Vandaag de wedstrijd tegen het voor ons geplaatste GSV te Schermerhorn. GSV had alles gewonnen in de competitie, net als wij. Omdat GSV een wedstrijd meer had gespeeld staan ze boven ons. Dit vonden de meiden van ons team niet leuk, ze wilden namelijk zelf met hun team bovenaan staan! In de voorbespreking kwam ik er al achter dat een peptalk deze keer niet noodzakelijk was. Iedereen was goed gemotiveerd! Doordat Ida En Benthe vandaag wegens vakantie niet aanwezig waren moesten er wel wat omzettingen worden gedaan in de opstelling. Na overleg met Sterre en Suzanne werd Suzanne de midden achter i.p.v. Benthe en kon Sterre op "haar" mid-mid positie blijven. Na het begin was het meteen GSV die het initiatief nam. Onze meiden hadden het moeilijk, ze hadden ineens tegenstand en dat waren ze niet meer gewend... De meeste andere teams in onze competitie zijn namelijk vrij zwak, we hadden ook nog niet één tegendoelpunt geïncasseerd in de competitie. We hadden zelfs nog niet één keer verloren dit seizoen, wel 2x gelijk gespeeld in een toernooi.

Na 4 minuten resulteerde het overwicht van GSV in een 1-0 voorsprong. Door een slechte start en slap collectief ingrijpen van de achterhoede stonden we ineens achter en hadden we ons eerste tegendoelpunt te pakken. De enigszins nonchalante start van een aantal speelsters aan Reiger Boys zijde was hier een duidelijke oorzaak. Na dit tegendoelpunt kwam er toch wat meer fanatisme in de ploeg. Aangevoerd door Christa, die het goede voorbeeld gaf en wel overal leek te zijn waardoor ze het de tegenstander erg lastig maakte ging de beuk erin! Dat viel nog niet mee, (die beuk) want bij GSV waren een aantal grote sterke meiden die niet opzij gingen na een beuk, sterker nog ik zag op een gegeven ogenblik Sanne, onze opperbeuker, tegen de grond gaan i.p.v. de tegenstander bij een flinke wederzijdse schouderduw! GSV kreeg nog enkele kansen maar Daphne hield haar doel verder keurig schoon en was goed bij de les. Ook Suzanne had na een minuut of 10 haar draai gevonden op haar nieuwe positie en samen met Marije en Coco zat de achterhoede goed dicht. Het middenveld met Selma, Sanne en Sterre had wat meer tijd nodig om de juiste drive te vinden. Na een minuut of 20 werd ook hier begrepen dat er een schepje bovenop moest, en dat resulteerde in een paar kansen voor Reiger Boys waarvan een afstandsschot op de paal belande. Omdat de keeper van GSV niet zoveel voorstelde bedacht Sterre dat het goed was om nog maar eens zo'n afstandsschot af te vuren deze belande mooi in de hoek, 1-1 net voor de rust, dat was lekker. Reiger Boys "rook bloed" en kwam steeds beter in hun spel, de tegenstander leek wat moe te worden, maar toen was het rust.

Na wat aanwijzingen van Co(ach) en een paar personele omzettingen kon aan de 2e helft worden begonnen. Reiger Boys zette meteen goed druk en had het beste van het spel. Selma, Sanne en Sterre beheersten het middenveld. Coco, die in de 2e helft rechtsvoor stond en Britt wisten regelmatig gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Merwe speelde in de 2e helft op de voor haar nieuwe rechtsachter positie maar deed dit prima! Bo maakt het op haar beurt de tegenstander in balbezit erg lastig en kwam ook steeds beter in haar spel. Uiteindelijk maakte Sanne na enkele kansen voor Reiger Boys de 1-2. Een prachtige lob die gedragen door de harde wind over de keeper heen in het doel zeilde. De coach van de tegenstander stuurde meer spelers van GSV naar voren waardoor Lorraine eindelijk wat meer ruimte kreeg. Hierdoor werden wij gevaarlijker en achter hield de achterhoede door goed werk van Merwe, Marije en Suzanne goed stand. Christa speelde de wedstrijd van haar leven, hier waren de toeschouwers het wel over eens, wat een inzet! Na steeds goede uittrappen van Daphne en de extra ruimte kwam Lorraine 2x goed in stelling. Na een snelle rush 1x kappen en draaien en scoren en daarna nog een keer in de herhaling, maar dan echt. Hatseflats, 4-1! Lekker meiden! Beetje stroef begin maar uiteindelijk door goed samenspel en een goede instelling gewonnen van de koploper, ik zeg, op naar het kampioenschap!