IMG 0979De vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau wachten nog altijd op hun eerste punt in de Eredivisie Zaalvoetbal. Trainer/coach Jordy van Eekelen, wiens ploeg al het gehele seizoen geplaagd wordt door blessures, moest tegen het sterke Pernis opnieuw improviseren met de opstelling. Helaas bleek het echter niet mogelijk om de nummer vier in de stand voldoende tegenstand te bieden met een 0-5 nederlaag tot gevolg.

IMG 0983VV Pernis was vanaf het eerste fluitsignaal in Sporthal Waardergolf de betere ploeg, maar dankzij enkele knappe reddingen van keepster Lola Hoots bleef de thuisploeg het eerste kwartier op de been. Toch werd het veldoverwicht van de gasten alsnog in doelpunten uitgedrukt toen Milenca van Ee in kort tijdsbestek twee maal scoorde. De efficiëntie waarmee Van Ee dit deed bleek niet besteed aan de thuisploeg want nog voor de rust kreeg ook Reiger Boys twee goede kansen via Mandy Oud, maar beide keren ontbrak het geluk. Toen kort na de rust aanvoerder Suzanne Bakker met een puntertje voor de 0-3 zorgde was de wedstrijd dan ook beslist, en zo kon Pernis via doelpunten van Desiree van den Berg en nog eens Bakker uitlopen naar een ruime zege.

Foto's: Paul van der Molen (D&P Sportfotografie)