Heren 1 260920Afgelopen zaterdag stonden de 1e thuiswedstrijden in de competitie op het programma, waar de Herenteams vorige week uit speelden. Reiger Boys Heren 2 speelden tegen ZCFC Heren 2 en Reiger Boys Heren 1 tegen Olympia Haarlem. Heren 2 wonnen hun wedstrijd, met ‘slechts’ 2 – 1. Uitslag doet vermoeden, dat het heel erg moeilijk was. Niets was minder waar, de mannen van Burak Kebabci waren juist heer en meester over ZCFC Heren 2. Dat het maar 2 – 1 werd, had de ploeg geheel aan zichzelf te wijten.

Want als de gehele voorhoede, de kansen beter benut hadden wordt het 4 of 5 tegen 0. Omdat de tegentreffer ook onnodig was, maar er werd een fout gemaakt die keihard werd afgestraft. De doelpunten van Reiger Boys Heren 2 werden gemaakt door Robin Wezepoel (die scoorde vanaf de strafschopstip) en Dylan Barsingerhorn.

Een klein smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Rens de Vries, hij viel al na 10 minuten uit met naar aanzien een ‘zware’ blessure. Men hoopt dat hij snel weer op het voetbalveld kan staan.

De opstelling van Heren 2 was: Brian Blankert (K), Abish Tharmalingam, Dylan Barsingerhorn, Robin Wezepoel (Aanvoerder), Beau Vodde, Alwin Singer, Jens Klant, Sergio Enotionmwan, Joris Meuwese, Rens de Vries en Nils de Wit. Reserve – spelers: Sam Beunder, Jamie Shellard, Pim de Bruine en Kay Besseling

Waar heren 2 hun wedstrijd wist te winnen, lukte het de Heren 1 van Reiger Boys niet om van titelkandidaat Olympia Haarlem te winnen. De mannen van trainer / coach Boukes verloren nipt met 1 – 2, bij rust leidde Olympia Haarlem met 0 – 1.

Na een goed begin van de wedstrijd, kwam Olympia Haarlem in de 14de minuut ietwat tegen de verhouding op een 0 – 1 voorsprong. Een van hun opkomende middenvelders Barry Loerakker wist keeper Jorrit Stoop te verschalken.

In de 17de minuut ontsnapte keeper Schol aan wat iedereen dacht een rode kaart, hij kwam naar de mening van de verder uitstekende leidende scheidsrechter, te wild uit en gaf Reiger Boys een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Maar vergat de keeper een rode danwel gele kaart te tonen.

Alessandro Witkamp krulde de toegekende vrije trap via keeper Schol over het doel, de daaropvolgende hoekschop leverde niets op. Daarna leek het wel op flipperkast – voetbal, Reiger Boys kreeg tot 3 maal toe de mogelijkheid op een doelpunt. Maar keeper Schol was een grote sta in de weg.

In de 35ste minuut had het zomaar 0 – 2 kunnen staan, de spits van Olympia Haarlem kwam alleen af op keeper Stoop. Die hem met kunst en vliegwerk van scoren af wist te houden. De tegenaanval, van Reiger Boys leverde bijna de 1 – 1. Maar Dave van Dekken had het vizier niet juist afgesteld. Chris Coesel ontsnapte op de rechterflank aan iedereen en liep door tot de achterlijn en trok de bal mooi voor op Dave. Maar hij miste de kans op 1 – 1, waardoor het 0 – 1 bleef.

Vlak voor rust leek het 0 – 2 te worden, Olympia Haarlem scoorde ook. Maar de goal werd afgekeurd, wegens het hinderen van de keeper. Die had de bal namelijk vast maar liet de bal los omdat de spits op keeper Jorrit Stoop inliep. Ruststand derhalve 0 – 1.

De eerste de beste kans voor Reiger Boys in de 2de helft, leverde gelijk de gelijkmaker op. Daan de Vries zette Diederik Luiken vrij voor het doel en die maakte eigenlijk de verdiende gelijkmaker (1 – 1). Na deze treffer golfde het spel heen en weer, met mogelijkheden / kansen voor beide teams op een doelpunt. Het doelpunt dat zou gaan vallen aan de kant van Olympia Haarlem. De even daarvoor ingevallen Rafael Karpers joeg met een ferme knal de bal in korte kruising. Keeper Stoop hoorde het stugge leer alleen maar voorbij suizen, zo hard was het schot.

In de extra tijd van de wedstrijd, kreeg invaller Floyd Groet nog een uitgelezen kans om de terechte gelijkmaker te maken. Maar hij toucheerde de bal te licht om het leer in het doel doen belanden. Helaas een 1 – 2 verlies. De mannen hebben het prima gedaan en met iets meer geluk, was het gelijk geworden.