17562994 4786 4BC9 80DE E1F001DF8ADBAlweer 7 wedstrijden onderweg in dit seizoen. Vanuit de 9x9 voor het eerst naar de 11x11 in de hoogste klasse. Een lastige overgang, met meer spelers, een groter veld en een belangrijke nieuwe regel : buitenspel. Een uitdaging voor de spelers en de trainer Nick. Begonnen met een valse start tegen BFC en Volendam, maar daarna wel de stijgende lijn te pakken qua spel. De wedstrijd uit tegen Koninklijke HFC werd onfortuinlijk verloren, waar een gelijkspel wel terecht was. Het hoogtepunt kwam een week later : de knappe overwinning op AFC’34. De uitslagen zaten daarna een beetje tegen (Purmersteijn en PVCV) terwijl ook in die wedstrijden een goed resultaat haalbaar was.

Vandaag moesten de mannen aantreden tegen de nr 3 Zeeburgia. Een lastige tegenstander, zeker omdat daar de spelers vaak wat agressiever zijn. De wedstrijd stond onder leiding van een jonge scheidsrechter, die het af en toe lastig had. De 1e helft ging redelijk gelijk op, het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Onze jongens boden goed weerstand. Uit een stilstaande situatie (corner) kopte Zeeburgia uiteindelijk toch de 1-0 in. Reiger Boys herpakte zich weer en gaf in het verloop van de 1e helft geen kans meer weg.

Na een goede rust, met tactische aanwijzingen en tips van Nick, kwamen de jongens feller op het veld. De strijd ging gelijk op, maar toch kwam Zeeburgia weer tot scoren via een ongelukkig moment. 2-0 achter. Waar je misschien verwacht dat onze mannen de handdoek zouden gooien, werden zij alleen maar feller en gingen nog meer de strijd aan. Dat resulteerde in een meer dan terechte aansluitingstreffer. Er was nog genoeg tijd om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar dan moest er nog wel een tandje bij. En waar de supporters langs de lijn al aardig nat werden door de regen, werd Reiger Boys alleen maar sterker. Het goede spel in de 2e helft en de strijd die daar aan ten grondslag lag, werd beloond. 2-2. Een gelijkspel tegen de nr 3 in deze zware poule was natuurlijk een geweldige prestatie. De ouders langs de kant riepen in koor : affluiten, maar de honger van de jongens was nog niet gestild. Zeeburgia was rijp voor een nederlaag, vonden ze. En dat gebeurde ook : uit een vrije trap werd de 3-2 gemaakt, waarna de wedstrijd “professioneel” werd uitgespeeld. Een heerlijke maar ook terechte overwinning was een feit. Vandaag was te zien dat met een goede inzet en teamspirit het spel beter wordt, wat het belangrijkste is en uiteindelijk zullen de punten ook volgen.

Komende week volgt een thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. Jongens, jullie zijn goed bezig, hou dit vol, elke week dezelfde strijd en inzet !