Reiger Boys VR1 Odysseus 91 VR1Vrouwen 1 van Reiger Boys heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op Odysseus '91. Nadat er uit de laatste vier wedstrijden slechts drie punten werden behaald was de overwinning een welkome opsteker voor de ploeg van trainer/coach Cor Smit. ,,Ik heb de meiden de hele week bewust gemaakt van het belang van deze wedstrijd. Het was een kwestie van in het linkerrijtje of in het rechterrijtje het jaar eindigen. Met een vijfde plaats afsluiten vind ik een prima prestatie na de promotie van afgelopen seizoen".

Desondanks heeft Smit niet de gehele wedstrijd rustig op de bank kunnen zitten. Omdat het lang gelijk bleef staan en de wedstrijd pas in de slotminuten beslist werd was de spanning continu voelbaar. ''Dat hebben wij vooral aan ons zelf te wijten, want we kregen in het eerste kwartier drie opgelegde kansen. Als je er daar twee van maakt dan komt Odysseus '91 er nooit meer over heen en behaal je gewoon een makkelijke zege". Nu waren het juist de Utrechters die de score openden nadat o.a. Chantal Hendriksen en Bonnie Smit in de openingsfase geen geluk hadden in de afwerking. Bij de eerste de beste kans voor de gasten was het echter wel raak toen Lotte Bransen scoorde. Gelukkig ging Reiger Boys niet bij de pakken neerzitten en trok het geheel terecht al snel de stand weer gelijk en nu was Hendriksen wel koel in de afwerking.

In een soms stevige wedstrijd waarin de scheidsrechter liefst zes keer geel trok bleef het ook in de tweede helft voortdurend spannend. Reiger Boys behield het betere van het spel, maar de zorgvuldigheid in de afwerking bleef ontbreken. Geheel verdiend wisten de geel-zwarten in de slotfase alsnog de drie punten over de streep te trekken. Invaller Niki Rensen, die de geblesseerde Isa Hollenberg was komen vervangen, bleek net als zes maanden eerder een match te hebben met Odysseus'91 als tegenstander. Tijdens de promotiewedstrijd In Utrecht aan het eind van het vorige seizoen besliste de aanvalster het duel al met twee doelpunten. Hetzelfde deed zij nu terwijl iedereen al vrede leek te hebben met een gelijkspel. In de 90e minuut stond Rensen na een corner op de juiste plek om de 2-1 binnen te schieten om vervolgens ver in blessuretijd de wedstrijd definitief te beslissen met dolle vreugde tot gevolg. ,,Ik ben echt trots op deze meiden", verklaarde Smit na afloop. ,,Ze zijn er tot het einde in blijven geloven en daarvoor ook beloond. Een mooiere opsteker voor de tweede seizoenshelft hadden wij ons niet kunnen wensen". Op zaterdag 10 februari hervat Reiger Boys de competitie met een uitwedstrijd bij Rijnvogels.