De meiden van Reiger Boys MC1/MB3 moesten na een fantastisch jaar, aantreden op het MB-hoofdklasse toernooi van De Blokkers en werden door de ongeslagen status in de hoogste poule ingedeeld. Voor ons mooi om te kijken hoe ver deze groep is in de ontwikkeling, om 13:00 verzamelde het team zich op het complex van de Blokkers. Met een dosis gezonde spanning gingen we ons opmaken voor de aanloop naar de eerste wedstrijd tegen hoofdklasser (B) Hercules zaandam, door eigenlijk goed te starten en niet onder de indruk te zijn van de hoofdklasser.
Al snel wisten we regelmatig met subliem voetbal het doel te vinden, mooie acties en het bekende tikkie takkie voetbal werd al snel voor Hercules een verdedigende opgave.

Met veel snel positie spel en bewegelijke voorspeelsters wisten we de verdediging aardig in de verdrukking te manoeuvreren, daardoor moest aan de noodrem getrokken worden en mochten we de gegeven penalty inschieten. Zo werd de eerste wedstrijd met overmacht gewonnen, de meiden konden even een half uurtje hun benen streken en hun moment van rust opzoeken voor de volgende wedstrijd. Met de uitstekende wedstrijd in ons achterhoofd, moesten we aantreden tegen de 1ste klasser Spirit´30 uit Hoogkarspel die net een 7-0 nederlaag leden tegen De Blokkers MB1. Met de scheidrechter die de wedstrijd starten gingen we al snel in de hoogste versnelling met goed verzorgd voetbal, al snel werd de eerste goal gemaakt en wist Spirit dat het de tweede nederlaag zou worden.
Met 11 man achter de bal probeerde Spirit de vele aanvallen van onze meiden af te slaan, maar dat kon de pret niet drukken door vele kansen werd de wedstrijd na 25 minuten beslist met een 3-0 score. Heel veel goede combinaties en afgesproken systemen die op alle fronten werden uitgevoerd, bleek dat we nu de laatste wedstrijd vol voor de overwinning moesten gaan.

En dan was het tijd voor de kraker tegen de nummer twee van de Hoofdklasse A waar onze MB1 zware en moeilijke wedstrijden tegen speelde, maar voor ons een graadmeter waar wij staan en tot wat wij instaat zijn in de Hoofdklasse MB. De start van de wedstrijd werd gelijk een statement gemaakt door De Blokker MB1 door hard de duels aan te gaan, wij waren echter niet onder de indruk en gingen lekker tikken en rondspelen. Onze meiden waren met goed veldspel heer en meester over de Blokkers, die probeerde met veel lange ballen en grote meiden een overwicht te creëren. Dit echter lukte niet om onze meiden makkelijk aan de kant te zetten, Reiger Boys ging juist harder werken en namen bij het goede veldspel ook nog eens de tegenstander op de korrel. Met een goal in de korte bovenhoek vanuit het niets wisten de Blokkers toch de 1-0 te scoren, echter hebben we nog druk gezet en wisten we nog de beste kansen te creëren. Toen de scheidsrechter voor de eerste keer floot was het ook gelijk het einde van de wedstrijd en konden alle ouders en trainers trots zijn met het optreden op het hoogste niveau.

Met deze bagage in onze kontzak kunnen we terug kijken op een mooi toernooi ,waar we Reiger Boys meiden weer sterker op de kaart hebben gezet. Ouders en begeleiding MC1/MB3 bedankt voor mooie voetbaldag. Op naar het NK MC-Junioren van 24 mei bij De Foresters te Heiloo om 10:00, met deze mooie generale op zak...