IMG 9760Terwijl voor vrijwel alle teams het seizoen allang voorbij is hadden wij nog een toernooi te goed. 1 juli 2017 namen we deel aan dit toernooi op het strand wat er zwaar uitzag, erg rul zand en aan welke kant je speelde zou bepalen of je uphill of downhill zou moeten spelen, de wind en de regen in ochtend maakten het er nog zwaarder op. De organisatie heeft gevraagd omdat we vrijwel compleet waren ons team wilde opsplitsen zodanig dat er een deel van ons in de JO13 poule met Latif, Matthijs, Sanne, Jesmer en Kimo ging meespelen waar 1 team tekort was.

De JO11 poule werd gespeeld met Viggo, Thijs, Darren, Marc, Jochem, Mike en Twan. Waar de O13 competitie erg zwaar was hebben ze zich toch behoorlijk staande weten te houden en werd er nipt verloren, fysiek scheelde het 2 jaar onder deze zware condities dus mogen ze trots zijn dat er erg goed gevoetbald werd.

In de O11 poule verliep het wat anders, diverse teams waaronder (Koedijk en J-ideetjes) werden volledig van het strand geveegd met 16-0 en 6-0, heerlijke goals en supermooie acties gezien. De 3e wedstrijd tegen plaatsgenoot KSV was een veel fysiekere en die speelden veel beter voetbal en eindigde op een spannende 2-0 in ons voordeel. Omdat er wat afzeggingen waren speelde we 2x tegen deze zelfde teams. De 4e en 5e wedstrijd werden ook met ruime cijfers gewonnen en hadden genoeg om de finale te halen omdat KSV 1x maal had verloren waartegen we nog moesten spelen. Ietwat onderschat traden we hier tegen aan en dankzij het eerder veilig gestelde doelsaldo konden we 3 punten missen om de finale te spelen. Die finale moest gespeeld worden tegen de winnaar van poule B en dat was tegen Egmondia de winnaar van vorig jaar. Na een actieve start vanaf seconde 1 zorgde voor een heel vlotte 1-0 voor ons, ook de 2-0 stond snel op het bord en zorgde voor paniek bij de medefinalisten. Die gaven iets meer gas maar wij maakte ondanks dat toch de 3-0, 2 minuten voor tijd maakten zij nog 3-1 maar was al te laat voor hun. Fluitsignaal, einde wedstrijd dus kampioen waardoor we een plek hebben verdiend voor het Nederlands Kampioenschap Beachsoccer bij “The Hague Beachstadium” te Scheveningen op zaterdag 22 juli 2017. Het wordt dan (hopelijk) wel mooi weer dus kom kijken en aanmoedigen.