afgelastAls je wedstrijd afgelast is dan wordt dat op de website vermeld onder het kopje Wedstrijden / afgelastingen. Op de startpagina van onze Reiger Boys site staat in de linkerkolom de tekst Wedstrijden. Als je hierop gaat staan met de muis krijg je een keuze menu. In dit keuze menu staat afgelastingen. Klik je hierop dan zie je de wedstrijden staan met daarachter eventueel de vermelding "AFGELAST" staan

Kijk dus eerst op de website. Als er afgelastingen bekend zijn dan zal dat normaal gesproken met een minuut of 10 bijgewerkt zijn. Dus niet bellen naar Reiger Boys anders zijn we niet bereikbaar voor andere verenigingen om afgelastingen door te geven.

Een voorbeeld van een afgelasting:

Zondag 21 november 2010

# Thuisploeg Uitploeg Scheidsrechter Aanv. Aanw.
- Reiger Boys MP6 Wolven »AFGELAST «    

Waar kan ik nog meer de afgelastingen nakijken:
Kijk op Teletekst pagina 603 van Ned1, hier staan de algemene afgelastingen vermeld. Verderop staat uitgelegd wat e.e.a betekent. Mocht dit geen opheldering geven, kijk eerst op de website en bel pas daarna eventueel je coach.

Hoe kan ik op Teletekst zien dat mijn wedstrijd afgelast is:
De KNVB heeft het amateurvoetbal in 2 categorieën verdeeld: de A- en de B categorie. De A-categorie voor het presentatieve voetbal en de B-categorie voor het recreatieve voetbal. De afgelastingen regeling, zoals die staat op Teletekst pagina 603 is hieraan aangepast.

  • een algehele afgelasting van het zaterdag of zondagamateurvoetbal betekent dat alle wedstrijden zijn afgelast in alle districten;
  • indien in een categorie een districtsprogramma wordt afgelast zijn alle door het betreffende district vastgestelde wedstrijden afgelast;

Reiger Boys valt in district West 1, dus als dit district wordt aangegeven, dan zijn de wedstrijden afgelast;

De schermindeling van Teletekst pagina 603 dient als volgt gelezen te worden:

Landelijk

Categorie A

Categorie B

Dames 1

Heren 1, Heren 2 (zaterdag),
Dames 2, B1 en C1

Overige teams

 

West 1 - X

West 1 - X

Afgelastingen en het kunstgrasveld (KGV-veld)

De volgende afspraken zijn gemaakt omtrent het gebruik van het kunstgrasveld:

Bij afgelastingen wordt het gebruik van het kunstgrasveld bepaald door de medewerkers van het wedstrijdsecretariaat, uiteraard in overleg.

Bij algehele afgelasting zijn alle wedstrijden afgelast, ook die op het kunstgrasveld. Er kunnen dan, indien het veld dit toelaat, oefenwedstrijden worden gespeeld op het KGV-veld. Dit kan alleen na overleg en toestemming van de wedstrijdsecretaris.

Bij gedeeltelijke afgelasting kan eventueel worden uitgeweken naar het kunstgrasveld voor die teams, waarvan de wedstrijd op het grasveld is afgelast. Dit in goed overleg met de wedstrijdsecretaris en de consul.

Bij strenge vorst of overvloedige regenval mag ook het kunstgrasveld niet bespeeld worden!

Kunstgrasveld in de winter

Vorst
Vooral ‘droge’ vorst tot circa 10 graden onder nul heeft geen negatief effect op de speeleigenschappen van het veld. Bij nog lagere temperaturen veranderen de eigenschappen van het veld, verharden de vezels en worden deze gevoeliger voor schade. Bij zeer strenge vorst is gebruik dan ook af te raden. Wanneer net voor of tijdens de vorstperiode de mat nat is geworden (neerslag of smeltende sneeuw) of nat wordt (ijzel), dan zal de bovenlaag veel vocht bevatten welke bevriest. Op dat moment is het oppervlak glad (ijs) en onbespeelbaar.

Sneeuw

Wanneer het veld bedekt is met sneeuw heeft dit geen negatieve gevolgen voor het veld en kan er in principe gebruik worden gemaakt van het veld. Zodra de sneeuw tijdens de activiteiten echter tot ‘pap’ wordt getrapt, kan tijdens een latere vorstperiode compacte ijsvorming in de mat optreden. Dit kan leiden tot een langdurig gebruiksverbod van het veld. Daarom wordt, in het kader van éénduidigheid, aanbevolen om bij sneeuw geen gebruik te maken van het speelveld.

Met een schuifbord met een rubberflap aan de onderzijde kan de sneeuw naar de zijkanten van het veld geschoven worden. Zeer belangrijk hierbij is dat er geen invulmateriaal mee verplaatst wordt en dat de wielen van het voertuig dat het schuifbord draagt niet gaan spinnen. Sneeuw verwijderen is nauwkeurig werk en dient dan ook bij voorkeur aan deskundigen te worden overgelaten.
Wedstrijden zijn als gevolg van de onzichtbaarheid van de lijnen niet mogelijk.

Opdooi

Na een strenge vorstperiode kan in de dooifase gecombineerd met regenval ook een situatie ontstaan dat bespeling afgeraden wordt.
Tijdens opdooi is het betreden van het veld uit den boze. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door een vorstlaag, is het mogelijk dat de zand- en rubberinvulling of de onderliggende sporttechnische laag volledig verzadigd is met (smelt)water. Deze laag is dan volledig instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan in deze fase leiden tot kuiltjes in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat.