De Vrouwen van coach Smidt zijn de nieuwe competitie uitermate slecht begonnen en krijgen een pak slaag (1 – 5) te slikken. Tegenstander was ACV uit het verre Assen, dat ook al bij rust voor stond (1 – 2). Het 1e elftal begon gehavend aan de 1e competitie – wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, zo was keepster Spieker geblesseerd en werd vervangen door Evelyn Schoon die normaal in een verdedigende rol op het middenveld staat geposteerd of in geval van nood centraal achterin opgesteld staat.

Reiger Boys Vrouwen 1 kwam nog wel op voorsprong, door een doelpunt van Manon Huisman. Huisman opende in de 30ste minuut de score, door de bal in de lange hoek te schieten. Maar, de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Want nauwelijks 2 minuten later had Amber Bandringa ACV al naast Reiger Boys gezet. Diezelfde Bandringa maakte vlak voor het rustsignaal de 1 – 2 voor ACV.

In de 77ste werd het 1 – 3 uit een heel makkelijk gegeven strafschop, sterker nog het was een ‘schwalbe’ want de aanvalster struikelde over haar ‘eigen’ voet. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door aanvoerster Laura Heling. De laatste 2 doelpunten vielen in de 87ste en in de extra tijd, doelpunten gemaakt door Amber Bandringa en Laura Heling.

Ook de Heren 1 gunde zichzelf geen goede start, door met 3 – 1 in Beverwijk van DEM te verliezen. De ploeg was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar het beloonde zichzelf niet. Want het kwam niet tot scoren terwijl er toch echt wel spitsen op het veld stonden, die daartoe in staat zijn. Maar het zat gewoonweg niet mee voor onze heren 1! Het enige doelpunt werd gemaakt toen het al 3 – 0 stond voor DEM door invaller Chris Coesel.

De start van onze Heren 2 was wel veelbelovend, zij speelden eveneens in Beverwijk tegen de reserves van DEM en wonnen met 0 – 4 (0 – 1 bij rust)! De mannen van Burak Kebabci deelde een vroege klap uit, die DEM 2 niet meer te boven kwam!
Ze begonnen vlijmscherp aan de wedstrijd, dit leverde al in de 4de minuut tot de 1e treffer en bleek later de enige van de 1e helft. Dylan Barsingerhorn rondde een prachtige aanval, die door de linkerkant werd opgezet doeltreffend af. Dylan had hier 2 instanties voor nodig, hij zag namelijk zijn eerste inzet gestopt worden door de keeper van DEM 2.

Na het doelpunt golfde het op en neer, DEM 2 probeerde het met veel lange ballen. Ze werden ook gevaarlijk maar de verdediging inclusief keeper Koopman, stonden als een huis en waren onmogelijk te passeren afgelopen wedstrijd. In 2de helft bouwde de mannen, de score uit naar de uiteindelijke 0 – 4 overwinning! Door doelpunten van Abish Tharmalingam en 2 x Beau Vodde. De score had volgens trainer Kebabci hoger moeten uitvallen, als je als aanvaller in totaal 9 x oog in oog komt met de keeper van DEM 2. En vervolgens al die keren de bal er niet inschiet doe je toch echt iets niet goed!
Dus dat had beter uitgespeeld moeten worden!

Komende zaterdag spelen de Vrouwenteams beide om 12:15 uur uit, de Vrouwen 1 in Barendrecht tegen v.v. Barendrecht Vrouwen 1 en de Vrouwen 2 in Leiden tegen UVS Vrouwen 1.

De heren teams spelen thuis, Reiger Boys 2 om 12:30 uur tegen ZCFC 2. Reiger Boys 1 om 15:00 uur tegen Olympia Haarlem.