Foto RBoys 11 1 Randstad CupOp 6 september namen we met Reiger Boys 11-1 deel aan het Randstad Cup toernooi. Per regio (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht) is er een toernooi waarbij teams kunnen strijden om de regio titel en zich kunnen plaatsen voor het grote Randstad Cup finale toernooi later in het seizoen, waar alle geplaatste teams vanuit alle 4 de regio’s samen komen.

Op voorhand wisten we dat het loodzwaar zou worden om ons te plaatsen voor de eindronde. 2 poules van 5 teams met niet de minste 11-1 teams, t.w. Koninklijke HFC, AS'80 (Almere), Fortuna Wormerveer, Waterwijk (Almere) en Abcoude om er maar een paar te noemen. Wij zaten in de poule bij Koninklijke HFC 11-1, AS'80 11-1, Kolping Boys 11-1 en Fortuna Wormerveer 11-1. Met 10 man sterk (2 wissels) kwamen we aan op terrein van Foresters. Jesse Mannes, Tim Kroon, Marvin Girigorie, Lionel Diogo, Gene Los, Lenn Zand, Kaya Ozkur, Luca Boon, Siem Grooten en Lukas van Oord waren de mannen die het moesten gaan doen vandaag. Helaas is Boedi Aarse nog herstellende van een gebroken arm maar zoals bij elke wedstrijd was hij wel aanwezig voor het aanmoedigen van zijn teamgenoten.

De eerste wedstrijd konden we direct ons borst natmaken. Koninklijke HFC 11-1 was de tegenstander. Om 11.50 trapten we af. Zoals verwacht werden we direct onder druk gezet. In het begin hadden we het lastig maar zonder echte kansen weg te geven hielden we redelijk makkelijk staande. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we meer grip op het spel van Kon. HFC en creëerden we wat kleine kansjes. Met nog een minuut of 5 te gaan werd er via een prachtige aanval, Lionel kaatste op Kaya en Kaya stuurde Lenn de ruimte in met een mooie pass. 1 op 1 met de keeper bleef Lenn koel en schoot de bal beheerst in de verre hoek. 1 - 0 voor met nog 5 minuten te spelen. Koninklijke HFC voerde de druk op maar de achterhoede gaf geen krimp waarbij vooral Siem en Tim erg belangrijk waren en keer op keer als winnaar uit de strijd kwamen in de duels met de spitsen van de Koninklijke HFC. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd. Eindstand Reiger Boys 11- 1 - Kon. HFC 11-1 1-0. 3 punten en nog 3 wedstrijden te gaan.

De tweede tegenstander, AS'80 11-1 werd vooraf al beschouwd als de zwaarste tegenstander uit de poule. Dit bleek al snel want in de 2e minuut van de wedstrijd werd de spits van AS'80 met een lange bal aangespeeld. Met Gene als een terriër in zijn nek, legde hij de bal vanuit de lucht, achteloos weg voor de opkomende linkermiddenvelder die de bal met een snoeihard schot in de korte hoek, Jesse Mannes, volstrekt kansloos liet. Een aanval uit het boekje waar we niets tegen konden beginnen..... 0 -1 en net begonnen. AS'80 was fysiek niet de grootste maar met enorm veel beweging en veel technische bagage werden we verder onder druk gezet. AS'80 was duidelijk op zoek naar een snelle 2 - 0. Maar na een minuut of 6 a 7 kantelde het wedstrijdbeeld en begonnen wij ook de voetballende oplossing te zoeken en konden goed mee, echter stonden we nog wel 1 - 0 achter. Na wat kleine kansen over en weer kroop de wedstrijd richting het einde toe. Reiger Boys streed voor wat het waard was gaf geen krimp en het was echt genieten geblazen vanaf de kant. De enorme inzet werd vlak voor tijd beloond met een prachtig doelpunt van Tim. Hij was mee opgekomen vanaf links en kwam iets centraler te staan. De keeper stond ver voor zijn goal en met een lob vanaf een meter of 20 verschalkte Tim de kansloze keeper van AS'80. 1-1 met nog een paar minuten te gaan.... In de laatste minuten creëerden beide teams geen grote kansen meer. Eindstand 1-1

De 3e wedstrijd tegen Kolping Boys 11-1, op papier de makkelijkste en zeker in de koppies bij de jongens. 2 weken geleden hadden we een oefenwedstrijd nog 8-3 van ze gewonnen en dat zou nu ook wel even gebeuren..... Waar vooraf voor werd gevreesd gebeurde ook. Waar de jongens in de 2 voorgaande wedstrijden wel de motivatie en goed voetbal konden brengen, leek het in de wedstrijd tegen Kolping of er een soort matheid over het team was neergedaald. Slap in de duels, de ruimtes veel te groot en minder scherp....dan wordt het lastig. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een brilstand 0 - 0. Waar zowel Kolping als Reiger Boys 2 a 3 grote kansen onbenut liet mocht Reiger Boys Jesse Mannes bedanken voor 2 prachtige reddingen die daarmee de 0 vasthield. Aan de andere kant misten de spitsen de scherpte voor de goal waardoor 0 - 0 een logische eindstand was.

3 gespeeld 5 punten en nog 1 poulewedstrijd tegoed tegen Fortuna Wormerveer. Met in de wetenschap dat we bij een overwinning zeker zouden zijn voor een plek bij de eerste 2 maakten we ons op voor deze laatste wedstrijd. Vrijwel alle ploegen maakten nog kans op een plek bij de eerste 2 dus de spanning was te voelen.

De wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer was een genot om naar te kijken. Het spel ging op en neer en beide teams creëerden genoeg kansen. Fortuna Wormerveer was fysiek sterker en had een aantal goede voetballers in huis en speelde vol op de aanval. Omdat Reiger Boys hetzelfde deed ontstond er een aantrekkelijke pot voetbal waarbij de toeschouwers als winnaar uit de bus kwamen. Fortuna kwam op een 1 - 0 voorsprong door 1 van hun aanvallers nadat hij de bal met de hand had meegenomen. De scheidsrechter wuifde het protest van Reiger Boys weg en keurde de goal goed. De jongens stroopten hun mouwen op en gingen op jacht naar de 1 - 1. De verdiende gelijkmaker viel niet veel later. Lenn werd diep gestuurd door Luca en schoot de bal langs de keeper van Fortuna. De bal leek doel te gaan treffen, ware het niet de er een verdediger van Fortuna met een uiterste krachtinspanning de bal vlak voor de lijn leek weg te halen. Gelukkig was Kaya nog attenter en gaf de bal vlak voor de lijn het laatste zetje waardoor we op 1-1- kwamen. Hierna roken we bloed en gingen voor de KO van Fortuna. De individuele kwaliteiten van een aantal spelers van Fortuna zorgen er toch voor dat Fortuna redelijk tegen de verhouding in op 2 -1 voorsprong kwam. Nu moesten we wel scoren en wederom rechten we de rug. Met nog een minuut of 5 te gaan kreeg Lenn de bal aangespeeld op de linkerzijkant. Hij kwam naar binnen, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal met een prachtige geplaatste krul in de verre kruising, 2 -2 met nog een paar minuten te spelen. Reiger Boys zette Fortuna hierna nog meer onder druk en met een minuut te gaan kreeg de mee opgekomen Tim de bal nam aan en schoot prachtig in. De bal leek doel te treffen, via de binnenkant van de lat stuitte de bal echter weer terug het veld in (volgens vele nadat deze eerst achter de lijn terecht was gekomen) De scheidsrechter twijfelde maar besloot om geen doelpunt toe te kennen. Uitslag 2 -2.

4 gespeeld 1 gewonnen 3 gelijk 0 verloren. Een knappe prestatie maar nu hadden we plaatsing bij de eerste 2 niet meer in eigen hand. We waren afhankelijk van de uitslag bij AS'80 tegen Kon. HFC. Gelukkig deed AS'80 wat het moest doen en ze versloegen Kon. HFC. hetgeen betekende dat wij 2 e in de poule waren en ons, net als vorig seizoen, konden opmaken voor de wedstrijd om plek 3.

Deze wedstrijd speelden we tegen Onze Gezellen uit Haarlem. Maar waar bijna alle teams 3,4 of soms wel 5 wisselspelers hadden, hadden wij er maar 2. Lenn was geblesseerd geraakt tegen Fortuna en moest de wedstrijd om plek 3 aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor hadden we nog maar 1 wissel en je merkte aan alles dat de pijp leeg begon te raken bij een aantal jongens. Niet zo gek ook na een zwaar voetbalweekend en de strijd die te hadden geleverd in de meeste wedstrijden dit toernooi.

We trapten af en al snel kwamen we 1 - 0 achter tegen een fitter ogende Onze Gezellen. Er knapte iets en waar de jongens er normaal een schepje bovenop kunnen doen, was dat helaas niet het geval in deze wedstrijd. Na 5 minuten was het al 3 - 0 en was de strijd gelopen. We probeerden nog wel maar waren niet meer bij machte om het om te buigen. Wel bleven we knokken maar de pijp was leeg. Einduitslag 0 - 4 en helaas net geen plaatsing voor de eindronde in het Volendam stadion. Maar wel een prestatie waar de mannen trots op konden zijn en waar ze hebben aangetoond voor niemand onder te doen zolang er maar geloof is.

De toeschouwers hebben in ieder geval genoten en ook de trainers van vrijwel alle tegenstanders gaven complimenten over ons team. Toch leuk om te horen! En nu op naar een mooi voetbalseizoen 20/21 voor de 11-1 en als de voorbereiding een voorbode is, kunnen we een mooi seizoen verwachten!