Vrouwen 1 301021 Heren 1 301021

Foto's DP sportfotografie

Afgelopen zaterdag was er sinds lange tijd weer eens een ‘dubbel’ programma, de dames 1 en heren 1 speelden beide thuis en had daarvoor DJ Wim Janssen uitgenodigd om de muzikale omlijsting van muziek geregeld om dit heugelijke moment te vieren!

Als 1e was het de beurt aan de vrouwen 1, om 12:30 uur begon de wedstrijd. De tegenstander was The Knickerbockers vrouwen 1 uit Groningen. De vrouwen van Trainer / Coach Pourier zette de goede reeks voort, die ze vorige week zaterdag ingezet hebben. Toen de ploeg met 4 – 1 van Wartburgia Vrouwen 2 won, moest het Groningse The Knickerbockers er zaterdagmiddag aan geloven. Reiger Boys Vrouwen 1 speelde sterk en won volkomen verdiend met 2 – 0 van The Knickerbockers, de goals vielen in de 2de helft van de wedstrijd. Derhalve was het 0 – 0 bij rust.

De vrouwen van Reiger Boys speelde vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter een prima wedstrijd, creëerden diverse mogelijkheden / kansen om de score al in de 1e helft te openen. Maar hadden voor rust steeds weer pech, dat de bal er niet in wilde. The Knickerbockers Vrouwen 1 stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de 2de plaats en Reiger Boys Vrouwen 1 op een gedeelde 9de plaats. De tegenstand van The Knickerbockers vrouwen 1 was matig, want die ploeg creëerde nauwelijks kansen en als zij in het strafschopgebied van Reiger Boys kwamen. Vonden zij de uitstekend keepende Jana Spieker op hun weg.

Na rust gingen de vrouwen goed door en uiteindelijk werd er de bevrijdende 1 – 0 gemaakt, in de 69ste minuut werd er gescoord. Marouscha Ruiter zorgde de 1 – 0, hier had de rappe buitenspeelster wel 2 instanties nodig. Want haar 1e poging werd nog tegengehouden door de keepster van The Knickerbockers vrouwen 1. En de wedstrijd werd in de 81ste minuut definitief beslist, invalster Dominique Verweij knalde de 2 – 0 tegen de touwen. Dit werd de dik verdiende eindstand. Reiger Boys vrouwen 1 steeg door deze mooie overwinning naar een gedeelde 6de plaats, terwijl tegenstander The Knickerbockers zakten naar de 4de plaats.

Daarna was het de beurt aan de heren 1, die speelden tegen HCSC uit Den Helder. De mannen van Trainer / Coach Boukes maakten geen fout en maakte gehakt van de tegenstander uit Den Helder, het werd maar liefst 7 – 0. Bij rust leidde Reiger Boys al met 5 – 0.

Het 1e doelpunt van Reiger Boys lag er al na amper 60 tellen in, Sem van Maren scoorde de openingsgoal van de middag. De 2 – 0 viel in de 11de minuut, Jermaine Pichotte scoorde! En in de 25ste minuut werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door een doelpunt van Floyd Groet. Reiger Boys was heer en meester in het veld en van tegenstand van HCSC was totaal geen sprake. De score liep in het laatste kwartier van de 1e helft nog op tot de ruststand van 5 – 0, in de 32ste minuut scoorde Chris Coesel voor de eerste maal deze wedstrijd en Floyd Groet maakte in de 41ste minuut zijn 2de van de middag en de 5de van Reiger Boys.

Na rust bouwde de heren de score alleen nog maar verder uit, eerst was het in de 56ste minuut van de wedstrijd Chris Coesel, die de 6 – 0 scoorde en had hij net als Floyd Groet 2 doelpunten gemaakt. Het slotakkoord was voor Daan de Vries, hij maakte in de 78ste minuut de 7de en laatste goal van de middag (7 – 0).

De volgende ‘dubbel’ staat voor 20 november 2021 op het programma, dan spelen de vrouwen 1 om 12:30 uur tegen Berkum (uit Zwolle) en de heren 1 om 15:00 uur tegen HYS (uit Haarlem).