rbnieuw2Ook wij als vereniging ontkomen niet aan hogere kosten; niet alleen voor stroom, maar ook voor gas en water. Sinds 1 januari van dit jaar zijn ook voor ons de kosten flink omhoog gegaan en dit vraagt helaas om maatregelen. Achter de schermen zijn we bezig om zoveel mogelijk bezuinigingen door te voeren zoals apparaten met een hoog energieverbruik uitzetten of vervangen, in gesprek met de gemeente om te kijken naar mogelijkheden voor verdere verduurzaming en de kachel en licht niet aanzetten als het niet nodig is.

Beroep op leden en vrijwilligers
Veldverlichting vormt een groot deel van ons stroomverbruik in de herfstmaanden en uiteraard de donkere winterperiode. Hierdoor staat vrijwel iedere trainingsdag de verlichting al aan vanaf 16.00 uur in de middag tot circa 22.15 uur in de avonden. Natuurlijk helpt het dat het kunstgrasveld verlicht wordt met led, dit is niet het geval op veld 2 en het trainingsveld. Het verzoek aan een ieder is om de verlichting direct na afloop van de training uit te zetten. Tenzij er na je training niemand meer gaat trainen. Naast stroom hebben we ook veel kosten met betrekking tot ons gasverbruik. Dit komt vooral door het warm stoken van diverse ruimtes en het douchen in de kleedkamers, wat uiteraard ook nog eens water kost. We vragen jullie dan ook om te letten op het douchegebruik en dit zoveel mogelijk te beperken/te verkorten.

Kortom; we vragen jullie medewerking bij:

  • het zo snel mogelijk uitzetten van de veldverlichting na het trainen of een avondwedstrijd-check even of je de laatste bent
  • het zo weinig of zo kort mogelijk douchen
  • deuren dicht doen om warmte binnen te houden

Op deze manier willen we een eerste stap zetten in het verminderen van de energiekosten en we hopen dat verdere maatregelen uit kunnen blijven.

Alvast bedankt voor ieders medewerking.

Sportieve groet,
Bestuur v.v. Reiger Boys