IMG 20191019 WA0001Met ingang van dit seizoen heeft de KNVB bedacht om bij de JO11 en JO12 het seizoen in 4 fasen in te delen, te beginnen met een bekercompetitie met 7 of 8 teams. Deze competitie wordt gespeeld van 31 augustus tot 19 oktober. Op basis van deze wedstrijden wordt dan de indeling gemaakt voor de 2e fase, een mini competitie, van 2 november tot aan de winterstop. Na de winterstop wordt dan weer op basis van deze uitslagen een herindeling gemaakt van de teams en worden ook weer 2 minicompetities gespeeld.

We hadden op papier een selectie met 11 spelers, maar zowel Daan als Jonas moesten de 1e wedstrijd laten schieten met een blessure. Daan was gelukkig vlot hersteld en weer beschikbaar, maar helaas voor Jonas is het een hardnekkiger probleem. Het is nu te hopen dat Jonas zo rond de winterstop weer terug kan keren bij de selectie. Beterschap Jonas namens alle spelers, begeleiders, trainers en ouders.

De 1e wedstrijd speelden we uit tegen Vrone JO12-2 en het was duidelijk weer wennen voor de jongens. We hadden een overwicht maar de kansen werden rijkelijk gemist. Dan gaat de oude voetbalwet gelden, waarbij je zelf de kansen niet maakt en de tegenstander dat helaas wel doet. Deze wedstrijd ging uiteindelijk met 6-5 verloren.

De 2e wedstrijd speelden we thuis tegen KSV JO12-3. Dit was een oude bekende want afgelopen seizoen hadden we ook al tegen dit team gespeeld. Het verschil in kracht werd al snel duidelijk en binnen een kwartier stonden we al met 3-0 voor. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 11-1 overwinning, waarbij mag worden gezegd dat de score veel hoger had moeten uitvallen gezien het aantal gemiste kansen en het niet overspelen naar iemand in kansrijke positie.

De 3e wedstrijd was op papier een lastige tegen LSVV JO12-3 in Zuid-Scharwoude. Maar vanaf het begin van de wedstrijd werd er druk gezet op de tegenstander en werden er vele duels gewonnen. De tegenstander had het met deze instelling heel lastig. Dat bleek ook wel aan het aantal kansen voor de tegenstander want die waren op 1 hand te tellen. Aan het eind van de wedstrijd kregen de jongens de complimenten van de begeleiding van de tegenpartij, voor het vertoonde spel. Ze waren een beetje jaloers want ze zeiden dat zoals wij speelden, zij zelf normaal gesproken speelden. Deze wedstrijd werd met een 0-7 overwinning afgesloten.

De 4e wedstrijd speelden we thuis tegen Victoria O JO12-2. Op papier zou dit weer een relatief makkelijk potje moeten worden, maar de werkelijkheid was in het begin wel anders. Na 20 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het bord. In de 10 minuten voor de rust werd het gat uiteindelijk toch gemaakt, 6-2 ruststand. De 2e helft waren de jongens duidelijk de baas op het veld en had de score veel hoger uit kunnen (en misschien wel moeten!) vallen dan de uiteindelijk 11-2. Maar wederom het niet samen spelen en het missen van de kansen brak de jongens hierbij op.

De 5e wedstrijd in de beker speelden we uit tegen BOL JO12-2. Dit was op papier de zwakste tegenstander. Uiteindelijk bleek dat ook wel in de uitslag 1-13. Ook in deze wedstrijd kwam het bekende probleem van dit team bovendrijven, iedereen weer voor eigen kans gaan en minder samen spelen als aan het begin van de wedstrijd. Hier zouden we in de volgende wedstrijd iets aan proberen te doen.

De 6e wedstrijd was wederom een derby, thuis tegen SVW JO12-4. Zoals afgesproken met de jongens zouden we goed gaan samen spelen ook als de tegenstander minder sterk was dan wij. Zo gezegd zo gedaan. De 1e helft wervelden de jongens over de tegenstander heen, de ene mooie aanval na de andere en volop druk gehouden op de tegenstander. Dat het bij de rust "slechts" 9-0 was, was niet in de laatste plaats te danken aan de keeper van SVW, want die stond een goed potje te keepen. UIteindelijk ging het de 2e helft weer ouderwets rommelig en stopte de teller bij een 12-1 overwinning.

Met een tussenstand in de poule waarbij zowel Kolping Boys JO12-5 en Reiger Boys JO12-3 een gelijk aantal punten had en Vrone en LSVV 1 punt achter ons stonden kwam het aan op de laatste wedstrijd. Deze zou op zaterdag 12 oktober gespeeld worden, maar helaas werd het deze dag afgelast. De wedstrijd werd uiteindelijk zaterdag de 19e gespeeld. Dit beloofde een zwaar potje te worden .

De wedstrijd begon en al gauw werd dudielijk dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden. De kansen gingen over en weer, met een licht overwicht voor Reiger Boys in de 1e helft. De ruststand was 1-3 voor onze jongens. De 2e helft was er een licht overwicht voor Kolping Boys wat voornamelijk op de lange bal naar voren aan het spelen was. Doordat ze vlak voor het einde nog 2 keer konden scoren uit een vrije trap, eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Hierdoor is Reiger Boys JO12-3 op doelsaldo 1e geworden in de poule. Dit werd in de kleedkamer gevierd met champagne (kinderversie), partypoppers en nog wat versnaperingen.

Jongens van harte gefeliciteerd met deze prestatie, maar blijf wel samen spelen en dan zullen jullie nog meer mooie resultaten kunnen boeken.