RBoys 13 1 Kampioen

Afgelopen zaterdag heeft de 13-1 in een rechtstreekse confrontatie met, de enige overgebleven concurrent voor de titel, AFC '34 13-3, een meer dan terechte 2 - 0 overwinning geboekt. Hiermee werd de titel van de Hoofdklasse A, en daarmee promotie naar de 2e Divisie, veiliggesteld. Een hele knappe teamprestatie en gezien het gehele seizoen ook meer dan terecht.

Het hele seizoen is de 13-1 nog ongeslagen wat al een prestatie op zich is. In de wedstrijd om de titel hebben ze duidelijk laten zien dat de mannen niets aan het toeval over zouden laten. Met een, eindelijk weer, fitte selectie konden de mannen zich opmaken voor de kraker. De winnaar is kampioen, niets meer en niets minder.

Om 8.45 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Klaas Pluister. In het begin was het van beide kanten vooral aftasten en werden er geen kansen gecreëerd door beide teams. Gaandeweg de eerste helft werd Reiger Boys sterker en kon hier en daar een speldenprik uitdelen. Het sterkte middenveld met Tim, Levi en Kaya kreeg steeds meer de overhand. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden waar we dichtbij een doelpunt waren maar tot 2x toe een teenlengte tekort kwamen. Lionel was dichtbij maar kwam net tekort om een voorzet af te ronden en vlak daarna was het de goede uitgekomen keeper van AFC die net iets eerder bij de bal was dan Senne en hem van scoren af kon houden.

Na ongeveer 20 minuten viel de 1 - 0 na een prachtige droge knal. Een afgeslagen schot van Kaya kwam op de hoek van de 16 terecht voor de voeten van Mats. Hij bedacht zich geen moment en knalde de bal prachtig in de verre kruising. In het restant van de 1e helft bleef Reiger Boys sterk en gaf geen krimp, er werd niets weggegeven met als gevolg een 1 - 0 ruststand.

In de 2e helft viel na ongeveer 5 minuten de 2 - 0. Mats schoot van een meter of 15 op de goal maar de keeper van AFC redde in eerste instantie, hij kon de daarna doorgelopen Mats echter niet meer weerhouden zijn 2e van de middag te maken. 2 - 0! Wie hierna een stormloop van AFC had verwacht kwam bedrogen uit. De 13-1 stond positioneel goed en compact, was fel in de duels en voetballend ook sterk. Ze raakten niet in paniek en kregen nog een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Zo hadden Boet (kopbal), Lenn (vrije trap) nog kansen maar gescoord werd er niet meer. De zege kwam niet meer in gevaar en na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Met vuurwerk, kampioenschalen en muziek werd er feest gevierd binnen en buiten de kleedkamer!

Na de winterstop zullen de mannen hun opwachting gaan maken in de 2e divisie. Van harte gefeliciteerd en veel succes!