alleen wedstrijdshirt 2020 2021Na de verloren wedstrijd van vorige week kwam West Frisia op bezoek voor ons laatste bekerduel. Met nog steeds wat pijntjes hier en daar was het lastig om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Danique uit de MO17-1 kwam ons dan ook na haar eigen wedstrijd versterken. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde we veelal op de helft van de tegenstander.

Met verzorgd opbouwend voetbal vanaf keepster Judith en achterhoede Loes, Julia, Reza en Aniek werd makkelijk het middenveld, bestaande uit Judith Kouwen, Lysanne en Megan, bereikt. Lieke, Joy en Esmee kregen in de voorhoede diverse kansen. Het was Lieke die in de 13 minuut de 1-0 op het scorebord zette. Na een mooie dieptepass van Julia wist ze balbezit te houden en netjes met links af te ronden. Ondanks dat Westfrisia een aantal hele leuke speelsters had rondlopen kwamen ze er niet aan te pas. Kansen van Lieke, Lysanne, Megan, Judith K en Loes werden echter gepareerd door de keepster of belanden naast het doel. Ondanks goed combinatiewerk op het hele veld duurde het tot de 41e minuut voordat er weer werd gescoord. Ditmaal door Reza die zich goed vrij wist te spelen en met een puntertje de 2-0 binnen tikte. Met die stand op het scorebord gingen we de rust in.

De 2e helft begonnen we met Megan in het doel en Judith D in het veld en gingen we verder waar we gebleven waren. Hoog druk zetten en met goed combinatiewerk over beide flanken een opening proberen te vinden. In de 46e minuut werd Lieke weer gelanceerd maar wist de bal niet binnen te tikken. Een minuut later wist Judith D dat wel te doen met een afstandsschot, 3-0.

Vele kansen volgden maar werden niet benut. Er volgde een rommelig moment waarin we niet meer vanuit onze positie speelden en Westfrisia sterker werd. Ook zij vonden elkaar nu redelijk makkelijk en begonnen kansen te creëren. Met een mooi schot in de verre hoek werd Megan gepasseerd, 3-1. Dit was het moment dat we ons weer herpakte. Wederom wist Reza zich goed vrij te spelen en tekende voor de 4-1. Een mooie actie van Danique zorgde er voor dat Esmee in stelling werd gebracht maar haar schot werd gepakt. Met haar schot verdraaide zij waarschijnlijk de knie lichtjes en moest worden vervangen door Maud. Het slotakkoord was ook voor ons. Met een pass op maat van Reza net over de middenlijn werd Judith D op haar wenken bediend. Met een mooi schot bolde het net voor de laatste keer deze wedstrijd, 5-1.