Het is zaterdag 2 Maart met fantastisch voetbalweer. De boys moeten vandaag om 12.30 uur op veld 4 zijn voor de Bekerwedstrijd tegen Dirkshorn JO 17-1. Het gaat hier om de 8e finales. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland voor zaterdag 16 februari waar de voorjaarsvakantie begon. We zijn druk bezig geweest om deze wedstrijd te verzetten en ik wil Pedro Blom bedanken voor zijn inzet richting de KNVB waarbij hij alles uit de kast heeft gehaald om dit te regelen.

We hebben de boys op tijd naar de kleedkamer laten komen om met het hele team de tactiek te bespreken waarbij Rene Kamp, onze coach, de boel goed presenteert en de boys op scherp zet.

Na een goede warming-up en de jongens onze vaste keeper Luca aan het inschieten zijn komt de scheidrechter Dhr. J Buisman het veld op. Onze tegenstander Dirkshorn is er ook klaar voor en om 12.30 gaat de wedstrijd van start. Reiger Boys zit er goed in, ze zijn fanatiek, scherp en winnen veel duels. Er wordt goed samengewerkt en we krijgen de eerste kansen maar Dirkshorn breekt door op ons middenveld en maakt geheel onverwachts de 0-1. Victor, de aanvoerder, roept de boel bij elkaar en geeft aan dat iedereen scherp moet zijn. We gaan weer van start en we creëren echt goede kansen maar het wil nog niet lukken om de boel op gelijke hoogte te brengen. Dirkshorn komt langs de linkerzijkant en weet onze verdediging te passeren en ja hoor 0-2. We zijn nu een 25 minuten onderweg en vanaf het middenveld gaat Victor naar voren en schiet echt met een enorme knal de 1-2 in het doel. Dit geeft kansen. Dirkshorn is sterk, speelt goed over en krijgen ook kansen maar Luca weet deze ballen gelukkig te stoppen. Met een mooie opbouw van achteruit weer richting Victor. Hij neemt de bal fantastisch aan en wederom gaat een afstandsschot langs de keeper van Dirkshorn. Tja nog 5 minuten voor de rust en Reigerboys staat gelijk alles is weer mogelijk. Dhr Buisman fluit het is rust en iedereen mag even bijkomen van deze zeer spannende eerste helft.

Rene Kamp zet de boel wederom op scherp in de kleedkamer waarbij de jongens er echt zin in hebben om deze wedstrijd te gaan winnen. We gaan weer verder het fluitsignaal wordt gegeven en Dirkshorn zet ons onder druk. We worden wat slordiger we leiden onnodig balverlies. Delson krijgt de bal aangespeeld en geeft deze met een steekpaas op Jordi hierdoor ontstaat de 3-2. Wat gaaf, we hebben ondertussen ook een grote hoeveelheid toeschouwers langs de kant gekregen en iedereen weet dat dit een leuke voetbalwedstrijd is waar het er echt nog wel om gaat. Er wordt hard gewerkt aan weerskanten. Iedereen vermaakt zich en Reiger Boys krijgt steeds kans naar kans om de wedstrijd op slot te zetten, maar de keeper van Dirkshorn staat ook echt een partij goed te keepen. Na balverlies op ons middenveld breekt Dirkshorn uit en weet de bal langs Luca van Barneveld te krijgen, het is 3-3. Maar dit valt niet goed bij de boys. Dirkshorn ziet mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er wordt goed gecoachte door de jongens en we hebben nog 10 minuten te spelen. Het gaat aan weerskanten gelijk op beide teams hebben kansen om het echt af te maken maar helaas het lukt niet binnen de reguliere speeltijd. Dhr Buisman fluit af het zit er op. De coaches en de aanvoerders worden geroepen door de scheidsrechter en geeft aan dat we gaan tossen wie er begint met de penalty’s. Dirkshorn start met de eerste penalty en ja hoor onze vertrouwde keeper Luca pakt deze zeer goed geschoten penalty. Nu is het aan Reiger Boys Jordi de Jong neemt de eerste en schiet deze er zeer mooi in. De tweede voor Reigerboys wordt genomen door Delson hij schiet op een zeer goede manier maar de keeper van Dirkshorn weet deze moeilijke bal toch te stoppen. Dirkshorn is weer aan de beurt en weet er 2 te benutten. De derde voor ons wordt genomen door Joey en hij knalt deze er op zeer nette wijze in. De 4e voor Reiger boys wordt genomen door Keeno. Ook raak.

De vierde penalty van Dirkshorn passeert Luca en het staat nu 3-3. De boys peppen elkaar op, het is mooi om te zien dat de teamgeest goed is. De vijfde penalty voor Reiger Boys wordt genomen door Daan de Waal hij weet deze ook zeer goed in de hoek te schieten en ook de nummer 6 welke snoeihard door Krieshan in de kruising werd geschoten. Wat een feest al op het veld. De vijfde bal van dirkshorn gaat erin. Dirkshorn moet de laatste nemen geconcentreerd loopt ook hij naar de bal Luca staat op de lijn en kijkt en is erop gebrand om deze te stoppen. Dat is niet nodig want Dirkshorn schiet de bal naast. Het is klaar de boys vieren uitbundig feest op het veld de felicitaties komen van Dirkshorn de boys hebben er echt voor gestreden op een zeer nette en ook sportieve manier deze zaterdag middag afgesloten. We hebben met elkaar in de kantine wat gedronken om deze belangrijke overwinning even te vieren met elkaar.

Gefeliciteerd boys met deze mooie overwinning, TOP gedaan.

Ook de complimenten aan de trainer en nogmaals aan de coach.