Poster Mixtoernooi 6 tegen 6v2Afgelopen zaterdag zijn we gestart met de "Champions Cup "mixtoernooi bij Reiger Boys. De teams van de 11-1, 2 en 3 en de 10-1 en 2 zijn onderverdeeld in 6 teams. Zij gaan de komende weken de strijd met elkaar aan om de "Champions Cup Mixtoernooi" en andere mooie prijzen.

Allereerst is er een selectie gemaakt van trainers, keepers, verdedigend ingestelde spelers en aanvallend ingestelde spelers. Aan de hand daarvan en welk team/ lichting, is iedereen ingedeeld. De jongens en meiden zijn verdeeld over niet de minste teams t.w. Ajax, Barcelona, Juventus, Paris Saint Germain, Liverpool en Bayern Munchen. Deze teams zullen 5 zaterdagen lang strijden om de cup. De wedstrijden duren 2x25 minuten op een vergroot 6 tegen 6 veld.

Omdat er geen toeschouwers aanwezig mogen zijn (buiten de trainers en begeleiding om) worden de 5 speelrondes gefilmd door cameraman Floris van Rijn. Hij zal de komende weken alle acties, doelpunten, hoogte en dieptepunten zoveel mogelijk proberen vast te leggen op camera om er uiteindelijk een mooie compilatie van te maken.

Om 9.45 was iedereen aanwezig en zocht iedereen zijn/haar plek bij de coach voor de komende weken. Na een voorstelronde en een warming up ging de eerste speelronde van start. Iedere wedstrijd stond onder leiding van een scheidsrechter. Prachtige doelpunten, schitterende acties zowel verdedigend als aanvallend en heel veel strijd was het gevolg. Door de sterke wind, die toch wel van invloed was op het spelbeeld, zagen we bij bijna iedere wedstrijd een compleet verschillend wedstrijdbeeld tussen beide helften. Bij alle wedstrijden leek de strijd met rust gestreden maar met de sterke wind in de rug werd het bij 2 wedstrijden toch nog erg spannend. Uiteindelijk trokken PSG, Barcelona en Juventus aan het langste eind. Volgende week wacht de 2e speelronde met aansluitend ook de start om de penaltybokaal.