Reiger Boys EVC 16In een zeer enerverend duel heeft Reiger Boys voor het eerst in zes wedstrijden weer eens de volle winst behaald. De ploeg van trainer/coach Wesley Visser moest hiervoor wel het onderste uit de kan halen want na een ruim half uur stond men tegen EVC op een 1-3 achterstand. Met een gezonde dosis karakter en teamspirit werden echter alsnog de drie punten binnen gesleept.

Van quitte af aan gebeurde er voldoende op deze koude zaterdagmiddag in Heerhugowaard-Zuid. Al in de 2e minuut moest keeper Guus van Wetering van de thuisploeg redden op een inzet van Ruben Bond, maar nauwelijks zestig seconden verder lag de bal alsnog bij hem achter in het net toen spits Leon Spoorenberg uithaalde. Het geschrokken Reiger Boys zocht hierop direct de aanval en dat leverde nog binnen een kwartier de gelijkmaker op toen een voorzet van Yvo Kuiken door Dave van Dekken op waarde werd geschat. Hoewel de EVC-grensrechter wilde doen geloven dat dit in buitenspelpositie gebeurde was hier in de verste verte geen sprake van en honoreerde scheidsrechter Vriesenga de goal.

Nauwelijks bekomen van die vlotte start waren het echter de gasten die ten tweede male op voorsprong kwamen. De arbiter constateerde een handsbal van Sam Beunder en vanaf elf meter schoot Didier Karregat raak, en kort hierop was er nog meer pech voor Reiger Boys toen een voorzet vanaf rechts door Jermaine Rock achter zijn eigen doelman werd gewerkt. Met nog een uur op de klok geloofde de thuisploeg echter nog wel in de kansen en dit werd bevestigd toen Ilco van der Hel een voorzet van Van Dekken binnen schoot. Opnieuw werd hierbij terecht het vlagsignaal van de EVC-grensrechter door de scheidsrechter genegeerd.

Vertrouwen puttend uit die aansluitingstreffer ging de thuisploeg in de tweede helft op zoek naar meer en het was de sterk spelende Daan de Vries die vanuit de draai de gelijkmaker in de bovenhoek schoot. In deze boeiende pot moest het mooiste echter nog komen want de wijze waarop Van der Hel even later een bal in de kruising plaatste was van ongekende schoonheid. Met nog zo'n 25 minuten op de klok was het de vraag wat er nog meer volgde aangezien deze wedstrijd net zo goed in 6-6 of 7-6 had kunnen eindigen. Zo werd er nog een goal van EVC afgekeurd na een duwpartij en had Van Dekken de beslissing op zijn schoen maar mikte op de paal. Met veel strijd werd de overwinning door Reiger Boys over de streep getrokken en daar was Daan de Vries, samen met Guney Turpcu een van de uitblinkers, zeer content mee: ,,Een geweldige wedstrijd! De eerste helft was bij vlagen matig van onze kant, maar je ziet dat als wij met z'n allen strijd leveren en voor elkaar door het vuur gaan wij van elke tegenstander kunnen winnen".

Door de zege klimt Reiger Boys maar liefst drie plaatsen in de stand en staat het inmiddels weer op een derde plaats. Komende zaterdag 9 december gaat men op bezoek bij het laaggeklasseerde ZCFC.