maat aan te spelen, maar mikte net naast. In de volgende aanval kreeg Stacey weer een grote kans, maar weer zonder resultaat. De tegenstander kreeg in deze fase alle hoeken van het veld te zien, maar werd het enorme veldoverwicht niet echt in score uitgedrukt. De aloude voetbalwet zegt dat hij dan aan de andere kant gaat vallen en leek dat ook vandaag te gaan gebeuren. In de 19e minuut sprintte de spits in een zeldzame tegenaanval alleen op keepster Meike af, maar zij met een schitterende redding de gelijkmaker voorkwam. In de tegenaanval sprintte Stacey na goed combinatiewerk alleen op de keepster af, maar je raad het al... weer geen treffer. Het bleef bij de 1-0, maar ook die leverde drie punten op.

Verslag wedstrijd 3: Reiger Boys - BDE

De derde poulefase wedstrijd was tegen het nog puntloze BDE uit Emmen. Ook hier zouden we geen problemen mee gaan krijgen, want ons team begon elke wedstrijd beter en beter te spelen en kwamen we nu zelfs al na 4 minuten op een 1-0 voorsprong. Weer was de doelpuntenmaker Marouscha die ditmaal vanuit een vrije trap voor de tegenstander uitkwam en binnen schoot. Er werd nog onterecht gevlagd voor buitenspel, maar werd dit door de scheidsrechter overruled. Na rust bleef de druk op de Emmense defensie hoog en zag Zoyla in de 13e minuut, na een matig uitverdedigde corner, haar afstandsschot via de onderkant lat binnen vliegen. Een heerlijke treffer: 2-0. Ook Dhara leek op dezelfde wijze op het scoreformulier te komen, maar raakte bovenkant lat. Met drie overwinningen en allen “clean sheets” waren we de terechte halve finalist.

Verslag wedstrijd Halve Finale: Reiger Boys - Alliance 22

Voor de halve finale werden we gekoppeld aan titelverdediger... Alliance ‘22, dat nog een appeltje met ons te schillen had na de nederlaag in de Hoofdklasse (1-3). Een wedstrijd dat eigenlijk de Finale had moeten zijn, maar bepaalde de loting anders. Het zou als verwacht een spannende en gelijkwaardige wedstrijd gaan worden met kansen over en weer. Alliance trok ten aanval, maar wij opende de score. In de 5e minuut was het Liz die de bal vanaf 25 meter op haar pantoffel nam en de keepster het nakijken gaf: 1-0. De ontlading was uiteraard groot, maar was dat jammerlijk van zeer korte duur. Amper een minuut later trok de Haarlemse formatie de stand alweer gelijk vanuit een corner en konden we weer van voor af aan beginnen. Na rust bleef het met regelmaat billen knijpen en werden de groen-zwarten sterker en sterker. In de 13e minuut werd de spits op avontuur gestuurd, maar kwam keepster Meike op haar pad tegen die met een schitterende redding Reiger Boys overeind hield. Ze had echter geen antwoord op het schot dat in de 15e minuut werd afgevuurd en in de hoek verdween: 1-2. Nu was het alles of niets, maar vochten we in deze fase niet zo zeer meer tegen Alliance, maar tegen de klok. Met te gehaast spelen gooide we onze eigen glazen in en al waren we er meerdere malen dicht bij... de treffer bleef uit. Het NK heeft in Alliance een goede finalist.

Verslag wedstrijd 3e plaats: RB - Winkel

De troostfinale zou niet meer dan een formaliteit zijn. Een Noord-Hollandse derby, gespeeld in Brabant. Reiger Boys tegen Winkel dat in februari voor ons nog de kampioenswedstrijd was. Dat de meiden rustig aan deden, met het oog op de KNVB Bekerfinale, was niet zo vreemd. We speelde op halve kracht en Winkel rook kansen. Het zou echter geen spektakel, laat staan treffers opleveren en was de 0-0 een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Toch moest er een winnaar vallen. Penalty’s zouden dat gaan bepalen en waren Julia, Liz en Stacey de aangewezen personen. Julia en Liz mikte raak en werden beide inzetten door Winkel gemist. De eerste werd gekeerd door Meike en de ander naast “gekeken”. Hierdoor eindigde we op een knappe “bronzen” plek.

Een toernooi waarin de meiden ook aan elkaar moesten wennen door het grote aantal invallers, maar speelde Reza, Meike, Mira, Esmee, Zoyla en Dhara alsof ze al langer bij de ploeg zaten. Ook de “eigen” teamleden (Julia, Shanice, Loes, Judith, Sanne, Liz, Stacey, Marouscha, Lieke en Megan) die vaak niet allemaal genoemd worden in de verslagen om de verhalen niet nog langer te maken, speelden allen een prima toernooi, maar overheerst bij sommige toch vaak de wil om te winnen, terwijl verliezen van Alliance toch echt geen schande is. Alleen zij wisten tegen ons te scoren en zoals verwacht prolongeerde Alliance ‘22 haar titel door na een 2-2 eindstand tegen Helpman, de penaltyreeks beter te nemen.

Toch vielen we nog meer in de prijzen, want behalve de bronzen medaille ging ook de sportiviteitsprijs mee naar Heerhugowaard.

Nu snel herstellen van vandaag en door naar de volgende missie... Locatie: Uithoorn, waar we morgen de KNVB BEKERFINALE gaan spelen tegen Sporting 70.