image1 1Na een ijskoude week, waarbij de gevoelstemperatuur zelfs rond de -15 lag en mede daardoor ook logischerwijs niet altijd getraind kon worden, klonk vanochtend toch het sein: “it giet oan”. Geen Elfstedentocht natuurlijk, maar de laatste kwartfinale in de MO17 Hoofdklasse groep. Sporting ‘70, Delta Sports ‘95 en sc ‘t Gooi wisten zich al eerder voor de halve finales te plaatsen en mochten Reiger Boys en Kolping Boys vandaag in een onderling duel gaan uitvechten wie de laatste ticket zou bemachtigen?

Op 14 oktober jl. stonden beide teams in Alkmaar al tegenover elkaar in de competitie en gingen toen de punten mee terug naar Heerhugowaard (0-3). Na de valse start in de voorjaarscompetitie (1-1 en 0-1), werd het natuurlijk ook wel weer eens tijd voor wat spektakel? Dit moest dan wel gebeuren zonder vaste doelvrouw Tamara, Sydney, Lieke, Sanne én Julia, maar waren Levie Hassink en Kim van den Akker van de MO17.2 bereidt om in te vallen op deze koude zaterdagmiddag, waar het kwik niet verder kwam dan -3. Ook Kolping had te kampen met personele problemen en had meerdere onder 15 meiden in de gelederen, maar... er kon gevoetbald worden.

We schoten goed uit de startblokken en kregen binnen een minuut al een uitgelezen kans om de score te openen, maar bleef het scorebord nog even de nul aangeven. We versloegen de Alkmaarders al in de voorgaande partij, en waren we ook vandaag in de beginfase weer de bovenliggende partij, maar hele grote kansen wisten we niet te creëren. Na een kwartier begon ook Kolping warm te draaien en meldde zich vaker rond ons zestienmetergebied, waarin spits Kim van den Akker onder de lat stond. Echt uitgetest werd ze niet, maar kreeg toch in de 27e minuut een treffer te incasseren. Een bal glipte ongelukkig door haar handen en stond het geheel tegen de verhouding in 0-1. Meteen werd de druk opgevoerd om de schade zo snel mogelijk te herstellen en had Liz vier minuten later al de aansluitingstreffer op haar schoen. Ze draaide prima weg van haar directe tegenstander, maar mikte vanaf de rand zestien net over. Amper een minuut later leek over voor Judith het doel net iets te klein te zijn en zag de bal rakelings over vliegen. Bij een zeldzame, maar goed uitgevoerde counter van Kolping wilde we de 0-2 al noteren, maar miste de linksbuiten een niet te missen kans en kropen we daar door het oog van de naald. Tijd voor een peptalk in de rust.

Na de rust kwam er een herpakt Reiger Boys uit de kleedkamer en mocht Stacey sinds twee jaar weer de rol als keepster gaan vervullen. Al naar vier minuten veerde het publiek op toen Megan op doel mikte, maar was het doel zoals vaker vandaag net te laag. In de 48e minuut mocht Michelle aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal onhoudbaar in de linker kruising: 1-1. Een beauty van een vrije trap. De gelijkmaker werkte als doping en zouden we nu vol voor de winst gaan. We hadden aan slechts drie minuten genoeg om de achterstand om te buigen. Bij het uitverdedigen van ons raakte een speelster van Kolping geblesseerd, maar besloot de scheidsrechter om door te spelen. Ze lag in zijn ogen toch buiten het veld? Judith mocht dus doorgaan, haalde na een duel met Reza op karakter de achterlijn en kreeg de bal nog knap voor op de inlopende Marouscha die via de kluts haar 22e treffer van het seizoen binnen werkte. In de 63e minuut volgde de volgende, en misschien wel mooiste, aanval van de dag. Een steekpass van Marouscha op Jacky, die op haar beurt Lysanne op de rand zestien wist te vinden en prima vanuit de draai op doel schoot. De bal raakte helaas onderkant lat en werd weggewerkt. Deze aanval verdiende meer, maar meer dan een groot compliment zou het niet opleveren. In de 68e minuut werd de wedstrijd in ons voordeel beslist. Megan rukte via links op naar vijandelijk doelgebied, kroop de zestien binnen en verraste de keepster met een schot in de korte hoek (kruising): 3-1. Kolping probeerde nog wel bij vlagen een aanval op te zetten en waren er nog één keer dichtbij, maar gleed “keepster” Stacey goed op de aanstormende aanvalster af met balbezit als resultaat. Het zou bij 3-1 blijven en melden we ons bij de laatste 4 van KNVB-beker.