Na een voorbereiding van een drietal bekerwedstrijden (G-V-W) waren de boys (en de twee dames) gemotiveerd om de eerste wedstrijd in winst om te zetten. Met een aantal afmeldingen en een paar (half geblesseerde) spelers in de ziekenboeg bleven er 11 jongens en 2 meiden over voor de aftrap.

Met de zon en de wind in het gezicht bleken we de eerste 10 minuten niet helemaal bij de les. Na moeizaam uitverdedigen kwam De Rijp binnen 5 minuten op een 1-0 voorsprong, welke 3 minuten later verdubbeld. Niemand had bij een hoekschop in de gaten dat er twee vrijstaande spelers van De Rijp bij de tweede paal opdoken. Hierna werden we echter wakker en gingen voetballen.

De ene na de andere combinatie werd opgezet, maar helaas ontbrak een zuivere laatste pass om het de keeper van De Rijp moeilijk te maken. Het was uiteindelijk Ziggy, die met een geplaatst schot van een meter of 18 de spanning weer terug bracht. Dat bleek het sein voor meer. Met een paar strakke passes van achteruit werd Genayro op snelheid gelanceerd en laat hij die nu meer dan genoeg hebben. De eerste keren wist de keeper nog redding te brengen, maar uiteindelijk ging de bal erin.

Met de gelijke stand op het bord bleef Reiger Boys de voetballende ploeg, maar het lukte niet om door te drukken. Sterker nog een spaarzame counter werd opgevangen op de knie en belanden via de knie in de buik van Colin. De scheidsrechter zag hier een handsbal in en omdat het binnen de 16 meter was, een strafschop (en een doelpunt), 3-2 met rust. Na de rust een volledig ander Reiger Boys. Wat Luc en Piet in de rust gezegd hebben, weten we niet, maar het werkte uitstekend!

Met inzet, scherp in de duels en zeer mooie combinatievoetbal werd De Rijp volledig overrompelt. Binnen een mum van tijd werd de gelijkmaker gescoord en daarna een voorsprong genomen. De snelle voorsprong voor Reiger Boys, alsmede het goede combinatiespel, bleek te veel te zijn voor De Rijp. Reiger Boys kon lekker blijven voetballen op de helft van de tegenstander, waardoor de voorsprong solide werd uitgebouwd door goed te blijven voetballen en te blijven werken als één team. Eindstand werd uiteindelijk 3-6. Doelpunten: Genayro 3x, Dion 1X, Ziggy 1X en de laatste heb ik gemist (Sorry!?!).

Een mooi begin van het nieuwe seizoen met een leuk team.

Tip van de week: Colin volgende keer allebei de schoenen meenemen!!