MO17 1 170218Vandaag stond de “clash” tussen Reiger Boys MO17-1 (kampioen Hoofdklasse A) en Sporting ‘70 MO17-1 (kampioen Hoofdklasse op het programma. Na het onnodige puntenverlies tegen Maarssen (1-1) en de overwinning van Sporting ‘70 op Buitenveldert (3-1) van afgelopen week, lag de druk bij ons. Zonder Stacey, Lieke, Sydney en Shanice, maar met Kim van den Akker, werd er om 12.30 uur afgetrapt op sportpark “de Wending”.

Een strak blauwe hemel, de zon die iedereen blij maakte, geen zuchtje wind en twee ongeslagen kampioenen op het hoofdveld... wat wil je nog meer? Nou... een goede pot voetbal, maar daar zou het vandaag aan gaan ontbreken. Een slap en ongeïnspireerd Reiger Boys en een Sporting ‘70 die brutaler speelde en de wedstrijd bepaalde. Sporadisch stichtte wij gevaar op de helft van de tegenstander en was het vooral oppassen voor de snelle omschakeling. Niet dat de Utrechtse formatie hele grote kansen wist te creëeren, wel moest de verdediging goed op hun hoede zijn. En ja... Shanice werd duidelijk gemist vandaag. Even dacht de tegenstander op voorsprong te komen nadat de spits de bal op onverklaarbare wijze nog achter Tamara kreeg, maar was de bal daarvoor al over de achterlijn geweest en ging dat feest dus niet door. Onze “kansen” bleven beperkt tot een aantal afstandsschoten en was er tijdens de rust duidelijk werk aan de winkel voor de coaches.

Na de rust waren de eerste minuten weer voor de tegenstander, maar kropen we daarna eindelijk uit onze schulp. De bal werd beter rond gespeeld, werden er meer en meer duels gewonnen en zochten we steeds vaker het vijandelijk doelgebied op, maar werden de grote kansen te slap ingeschoten. Ook Sporting haalde niet echt meer het niveau van voor rust, ondanks dat ze nog wel steeds de betere partij waren. Onze opleving duurde jammerlijk genoeg maar een minuut of tien en lieten we onszelf weer teveel terug zakken. Met meerdere hectische momenten rond ons zestienmetergebied bleef de teller voor beide teams lang op de nul staan, maar waar iedereen al voor vreesde werd toch werkelijkheid... Met nog drie minuten te spelen werd een hoekschop prima door de boven iedereen uittorende Utrechtse binnen gekopt en stond iedereen er verslagen bij. De 0-1 met de haven in zicht. Al 77 minuten lang kon er geen vuist worden gemaakt en zat een slotoffensief er al helemaal niet meer in. De eerste nederlaag sinds de verloren bekerwedstrijd bij Delta Sports in september was een feit en laat dat nou net de volgende tegenstander zijn in de Hoofdklasse over drie weken. Over twee weken ontvangen we eerst Kolping Boys voor de kwartfinale van de KNVB-beker en hopen we tegen die tijd weer te beschikken over een compleet en geïnspireerd Reiger Boys.