Na 3 prachtige overwinningen op rij in onze competitie stond nu de thuiswedstrijd tegen Velsen Noord MD1 op het programma. Omdat wij het moesten doen zonder Senna, Esmee D., Pheadra, Azra en Kayla bleven er nog precies 11 speelsters over. Dit was wel makkelijk voor mij om een wisselschema te maken maar ik kon ook van tevoren bedenken dat wij het de tweede helft nog best wel eens zwaar zouden kunnen krijgen. De wedstrijd begon mooi op tijd en ging redelijk gelijk op in de beginfase. Er kwamen aan beide kanten kleine kansjes maar het duurde tot de 15e minuut voordat het eerste doelpunt gemaakt werd en helaas door Velsen Noord, 0-1. De meiden bleven hun eigen spelletje spelen en dit resulteerde na een goede pass van Floor op Samantha in de gelijkmaker, 1-1.

Hierna ging het weer lange tijd op en neer maar bleef de stand ongewijzigd. Na een minuut of 25 kwam Sanne van de E1 ons team versterken zodat wij in ieder geval 1 wissel hadden. Toch lukte het Velsen Noord om voor de rust de voorsprong terug te pakken, 1-2. Tijdens de rust vertelde Aranka mij dat zij last van haar knie had en liever niet meer wilde spelen. Nu hadden wij met Sanne erbij dus nog steeds geen wissel voor de tweede helft. Je zag toch bij de meiden de verbetenheid om door te willen gaan en een minuut of 5 na de rust kon Samantha haar tweede goal van de dag maken en de teams weer op gelijke hoogte brengen, 2-2. Toch begon de slijtageslag zo langzamerhand zijn tol te eisen bij de meiden want zij konden het niet meer opbrengen om de tegenstander te weerhouden om van afstand te schieten. Dit was vrij logisch is maar voor keepster Gabrielle werden er steeds maar ballen van afstand op haar afgevuurd. Zo lagen de 2-3 en de 2-4 er vrij snel achter elkaar in en wat de meiden ook probeerde het zat ook niet mee. Samantha had een mooie pass op Kylie maar vlak voordat zij wilde schieten werd zij op haar enkel geraakt waardoor het schot naast ging. Ook had Samantha zelf nog een paar goede mogelijkheden gecreëerd voor zichzelf maar dan belandde de bal of net tegen de keepster of naast het doel. Alle ballen die er bij onze meiden niet in gingen lagen er aan onze kant wel in wat resulteerde in de eerste competitienederlaag met als uitslag 2-7. Meiden, ik ben supertrots op de manier waarop jullie voor elkaar zijn blijven vechten. Gabrielle heeft minimaal 3 keer zoveel ballen gestopt als doorgelaten op doel, top Gabrielle! En ook al kwamen jullie steeds meer doelpunten achter te staan, jullie koppies bleven omhoog en jullie probeerden te blijven voetballen. Rest mij nog om Sanne te bedanken dat zij bij ons mee wilde spelen voor het eerst op een groot veld en Patrick te bedanken voor het vlaggen. Volgende week zaterdag spelen wij geen competitiewedstrijd maar zondag wel het toernooi bij Kwiek '78 in Avenhorn. Wie NIET mee kan doen, mailen voor donderdag 20:00 uur!!