Reiger Boys Vrouwen 1 is zonder te spelen geplaatst voor de Knock – Outfase van de Landelijke Beker. Na de 0 – 2 winst op het 2de elftal van RVVH Vrouwen en de terugtrekking van de ploeg waartegen de Vrouwen afgelopen zaterdag eigenlijk hadden moeten voetballen.

SC ’t Gooi Vrouwen 1 uit de 1e Klasse A trok zich terug na de 3 – 0 nederlaag tegen Wartburgia Vrouwen 1, waarom zij zich hebben teruggetrokken uit de Landelijke Beker. Is niet bekend. En de 6 – 0 overwinning van Wartburgia Vrouwen 1 op RVVH Vrouwen 2 worden de Vrouwen van trainer / coach Smidt sowieso 2de in de poule. Wat de eindstand in de poule gaat worden wordt volgende week zaterdag als Wartburgia Vrouwen 1 en Reiger Boys Vrouwen 1 de degens in Amsterdam gaan kruizen.

De wedstrijd in Amsterdam begint om 13:15 uur! Dus tussen 15:15 uur en 15:30 uur moet bekend zijn wie de poule – winnaar is geworden.

De Vrouwen 2 trapten pas om 17:00 uur af, omdat het tegen een zondagploeg (Always Forward Vrouwen 1) moest spelen. En dan is normaal gesproken, de regel van de K.N.V.B. dat de wedstrijd om 17:00 uur wordt afgetrapt.

Vorige week wonnen het reserve – team van de Vrouwen met 3 – 1 van zaterdag 3de Klasser DZS uit Wijdewormer. Dus gingen ze hoopvol naar Hoorn om daar tegen Always Forward Vrouwen 1 te spelen.

De ploeg kon door de afgelasting van Reiger Boys Vrouwen 1 versterkt worden met keepster Jana Spieker en de speelsters Ashley Koeleman en Hilde Spierings.

Waardoor de ploeg begon met: Jana Spieker (K); Loes Wenker (50. Ashley Koeleman), Judith Kouwen (50. Reza Broersma), Julia van Stenis, Lysanne Hollenberg, Aniek Heemstra, Maud Stegerman, Megan Castricum (46. Liz Mammen), Esmee Dekker, Lieke Grooff (46. Hilde Spierings) en Judith van Dienst (33. Joy Kalmeijer)

De wedstrijd ging onterecht met 2 – 0 verloren, waardoor de ploeg de laatste poule – wedstrijd van volgende week zaterdag tegen eveneens een zondagclub FC Enkhuizen Vrouwen 1 (fusieclub Dindua / West Frisia) dus wordt er om ongeveer 17:00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld bij Reiger Boys. (Dit kan mogelijk later worden, omdat Reiger Boys Heren 1 om 15:00 uur beginnen aan hun wedstrijd.)

Reiger Boys Vrouwen 2 begon zichtbaar nerveus aan de wedstrijd, de ploeg uit Hoorn was zeer bewegelijk met continu een opkomende back. Daardoor moesten Aniek Heemstra, Julia van Stenis, Loes Wenker en Lysanne Hollenberg alle zeilen bijzetten.

Dit lukte niet, want Always Forward kwam al na 5 minuten spelen op voorsprong (1 – 0), een voorzet die na een aantal onbedoelde aanrakingen in de lucht. Werd keepster Spieker te veel en werd daardoor geklopt. Reiger Boys Vrouwen 2 kwam na het doelpunt van Always Forward, steeds beter in het spel en golfde het spelbeeld heen en weer. Waarin beide teams kansen kregen te scoren danwel de score te vergroten. Maar de keepster in samenwerking met de verdediging, stond een treffer van zowel Always Forward Vrouwen 1 als Reiger Boys Vrouwen 2 in de weg. De trainer / coach (Van Dienst) moest voor rust 1 x noodgedwongen wisselen, Judith van Dienst ging eraf na 33 minuten spelen en zij werd vervangen door Joy Kalmeijer.

Na rust waarin Megan Castricum en Lieke Grooff niet op het veld terugkeerden, hun vervangers waren Liz Mammen en Hilde Spierings. Na 5 minuten spelen in de 2de helft kwamen de laatste meiden Ashley Koeleman en Reza Broersma in de ploeg voor respectievelijk Loes Wenker en Judith Kouwen.

Begon Reiger Boys Vrouwen 2 kwam door alle wisselingen sterk aan de 2de helft. Mooie combinaties werden laten zien door de meiden van Reiger Boys. Dit zorgde voor kansen van Ashley Koeleman, Maud Stegerman en Esmee Dekker. De 1e grote kans van de 2de helft was voor Maud Stegerman, die geen geluk had met haar afstandsschot. Die naast het doel van de Always Forward keepster ging. Daarna werd Esmee Dekker door Liz Mammen in stelling gebracht, ook zij had niet het geluk tot scoren te komen. Zij zag haar schot gestopt worden door de keepster van Always Forward. In het eerste deel van de 2de helft kwam Always Forward er dus niet aan te pas, maar de vrouwen hadden geen geluk in de afronding. Het bleef derhalve 1 – 0.

Halverwege de 2de helft begon de wedstrijd te keren in het voordeel van Always Forward Vrouwen 1, zij waren fitter en werden weer gevaarlijker te worden. Daarentegen begonnen de meiden vermoeid te raken en kreeg de thuisploeg kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar keepster Spieker voorkwam keer op keer de 2 – 0.

Maar moest in de 88ste minuut capituleren op een schot, die onderweg naar het doel getoucheerd werd. Waardoor de bal tergend langzaam maar niet meer tegen te houden in de uiterste hoek van keepster Spieker.

Conclusie: Reiger Boys Vrouwen 2 speelde goed en verdiende absoluut meer dan de 2 – 0 nederlaag, die ze te slikken kregen.