Job Kalisvaart 1Zaterdagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd Reiger Boys - EVC heeft de Heerhugowaardse profvoetballer Job Kalisvaart van AZ een shirt beschikbaar gesteld voor de "Wall of Fame" van Reiger Boys. De 20-jarige Kalisvaart maakte in 2015 vanuit de jeugdopleiding van Reiger Boys de overstap naar AZ.

Kalisvaart doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ en maakte in 2023 deel uit van het jeugdteam van AZ dat op imposante wijze de Youth League won door ondermeer de jeugd van Barcelona, Real Madrid, en in de finale, Hajduk Split te verslaan. Tevens maakte Job Kalisvaart dat jaar zijn profdebuut in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong AZ.

De talentvolle Heerhugowaarder vertrok al op 10-jarige leeftijd bij Reiger Boys, maar vertelde mooie herinneringen te koesteren aan Reiger Boys. "Ik heb hier een hele mooie jeugd gehad met herinneringen die mij altijd zullen bij blijven. Ik begon al op mijn vierde bij de kabouters en heb daarna nog in de toenmalige F- en E-pupillen gespeeld wat tegenwoordig JO8 t/m JO10 heet. Vooral dat laatste jaar hadden wij echt een geweldig team en Finn Klant en ik werden uiteindelijk uitverkoren om naar AZ te gaan. Het mooie is dat ik nog steeds veel jongens van die tijd spreek. Enkele spelen tegenwoordig zelfs in de selectie van Reiger Boys dus als het kan kom ik hier zeker nog regelmatig om een wedstrijdje te kijken. Vanmiddag blijf ik ook zeker kijken hoe zij het er vanaf brengen".

Bas Peereboom, een van de eerste jeugdtrainers van Job beaamt het talent van zijn voormalige pupil. "Wat mij altijd zal bijblijven van Job is zijn absolute wil om te winnen. In die groep zaten meerdere grote talenten, misschien hadden sommige voetballend nog wel meer talent dan Job, maar hij wilde altijd winnen. Hij deed er alles aan om een bal net voor de lijn binnen te houden en gaf nooit op. Ik denk dat dit wel tekenend is voor waar hij nu staat."

Officieus debuut

Kalisvaart kon tevens melden dat hij afgelopen week een nieuw hoogtepunt beleefde bij AZ met een officieus debuut in AZ 1. De Alkmaarse eredivisionist speelde vorige week, zonder internationals, en oefenwedstrijd tegen Almere City FC, en daarbij mochten Job Kalisvaart, maar ook voormalig Reiger Boys-speler Rio Robbemond, in de 63e minuut invallen.

Het is nu dus wachten op het officiële debuut in de eredivisie. "De tijd zal het leren", aldus Kalisvaart. "Ik doe er in ieder geval alles voor en voel veel vertrouwen van mijn trainer bij Jong AZ."

Mooi detail is dat toen Job Kalisvaart en ook Finn Klant negen jaar geleden naar AZ vertrokken zij enkele tips meekregen van toenmalig AZ-prof Wesley Hoedt die kort daarvoor een contract had getekend bij Lazio Roma. Hoedt nam die avond speciaal voor de "Wall of Fame" van Reiger Boys een shirt mee (zie tweede foto).

Inmiddels krijgt ook het shirt van Job Kalisvaart een mooi plekje in deze eregalerij naast o.a. diezelfde Wesley Hoedt, Stefanie van der Gragt, Jorn Berkhout en Kenzo Goudmijn, die allen een verleden hebben op Sportpark de Wending.

Job Kalisvaart 1

Job Kalisvaart tussen zijn voormalig trainer Bas Peereboom (links) en voorzitter Dirk van Barneveld (rechts).

Job Kalisvaart 2

Job (rechts) naast Wesley Hoedt en Finn Klant, die inmiddels in het 1e elftal van vierde-divisionist AFC '34 speelt.

Foto's en artikel Dagblad Dijk en Waard / Paul van der Molen.