Een terechte winst, maar wel heel wat geluk bij de goals. Dat is de korte samenvatting van de wedstrijd tegen UDO, waarin Jong Reiger Boys móest winnen om de hoop op het kampioenschap levend te houden. Hoop die meteen na afloop vervloog, toen bekend werd dat WV-HEDW geen fouten had gemaakt en de wedstrijd tegen Rijnvogels met 2-0 had gewonnen. Vanaf deze plaats de hartelijke felicitaties aan de speelsters en staf van WV-HEDW met het behaalde kampioenschap.

Gedurende de hele wedstrijd had Jong Reiger Boys een groot veldoverwicht.UDO slaagde er amper in van de eigen helft af te komen, maar de keren dat dat wel lukte speelde UDO uiterst efficient. Met Fay en Anne naar Utrecht voor de wedstrijd van Vrouwen 1 en Judith (Kouwen) geblesseerd, was er slechts één wisselspeelster beschikbaar. Gelukkig waren er meerdere speelsters van MO17 bereid om na hun eigen wedstrijd ook bij de wedstrijd van Jong Reiger Boys aan te sluiten.

Vanaf het eerste fluitsignaal trok Jong Reiger Boys ten aanval. Sharon gaf de bal scherp voor, waar Joy maar enkele centimeters tekort kwam om de bal in te koppen. Een kogel van Michelle vloog rakelings langs de paal. Bij een mooie aanval van Anika en Joy door het centrum, kon de keepster van UDO de bal ternauwernood met de voet keren. In de 22-ste minuut viel dan toch de verdiende openingstreffer. Aan de linkerkant ging Anika op avontuur. Vanaf de achterlijn gaf zij de bal strak voor, naar de voor haar tegenstandster gekomen Judith (de Bruin). Met buitenkant rechts krulde zij de bal achter de doelvrouw: 1-0. Kort daarna moest Joyce voor het eerst in actie komen bij een vrije trap van UDO, die simpel door haar gevangen werd. Omdat Jong Reiger Boys zo’n groot veldoverwicht had, konden ook verdedigsters als Tessa en Mandy regematig mee naar voren. In de 28-ste minuut benutte Michelle op fraaie wijze een penalty, nadat de scheidsrechter een ongelukkige handsbal wel heel zwaar bestraft had: 2-0. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een schot op de lat door Fiore.

Bij het begin van de tweede helft slaagde Jong Reiger Boys er na een corner door UDO niet in om de bal goed weg te werken. Op fraaie wijze scoorde de middenveldster van UDO vanaf de punt van het strafschopgebied in de verre hoek. Het verschil werd weer op twee gebracht na de misschien wel mooiste aanval van de dag. Die begon bij Joyce. Zij speelde Ashley op linksachter aan. Via Sharon kwam de bal bij Michelle.Zij kaatste op Anika, die de bal doorspeelde naar Amber aan de rechterkant. Judith (de Bruin) bracht Fiore in balbezit, die op haar beurt Beau wegstuurde. Beau gaf de bal scherp voor, waar de keepster de bal ongelukkigerwijs in het eigen doel werkte. Er moet gezegd worden dat beide keepsters (eerste en tweede helft) van UDO normaal gesproken als veldspeelsters actief zijn. UDO bracht de spanning meteen weer terug door uit de eerstvolgende corner de 3-2 te scoren.
Dat was van UDO zijde ook meteen het laatste wapenfeit. Voor Reiger Boys waren de ingevallen Marouscha en Judith (van Dienst) echter nog wel gevaarlijk voor de goal, evenals Anika en Beau, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve 3-2 voor Jong Reiger Boys.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Michelle Knopp, Tessa Saueressig, Mandy Kalmeijer, Amber Hoogeveen, Fiore Coli, Anika Schulte, Joy Kalmeijer (46’, Beau Kaandorp), Sharon Swart (65’, Marouscha Ruiter), Judith de Bruin (85’, Judith van Dienst).