VR2 251117Bijna ging het mis, maar uiteindelijk zegevierde de gerechtigheid, want Jong Reiger Boys was gedurende deze wedstrijd veel beter dan Lugdunum. Na een turbulente week, waar ik hier nu niet nader op in wil gaan, en een paar mindere wedstrijden, zag trainster Janny Timisela haar team met mooi combinatievoetbal aan een duidelijke veldoverwicht werken. Binnen een half uur stond het 0-2 voor Jong Reiger Boys en leek Lugdunum klaar voor de slacht. Twee kapitale blunders in de JRB verdediging, waar Lugdunum uiterst efficient mee om ging, brachten de stand nog voor de rust weer in evenwicht.

Kort na de pauze nam Lugdunum zelfs een voorsprong uit een snelle uitval. Twee minuten later werd met een wereldgoal de stand weer gelijk getrokken. Jong Reiger Boys ging door op jacht naar de overwinning, maar werd daarbij ernstig gehinderd door een paar arbitrale, maar niet geheel arbitraire, dwalingen. Zo werd een loepzuivere goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel en werd Jong Reiger Boys een overduidelijke penalty onthouden. In de 87-ste minuut werd de bevrijdende 3-4 gescoord en in de blessure tijd werd met de 3-5 de genadeklap uitgedeeld en kwam er een einde aan een spannende en leuke wedstrijd met goed voetbal van beide zijden.

De wedstrijd begon met een paar kleine kansjes voor Lugdunum, maar al snel nam Jong Reiger Boys het heft stevig in handen en werd Lugdunum opgesloten op de eigen helft. Bij de eerste echt gevaarlijke aanval legde Amber de bal terug op Anne, die op haar beurt naar de naar rechts uitgeweken Joy speelde. Joy gaf de bal mee in de loop van Judith (de Bruin), die Sharon op maat bediende. Haar schot ging deze keer nog langs. Even later was het wel raak, toen Joy vanaf het middenveld Judith (de Bruin) diep wegstuurde. De bal kwam terug bij Joy die, haar tegenstandster fraai in de luren leggend, de bal klaar legde voor Fay. Van buiten het strafschopgebied schoot Fay de bal mooi binnen: 0-1. De aanvallen volgden elkaar in snel tempo op. Bianca, opgekomen vanuit het middenveld, kreeg een kansje, maar kon zich net niet ver genoeg uitstrekken om de bal daadwerkelijk te bereiken. Een kwartier na de 0-1 volgde de volgende goal. Amber legde de bal over de verdediging heen, waarna Judith (de Bruin) de bal in één keer voorgaf. Joy kapte haar tegenstandster uit en schoot de bal knalhard achter de keepster: 0-2. Jong Reiger Boys had de wedstrijd volledig onder controle en leek op weg te zijn naar een gemakkelijke overwinning, toen het door twee grote communicatieproblemen in de verdediging, de voorsprong volledig uit handen gaf. Na de rust zou dat wel rechtgezet worden, dachten de meesten.

Dat pakte echter heel anders uit, want na 5 minuten spelen in de tweede helft, brak de spits van Lugdunum door de verdediging van Jong Reiger Boys heen en scoorde de 3-2. Anderhalve minuut later dacht Fay dat zij ook kon wat Sherida Spitse deze week in het nederlands elftal deed, namelijk scoren van grote afstand. Met alle respect voor Sherida Spitse, Fay kan het beter, want die scoorde van zeker 10 meter verder van de goal dan Spitse deed: 3-3. Jong Reiger Boys ging vol door op zoek naar de winst, maar ondervond daarbij wat hinder van ongelukkige en soms onjuiste beslissingen door de arbiter. Zo werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, waar Joy zeker 2 meter vóór de laatste verdedigster stond toen de bal gespeeld werd en werd Jong Reiger Boys een overduidelijke penalty onthouden toen diezelfde Joy binnen de 16 meter werd neergetrokken. Aan de andere kant putte Lugdunum uit onvermoede krachten en moest de verdediging met Ashley, Fay, Evelyn en Anne voortdurende alert blijven. Gelukkig hadden de Lugdunum aanvalsters het vizier niet altijd op scherp en wanneer zij dat wel hadden, was daar altijd Jessica nog met haar katachtige reactievermogen en grote sprongkracht. Voor Lugdunum duurde de wedstrijd net 5 minuten te lang. In de 87-ste minuut slalomde Anika door de complete Lugdunum verdediging en gaf de bal precies op maat voor de toegesnelde Sharon: 3-4. Ruim in blessuretijd was Beau sneller dan haar directe tegenstandster en gaf zij de bal precies op het goede moment naar de volkomen vrijstaande Joy. Van dichtbij stelde Joy de winst definitief veilig: 3-5.

Opstelling: Jessica Overtoom, Ashley Koeleman, Fay Rood, Anne de Kramer, Evelyn Schoon, Bianca Webeling, Anika Schulte, Amber Hoogeveen, Sharon Swart, Joy Kalmeijer, Judith de Bruin (65’, Beau Kaandorp).