De Reiger Boys Vrouwen 1 wachten nog steeds op eerste punt(en) van het prille voetbalseizoen. Na 2 nederlagen, kreeg de ploeg van Trainer / Coach Smidt weer een nederlaag te slikken. De Vrouwen hadden dit aan zichzelf te wijten.

Reiger Boys Vrouwen 1 speelde afgelopen zaterdag tegen het Groningse The Knickerbockers en verloor wederom, nu stond er een 1 – 2 eindstand op het scorebord. Doelpunten vielen pas na de thee, de Vrouwen kwamen vliegend uit de kleedkamer(s), de eerste de beste goede aanval werd ternauwernood overgeschoten door Marouscha Ruiter. De door een uitstekende pass de diepte in gestuurd werd en schoot over de keepster van The Knickerbockers heen, maar haar schot belandde op het dak van het doel.

Anika Schulte kreeg de volgende mogelijkheid om de score te openen, ze kreeg een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied echter op haar scheenbeen, waardoor de bal naast het doel verdween. Stand was nog altijd 0 – 0.
Toen werd het gevaarlijk voor het doel van keepster Spieker, die naar haar blessure was teruggekeerd in het doel van Reiger Boys Vrouwen 1. Frederique Versteeg leek op weg naar de 0 – 1, de keepster van Reiger Boys Vrouwen 1 was uitgespeeld. Maar Michelle Knopp schoot haar keepster te hulp, door de bal vakkundig van de lijn te halen.

Even later lag de 0 – 1 wel in het netje, Robin Huijboom ontsnapte aan voor keepster Spieker aan haar linkerkant (rechterkant van het veld). De voorzet van Huijboom werd echter niet voldoende gestopt, waardoor de bal precies voor de voeten van Sanne Hartsema kwam en die tikte de 0 – 1 binnen. En dit was gezien het spelbeeld eigenlijk tegen de verhouding in.

Waardoor de Vrouwen van Reiger Boys nog meer op zoek moesten naar het doelpunt, het doelpunt viel ook in de 75ste minuut was het de watervlugge Marouscha Ruiter die op aangeven van Maartje van Haneghem de trekker over mocht halen (1 – 1)!
Maar het werd in de 83ste minuut toch weer 1 – 2, nu werd het doelpunt gescoord door Robin Huijboom op aangeven van Sanne Hartsema.
Wat de Reiger Boys Vrouwen in die laatste 7 minuten + bijna 5 minuten extra tijd ook probeerde, de gelijkmaker, die echt wel verdiend zou zijn viel niet meer.