Het was dringen op de eerste rij van de tribune bij vv Winkel. De supporters van Reiger Boys waren in grote getalen meegereisd. Gezien de vrouwelijke vertegenwoordiging leek het meer op een reisje naar de huishoudbeurs, maar het ging deze zaterdag om de voetbalwedstrijd van de MO15-1. De meiden van Reiger Boys zijn dit jaar aan een prima seizoen bezig. Er wordt hard getraind onder de bezielende leiding van Hilde en Remco en de vreugde spat van het veld. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Winkel op het programma. Vorige week legde Reiger Boys Westzaan op de pijnbank en speelde Winkel gelijk tegen Ado '20, maar gezien de stand in de competitie beloofde het een serieuze beproeving te worden vandaag.

Omdat Hilde verplichtingen in Zeist had, werd Remco doorgeschoven als hoofdcoach, met Hans als zijn rechterhand. Helemaal loslaten kon Hilde dit tweetal niet en zo werd er vanaf de zijlijn contact gehouden via een live-stream. Er werd serieus warmgelopen, de hesjes werden uitgedeeld en Lindsey werd ingeschoten. Geheel volgens protocol verdween het team van Reiger Boys vlak voor de aftrap naar de kleedkamer voor een laatste peptalk. Ook Winkel kende dit ritueel, maar toen zij het veld weer betraden en Reiger Boys in geen velde of wegen te bekennen was, leken zij toch even in verwarring.

De wedstrijd begon vol overgave van beide kanten. Reiger Boys zette vroeg druk op de helft van Winkel en had de eerste tien minuten een ruim veldoverwicht. Zoals wel vaker bij dit spelbeeld brak Winkel één keer uit en scoorde; 1-0. Deze achterstand kwam de motivatie van Reiger Boys alleen maar ten goede en er werd nog harder gewerkt. De scheidsrechter was bij zijn opleiding duidelijk nog niet bij het onderdeel "voordeel" en floot een aantal keer op een ongelukkig moment een aanval van Reiger Boys terug. Eén van deze dwalingen leidde echter wel tot een vrije trap op een prima plekje. Mira legde aan, maar haar bal spatte jammerlijk op de lat. Mystique werd na twintig minuten keihard werken en een paar haarscherpe passes gewisseld voor Romy. Zij mocht na veel blessurepech ook weer haar minuten maken en schoot na een mooie actie keihard op de paal. Er zat meer in dan de 1-0 achterstand die ook tijdens de rust op het scorebord bleef staan.

Terwijl in de kleedkamer werd overlegd hoe de stand te keren, werd in de kantine ruzie gemaakt om de laatste kopjes koffie. Winkel was duidelijk niet voorbereid op zo'n invasie van toeschouwers. De tweede helft werd grimmiger dan de eerste en het ging er dan ook fysiek nog een stuk harder aan toe. De kansen vlogen over en weer. Lindsey bleek een grote sta-in-de-weg voor de Winkelse aanval en Michelle kreeg de linksbuiten, de beste speelster aan de kant van Winkel, steeds makkelijker waar ze haar wilde hebben. Na een mooie rush lang de zijlijn poeierde Romy de bal in het net en was de stand weer in evenwicht 1-1. Reiger Boys rook een overwinning en vol overgave werd de druk op de helft van Winkel opgevoerd. Tanja liep op het middenveld onvermoeibaar voor iedere bal en Sabine schoot bij dreigend aanvallend gevaar de bal gedecideerd over de zijlijn. Door dit harde werken in de verdediging kreeg de aanval kansen. Mystique zette Sophie tien minuten voor tijd voor de keeper en zij schoot de bal met een boog tegen de touwen, 1-2. Ook de trouwe aanhangers thuis en op hun werk konden de spanning maar nauwelijks verdragen en maakten in hun pauze live contact via beeldbellen. Ze waren net op tijd ingeschakeld om de opmars van Eva te zien richting het doel van Winkel. Helaas was wel de verbinding verbroken op het moment dat Sophie na een klutsbal via een tegenstander voor de eindstand tekende, 1-3.