En plotseling waren ze daar weer, die flitsende aanvallen over beide flanken. Dat fraaie combinatievoetbal, zo kenmerkend voor Jong Reiger Boys, dat dwars door het centrum van een verdediging heen snijdt. Na een periode met wisselende resultaten in competitie- en oefenwedstrijden, hadden wat kleine omzettingen, wat accentverschuivingen en aanwijzigingen tijdens de trainingen door coach Janny het gewenste resultaat. Vorige week al zichtbaar tegen Almere, werd de lijn nu voortgezet tegen Lugdunum.

De wedstrijd begon zonder Evelyn, die Dames 1 mocht versterken, en zonder Sharon, die ziek was. Vanaf deze plaats van harte beterschap, Sharon. De eerste minuten waren voor  Lugdunum, dat een paar keer gevaarlijk werd, maar telkens Joyce op de weg vond. Na zo’n vijf minu ten nam Jong Reiger Boys resoluut het heft in de handen en werd de wedstrijd voor een belangrijk deel op de helft van Lugdunum gespeeld. Schoten door Judith (de Bruin), Beau, Joy , Fay en Fiore gingen naast, over of werden door de keepster gepareerd. Na ruim twintig minuten spelen had ook die keepster geen antwoord op een gemeen schot door Beau, dat pal voor de keepster op het hobbelige en zanderige veld stuitte: 1-0.Omdat Lugdunum voor een verdedigende opstelling had gekozen, kon Tessa doorschuiven en vanaf het middenveld de aanval ondersteunen, terwijl Amber (later in de wedstrijd vervangen door Anne), Judith (Kouwen) en Ashley achterin de zaak probleemloos onder controle hielden.Een kwartier na de 1-0 veroverde Beau de bal op het middenveld. Met een bekeken steekbal speelde zij Anika vrij, die vanaf de rand strafschopgebied de 2-0 in de touwen joeg.

In de tweede helft hetzelfde beeld, een overheersend Jong Reiger Boys. Door achterin één op één te gaan spelen in een 3-4-3 opstelling, probeerde Lugdunum wat aanvallende impulsen te genereren, maar de goal viel aan de kant van Jong Reiger Boys. Uit de zoveelste corner door Fiore, knalde Joy de bal hard binnen: 3-0. Drie minuten later leek Beau op weg naar de 4-0, maar de paal belette een grotere voorsprong. Uit een van de schaarse aanvallen door Lugdunum, scoorde de Leidse ploeg, na een mooi opgezette aanval, de eretreffer. Dit was echter niet de opmaat tot een slotoffensief, want het was Jong Reiger Boys dat de kansen creëerde. Mandy kopte de bal in de handen van de keepster en dit was ook het lot van schoten door Fay en Fiore. Al met al een heel terechte overwinning met als grote pluspunt het goed verzorgde aanvalsspel.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Judith Kouwen, Tessa Saueressig, Amber Hoogeveen (65’, Anne de Kramer), Fay Rood, Fiore Coli, Anika Schulte, Beau Kaandorp, Joy Kalmeijer (65’, Mandy Kalmeijer), Judith de Bruin.