Heren 1 101020Afgelopen zaterdag speelde de teams/elftallen van de Herenselectie van Reiger Boys voorlopig hun laatste wedstrijden gezien inmiddels de competitie door het coronavirus is stil gelegd. Dit deden de elftallen op het ‘eigen’ sportpark De Wending aan de Lotte Beesedijk te Heerhugowaard.

Reiger Boys Heren 2 speelde om 12:30 uur op het door Vitalics gesponsorde kunstgrasveld tegen het 3de team/elftal van ODIN’59 uit Heemskerk. De mannen van trainer/coach Kebabci won ook haar 4de competitie – wedstrijd, het werd 2 – 0 voor Reiger Boys 2. Bij rust was het 1 – 0 voor de mannen van trainer/coach Kebabci.

Er werd uiterst fel aan de wedstrijd begonnen door de heren van het 2de elftal, al snel werd duidelijk dat Reiger Boys 2 de betere ploeg van de 2 was. Het duurde tot de 17de minuut, voordat de score werd geopend. Vanuit het middenveld was het Jamie Shellard, die met een ‘schitterende’ lange pass Dylan Barsingerhorn de diepte in stuurde. Hij was niet te stoppen door de verdediging van ODIN’59 3 en rondde zijn mooi solo op magistrale wijze doeltreffend af. Dit betekende de 1 – 0 voor de ploeg.

In het vervolg kreeg het nog een paar prima kansen, maar gescoord werd er niet meer door Reiger Boys heren 2. Maar kreeg nog wel een tegenslag te verwerken, in de 27ste minuut zag men centrale verdediger Sam Beunder geblesseerd uitvallen en moest zich dus laten vervangen. Robin Wezepoel werd aangewezen als zijn vervanger. Tegenover het enige doelpunt en de kansen op 2 / 3 tegen 0 kreeg ODIN’59 3 slechts 1 kans. Die werd door keeper Koopman uitstekend gered, waardoor ODIN’59 3 voor de rust niet tot scoren kwam.

Met Sergio Enotionmwan als invaller voor Kay Besseling, begon de 2de helft. Die was nauwelijks 1,5 minuut bezig of de 2 – 0 lag in het netje. De maker van het 1e doelpunt (de uitstekende spelende maar ongrijpbare Dylan Barsingerhorn) was ditmaal niet de afmaker maar de aangever. Hij snelde aan de rechterkant voorbij alles en iedereen in een geel/blauwe tenue en gaf de bal op de inkomende Beau Vodde neer op zijn stropdas. Vodde knalde vervolgens de bal hard tegen de touwen en in het dak van het doel. Wedstrijd was beslist, want ook na de 2 – 0 bleven de mannen goed combineren met elkaar. En dus kansen op meer doelpunten te maken, maar het leer wilde er niet meer in.

Het laatste kwartier (20 minuten) leek wel of men het wel geloofde, verslapte waardoor ODIN’59 3 kansen kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Maar, wat de aanvallers van ODIN’59 3 ook probeerden. Ze kwamen keer op keer, oog in oog met keeper Koopman van de heren 2. Die wilde absoluut niet capituleren, deed dit met uitstekende reddingen ook niet. Waardoor het 2 – 0 bleef.

In de 76ste minuut was er ook een mooi moment, de van een ‘zware’ knieblessure herstelde Thomas Hoekstra kwam het veld in. Hoekstra verving in het laatste kwartier van de wedstrijd Beau Vodde. En viel nog goed in maar kon zijn rentree niet opluisteren met een doelpuntje.

De opstelling was als volgt: Julian Koopman (K), Sven van Langen, Sam Beunder (27. Robin Wezepoel), Joris Meuwese, Willem de Krijger, Jens Klant, Pim de Bruine, Jamie Shellard (60. Abish Tharmalingam), Kay Besseling (46. Sergio Enotionmwan), Beau Vodde (76. Thomas Hoekstra) en Dylan Barsingerhorn.

De doelpunten werden gemaakt door: 17. Dylan Barsingerhorn op aangeven van Jamie Shellard 1 – 0, ruststand 1 - 0, 47. Beau Vodde op aangeven van Dylan Barsingerhorn 2 – 0, eindstand 2 – 0.

In mijn ogen werden Julian Koopman en Dylan Barsingerhorn uitgeroepen tot mannen van de wedstrijd.

Reiger Boys 2 staat bovenaan in de reserve 3de Klasse A, de koppositie moeten ze wel delen met het 2de elftal van De Foresters. Beide ploegen hebben tot nu toe 4 wedstrijden gespeeld en ze allemaal gewonnen, dus 12 punten. Maar omdat De Foresters 2 een veel beter doelsaldo heeft, zij hebben 23 – 4 +19 om 11 – 2 +9 voor onze mannen. De nummer 3 staat al 6 punten achter de 2 lijstaanvoerders.

Daarna was het de beurt in een regenachtig weertje, aan de heren van het 1e elftal. Die speelde tegen het Haarlemse, Haarlem Yildiz Spor (afgekort HYS). Helaas ging ook deze wedstrijd verloren. HYS was met 1 – 2 iets sterker dan de heren van trainer/coach Boukes. De stand was bij rust al bereikt. Ondanks de nederlaag, speelde Reiger Boys goed voetbal. Het kwam na 13 minuten spelen op een 1 – 0 voorsprong.

Daan Prins zette de ploeg van trainer/coach Boukes met een goed maar verdekt schot de bal in het doel. En kreeg het via Diederik Luiken nog de kans op 2 – 0. Maar de wedstrijd glipte na 30 minuten steeds meer uit de handen van Reiger Boys en zag HYS steeds sterker worden. Dit leidde tot in de 38ste minuut tot de gelijkmaker van Amin Ouass. De ploegen leken met 1 – 1 te gaan rusten, maar in de 1e of 2de minuut van de blessure zag de warrig fluitende leidsman een strafschop in een ouderwetse ‘struikelpartij’ oftewel een ‘schwalbe’, van Yigitcan Cayir. Faruk Yurdakan schoot de presentje feilloos achter keeper Stoop. Tussenstand 1 – 2 en daarmee gingen de ploegen rusten.

Na ongeveer 15 minuten spelen in de 2de helft, kreeg de thuisploeg (Reiger Boys) een strafschop. Dit was meer een strafschop dan die van HYS. Floyd Groet werd binnen de beruchte lijnen gevloerd door Erdi Elmas van HYS. Een buitenkansje voor de mannen van Reiger Boys, Daan de Vries ditmaal de aangewezen man om de strafschop te nemen. Hij schoot de bal door het midden van het doel, maar dar lag keeper Thijs Hofman van HYS en keerde de strafschop van De Vries. En de rebound werd hoog overgeschoten, waardoor het 1 – 2 bleef.

In het laatste half uur van de wedstrijd, zette de ploeg van trainer/coach alles op alles om dat verdiende punt in de wacht te slepen. De ploeg nam daardoor veel risico’s achterin. Waardoor balverlies dodelijk zou zijn, want de spitsen van HYS waren ruwe maar geslepen vossen. Maar gelukkig kwamen de bezoekers uit Haarlem niet meer tot scoren en Reiger Boys ondanks alle goede pogingen ook niet, waardoor het nu al voor de 4de achtereenvolgende keer verloor in de competitie.

Na 4 wedstrijden heeft Reiger Boys op FC Castricum na de gehele top 5 gehad en als er de komende tijd gevoetbald mag worden, moeten ze de punten kunnen gaan pakken, daar heeft trainer/coach Boukes alle vertrouwen in.

De opstelling van Reiger Boys was: Jorrit Stoop (K), Timo Blind (A), Luuk Pel (Jordy Wijdenes), Mitchell Pichotte, Jermaine Pichotte (Sem van Maren), Daan Prins, Daan de Vries, Floyd Groet, Diederik Luiken, Alessandro Witkamp en Dave van Dekken (Dylan Groot).

Wedstrijdverloop: 13. Daan Prins 1 – 0; 37. Amin Ouass 1 – 1; 45. + 1. Faruk Yurdakan (Penalty) 1 – 2; Rust- en Eindstand.
Gele Kaart(en): Alessandro Witkamp (wegens commentaar op de leiding) en Dave van Dekken (vanwege een overtreding)