MO17 1 260518Eind mei en de laatste wedstrijd uit de voorjaarscompetitie én tevens laatste thuiswedstrijd, stond in het draaiboek. Een wedstrijd die er op papier niet veel meer toe doet. Ongeacht de uitslag blijft DSS 2e en Reiger Boys 3e. Toch werd het vandaag niet gezien als een “oefenpotje”. Helemaal niet zelfs. Beide teams spelen volgende week de bekerfinale en was dit de perfecte laatste voorbereiding op die grote dag. DSS speelt de finale in groep 2, Reiger Boys in groep 1. Voor laatst genoemde stond er iets anders op het spel vandaag... eerherstel, na de geflatteerde 4-0 nederlaag in Haarlem. Er werd aangetreden zonder vaste keepster Tamara die door een enkelblessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Ditzelfde verhaal geld voor Sydney. De vervangster onder de lat was voor de tweede keer dit seizoen “aanvaller” Stacey.

Dat we gebrand waren op eerherstel was vanaf het eerste moment wel duidelijk. Ondanks de hitte op het plastieken kunstgras vlogen de meiden er direct bovenop en zette de gasten onder druk. Al in de 6e minuut werd dit in score uitgedrukt na een prima aanval van Sanne die de achterlijn haalde en op maat voorgaf op de inlopende Marouscha die alleen de voet er maar tegenaan hoefde te zetten: 1-0. Ook na deze vlotte openingstreffer bleven we de Haarlemse meiden onder druk zetten, die hierdoor maar moeilijk aan hun eigen spel toe kwamen. Veel duels werden in ons voordeel beslist en regen we de kansen aaneen. In de 21e minuut leek dan toch de gelijkmaker te gaan vallen. Stacey gleed op een bal af, maar remde door het stroeve kunstgras snel af. Ze moest de bal lossen, wat de spits een niet te missen kans opleverde, maar wonder boven wonder toch op leeg doel naast mikte. Hier kwamen we goed weg en moest nu snel de tweede gaan vallen om ze niet terug in de wedstrijd te laten komen. Dit gebeurde in de 29e minuut toen Julia op avontuur ging en vanaf 25 meter de keepster passeerde: 2-0. Een heerlijke treffer van onze aanvoerder.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met een aanvallend Reiger Boys dat hoge druk bleef uitoefenen op DSS. Ook nu stond Sanne weer in de beginfase aan de basis van een treffer. Ze passeerde na een inhaalactie de keepster, maar mikte op de tweede paal. De goed meegelopen Lieke was alert en kon de bal in tweede instantie binnen lopen en schroefde de marge op naar een dikverdiende 3-0. Toch weigerde de Haarlemmers na deze grote achterstand de handdoek definitief in de ring te gooien en kregen ze zelfs een kleine opleving. In minuut 55 werd dat beloond met een heerlijk afstandsschot die over Stacey heen zeilde: 3-1. Dit gaf ze weer een beetje vertrouwen en volgde er zelfs een periode zijn dat ze serieus dreigend werden. Ondanks dat de 3-2 in de licht hing en de verdediging tot overwerken werd gedwongen, zou de volgende treffer aan de andere kant vallen.. zij het met hulp van de tegenstander. De keepster speelde bij een doeltrap wat ongelukkig de bal hard in op de laatste man die de bal als ware terug speelde (of gewoon niet goed kon controleren) en haar keepster passeerde: 4-1. Na deze “blooper” was het geloof bij de gasten helemaal weggeëbd en zou Judith de eindstand zelfs nog op 5-1 zetten. De laatste tien minuten werd de wedstrijd rustig en gecontroleerd uitgespeeld en lieten we zien dat de uitnederlaag slechts een incident was. Een schitterende wedstrijd waarmee de hoofdklasse jaargang 2017-2018 werd afgesloten. Vooral het zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen voor komend weekend. Dan treden we op zaterdag aan op het Nederlands Kampioenschap in Brabant en spelen we een dag later de bekerfinale tegen Sporting 70.

Basisopstelling: Stacey (K), Julia (C), Shanice, Loes, Maud, Marouscha, Sanne, Lieke, Judith, Jacky, Lysanne

Wissels: Megan, Liz

Afwezig: Sydney en Tamara (beide geblesseerd en niet meer inzetbaar dit seizoen)

Scoreverloop:

6’ 1-0 Marouscha (Sanne)
29’ 2-0 Julia
46’ 3-0 Lieke (Sanne)
55’ 3-1
63’ 4-1 eigen doelpunt
68’ 5-1 Judith