rbnieuw2De zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest hebben de “Play Offs” om het ‘kampioenschap’ van Nederland bereikt. De vrouwen van coach Monique van der Rijst, hadden nog 3 punten nodig om zich definitief bij de 1e 4 teams te plaatsen. De Heerhugowaardse ploeg van coach Monique van der Rijst had bij rust al een comfortabele 2-6 voorsprong om uiteindelijk met 4-9 te zegevieren tegen laagvlieger EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies.

Reiger Boys/Woest klapte er van meet af aan op, want het wilde die overwinning pakken. En na 3 minuut 46 was het voor het eerst raak, Floor Spaan maakte het 1e doelpunt voor de Heerhugowaardse zaalvoetbalsters. De 0 – 2 viel amper 90 seconden later, weer was het Floor Spaan die scoorde. De doelpunten vlogen je om de oren, in de 8 minuut maakte Kess Androg de 0 – 3. Was daarmee de koek van de 1e helft op, nee! Want Sanne Brand knalde na 11,5 minuut spelen, de 0 – 4 op het scorebord. Toen een klein beetje concentratieverlies en zowaar een opleving van de ploeg uit Zwolle. De doelpuntenmaaksters namens EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies waren Lianne Ekkel en Jennieke de Pater. Deze opleving was echter van korte duur want Judine Castricum en clubtopscoorder Chantal Hendriksen zorgden voor de 2 – 6 ruststand.

Na de thee of de isotone dorstlesser gingen de zaalvoetbalsters uit Heerhugowaard vrolijk verder waarmee ze de 1e helft geëindigd waren, met scoren! Want na iets meer dan 4 minuten spelen in de 2de helft, tilde aanvoerster Sanne Brand (met haar 2de van de avond) voor de 2 – 7. Terwijl de 2 – 8 niet lang op zich liet wachten, maakte ook de clubtopscoorder Chantal Hendriksen, haar 2de van de avond. En op dat moment hadden Floor Spaan, Sanne Brand en Chantal Hendriksen alle drie 2x gescoord. Even leek het erop, dat de Heerhugowaardsen de ‘dubbele’ cijfers gingen halen. Het was immers 2 – 8, maar ineens stokte de doelpuntenproductie. Sterker nog EXS Zwolle scoorden de 3 – 8 en 4 – 8 binnen 40 seconden.

Het allerlaatste woord, was voor Floor Spaan. Die scoorde met nog 42 seconden te spelen de 2 – 9. Daarmee voltooide zij haar hattrick van de avond, door haar 3de goal van de wedstrijd te maken. Daarna probeerde Reiger Boys/Woest toch nog de ‘dubbele’ cijfers op het scorebord doen verschijnen. Maar wat ze ook probeerden, het bleef 4 – 9. En, daarmee was het doel van ’t seizoen bereikt, het halen van de “Play – Offs” om het ‘kampioenschap’ van Nederland.

EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies – Reiger Boys/Woest 4 – 9 (2 – 6)
40. Floor Spaan 4 – 9

Reiger Boys/Woest staat 2de en is zeker van de “Play – Offs” om het ‘kampioenschap’ van Nederland. Drachtster Boys/HR Piping en Team Alkmaar/Sportstars zijn als respectievelijk de nummers 1 en 3 ook zeker van diezelfde “Play – Offs” om het ‘kampioenschap’ van Nederland.
Voor het 4de en laatste “Play – Off” ticket komen nog 2 teams voor in aanmerking, te weten Feyenoord Futsal (dé huidige Landskampioen van Nederland) en z.v.v. Den Haag. Het verschil is 2 punten in het voordeel van de Rotterdamsen.

En laten die nou volgende week vrijdag in Den Haag tegen elkaar moeten spelen. Wint Feyenoord Futsal in Den Haag plaatst het zich ook voor de “Play – Offs”, anders wordt het wel heel erg spannend op de laatste speelavond van de reguliere competitie. Dan speelt Feyenoord Futsal tegen het al geplaatste Team Alkmaar/Sportstars en neemt z.v.v. Den Haag in Zwolle op tegen EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies.