Poster Mixtoernooi 6 tegen 6v2Het was prachtig voetbalweer afgelopen zaterdag en er stonden weer een paar mooie wedstrijden in de planning. Alweer de 3e speelronde met o.a. de kraker tussen beide koplopers.

rust     eindstand
Ajax - Juventus 1 - 7 5 - 13
Liverpool - Bayern Munchen 0 - 1 5 - 3
PSG - Barcelona 0 - 4 4 - 6

Anders dan de uitslag doet vermoeden was de wedstrijd tussen Ajax en Juventus redelijk aan elkaar gewaagd. Waar Juventus het vizier wel op scherp had staan had Ajax dat echter niet, daardoor behaalde Juventus een toch wel ruime overwinning. 13-5

Bayern Munchen liet dit keer zien dat ze een heel behoorlijk team hebben staan die, als ze ervoor knokken, het iedereen lastig kunnen maken. Tot ruim in de 2e helft hadden ze een voorsprong van 2-0 tegen het sterke Liverpool. Uiteindelijk trok Liverpool, ondanks een aantal schitterende reddingen van keeper Jesse Mannes, de wedstrijd toch nog naar zich toe met 5-3.

De beide koplopers troffen elkaar om de strijd voor plek 1 in de poule. Barcelona nam snel het initiatief en kwam op een vrij snelle 4-0 voorsprong. Hierdoor werd de wedstrijd niet zo spannend als vooraf verwacht. In het laatste kwart kwam PSG wel wat terug van 6-1 tot 6-4 maar dichterbij konden ze niet komen. Dat betekent dat Barcelona het eerste team is, met nog 2 speelrondes voor de boeg, dat zich definitief heeft geplaatst voor de Play off wedstrijden. Volgende week worden de kaarten geschud en zullen we weten wie er nog kans maken op de Cup tijdens de dubbele (4e en 5e) speelronde.