VR2 101020aNa een week hard trainen wilden we vandaag de vruchten gaan plukken. Het liep alleen allemaal wat anders. Naast de geblesseerden Aniek, Maud en de herstellende Dhara, moesten we ook de twee Judiths missen en ging Lysanne met de vr1 mee. Dus stonden we uiteindelijk met 11 vrouwen in een kletsnat Utrecht. Daar pakten de donkere wolken zich al samen.

In verband met de dames die we over hadden besloot ik van de vertrouwde 4-3-3 af te stappen en 4-4-2 met een platte ruit te gaan spelen, wat voor sommige een hele lastige opgave bleek. We kwamen goed uit de startblokken. Isa bleef vol druk zetten op haar tegenstander, veroverde de bal en kreeg deze goed voor het doel waar Megan haar schot op de lat uiteen zag spatten. Een corner van Rivierenwijkers werd slecht verdedigd en zorgde in de 10e minuut voor de 1-0. De linies werden te groot waardoor de tegenstander makkelijk de bal rond kon laten gaan. Na 20 minuten stond het al 3-0. Daarna werd ons spel wat beter en kregen we nog wat kansen. Na een voorzet van Zaila zag Megan haar schot naast gaan en werd een schot van Lieke gepakt door de keepster.

VR2 101020bNa wat aanpassingen in de opstelling startten we tweede helft met 10 vrouwen omdat Julia uitviel. Dat ging een kwartier eigenlijk best wel goed. We hielden de ruimtes klein en jaagden flink op de bal. Het begon steeds harder te regenen waardoor de bal al niet meer lekker rolde. Isa werd nog wel een aantal keren gelanceerd maar werd dan rond de 16 meter opgepakt door de tegenstander. In de 60e minuut braken we. Ondanks diverse mooie reddingen van Esmee werd het uiteindelijk nog 8-0. Mijn complimenten voor dit zeer jonge team dat in de stromende regen toch bleef voetballen en niet op gaf.