image dames2Zaterdag 1 juni zou de bekroning zijn van een bewogen maar achteraf heel mooi seizoen. We wisten wat we moesten doen om te promoveren en dat was met 2 goals verschil winnen. De heenwedstrijd ging nipt met 3-2 verloren waarin de laatste minuten 2 goals vielen en onze Jessica de absolute uitblinker was. Volgens de trainer van Ijzendijke een sta in de weg.

 

Om 13.00 uur uur was de bespreking en een ieder was behoorlijk zenuwachtig. Hun 9 en 10 waren de gevaarlijkste mensen en daarop moest ingespeeld worden.

Aftrap 14.30 uur en we startten met een straffe wind tegen. Aan onze zijde erg rommelig en weinig balbezit. Ijzendijke was de beter voetballende ploeg maar tot echte kansen leidde dat ook niet, mede doordat hun gevaarlijke mensen goed in toom werden gehouden door Nathalia en Ilse. Af en toe kwamen wij er gevaarlijk uit en bij de eerste de beste aanval was het Bianca die Daisy met een mooie steekbal wist te bereiken en dat betekende de 1-0. Dit was tevens de ruststand. Wij zouden na de rust van het windvoordeel gebruik moeten maken en trachten meer rust aan de bal te krijgen. 2-0 was genoeg voor promotie en daar geloofden we ook in. Maar wat kan het dan anders lopen, want binnen vijf minuten was het Ijzendijke die de 1-1 maakte na een onoplettendheid van ons achterin. Dit was een behoorlijke domper voor ons. Na een kwartier kwamen Cynthia (zeer gebrand) en Christa in het veld voor Mayra en Bianca. De druk werd opgevoerd maar tot echt grote kansen kwam het niet. Ook Ijzendijke werd niet echt gevaarlijk. Een kwartier voor tijd werd gingen we man op man spelen om een verlenging eruit te slepen.

Isolde eruit en Nicky erin. Het publiek was zeer positief aanwezig in deze fase om de meiden naar een overwinning te schreeuwen. Hierna werd het mede door de agressie van Cynthia, Nicky en Manon (longen als een paard) de druk opgevoerd echter het wou niet lukken totdat de laatste seconde van de reguliere speeltijd. Uit een vrije trap van links door Alina was het onze aanvoerster Manon die de bevrijdende 2-1 binnen kopte. Wat een escape voor ons en de tegenstander was murw geslagen. De ontlading bij ons was enorm en de scheidsrechter floot direct af. Verlenging. Wat daarin gebeurde is nog steeds nauwelijks te bevatten. Binnen vijf minuten is het eerst Christa die de bal hoog inbrengt en waar de keepster zich volledig op verkeek en het was Nicky die de bal bijna door het net schoot en direct daarna timede hun laatste man verkeerd en het was Christa die de klus klaarde 4-1. De meiden gingen helemaal uit hun dak (wij ook hoor) wat een ontknoping. In de 2e verlenging werd het nog erger voor Ijzendijke. De ene na de andere aanval volgde en het was weer Christa die Milenca met een mooie steekbal bediende en dat betekende 5-1. Weer een aanval en het was wederom Nicky en die scoorde de 6-1. Cynthia beloonde haar sterke optreden bijna met een doelpunt maar hij ging net voorlangs. De scheidsrechter floot hierna af en het team met begeleiding ging helemaal uit zijn dak. Wat een seizoen en wat zijn we naar elkaar toegegroeid wat tot dit resultaat heeft geleid met z'n allen. In de laatste fase een groot compliment voor Pauline, Christa en Milenca die met ons meededen. Nogmaals een teamprestatie van formaat, echt genieten. Een fijn moment was de aanwezigheid van Gaby's moeder die ook de hele avond heeft mee gefeest. Een prachtige en sterke vrouw.

Isolde's moeder weer bedankt voor het wassen en de lieve kaartjes. Susanne, Jeroen en Geert bedankt voor het vlaggen. Wil bedankt voor de verrassing die je voor ons in petto had. Het bestuur bedankt voor de bloemen en de consumpties die volgden. Daarna een heerlijke avond gehad met z'n allen en wakker worden met een grote grijns. Heerlijk.

Een ieder alvast een hele fijne vakantie en tot volgend seizoen. En dan zullen we aan de bak moeten in de 1e klasse. Een mooie uitdaging.

Willem