MO17 1 100218Na het behaalde (ongeslagen) kampioenschap in Hoofdklasse A van vorige week, stond vandaag de focus weer helemaal gericht op de voorjaarscompetitie. Zes teams, 10 wedstrijden en niet de minste. Uit hoofdklasse A treffen we alleen Buitenveldert, maar uit hoofdklasse B de complete top drie: Sporting’70, Delta Sports en Maarssen. Kampioen DSS (1e klasse) maakt de lijst compleet. Onze eerste opponent was Maarssen, de nummer drie uit hoofdklasse B. In de poulefase van de KNVB-beker kwamen ze (te) laat op gang en werden tot twee keer toe op een oorwassing getrakteerd (overigens niet van de minste: 1-5 tegen Alliance ‘22 en 2-5 tegen Sporting’70), maar hielden wel Buitenveldert op 0-0.

In hoofdklasse B draaide de motor een stuk soepeler met o.a. een 2-0 winst op onze “angstgegner” Delta Sports en een 2-2 gelijkspel tegen de latere kampioen Sporting ‘70. Een serieuze tegenstander, maar zijn ze dat niet allemaal? Vandaag moesten we het doen zonder een waslijst aan afwezige/geblesseerde speelsters. Stacey, Julia, Lieke en Sydney ontbraken, maar was de rest fit om de jacht op de derde hoofdprijs van het seizoen te openen.

Sportpark Daalseweide telt 11 velden, maar waren wij de enige die om 10.30 uur in actie kwamen, nadat bijna het gehele programma eruit werd gehaald vanwege de nachtvorst, maar was dat achteraf iets te voorbarig en waren de velden prima bespeelbaar. Wij hadden echter wel het enigste kunstgrasveld tot onze beschikking. De wedstrijd: Na het eerste fluitsignaal ontstond er een soort van schaakspel, waarbij beide teams de bal goed rond speelde, maar het meeste balbezit toch voor Reiger Boys was. Dit vele balbezit leverde echter geen grote kansen op, maar waren de uitvallen van Maarssen de gehele eerste helft op één hand te tellen. Dit mede door prima voetbal in de verdediging met Shanice, Michelle, Loes, Maud en keepster Tamara. Ruim een half uur duurde het schaakspel voor we de eerste honderd procent kans konden noteren. De bal werd op maat voorgegeven en kwam bij de tweede paal in de voeten van Marouscha terecht. Ze had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot hard en wild over. Direct na deze kans werd het schaakspel hervat tot aan het rustsignaal. Goed voetbal leid nu eenmaal niet altijd tot treffers.

Na de rust en de positiewisselingen (o.a. Jacky van de spits naar de rechtshalf positie, Liz in de spits en Sanne op linksbuiten) startte we fel, kozen direct voor de aanval en leverde dit al snel bijna de 0-1 op. In de 4e minuut werd er goed doorgejaagd op de keepster, raakte zij de bal niet goed bij het uitverdedigen en zo Marouscha van 20 meter een opgelegde kans boodt om op leeg doel te mikken, maar belandde haar inzet aan de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later had de keepster weer alle geluk aan haar zijde toen ze een vrije trap van Megan via een eigen verdedigster net naast zag rollen. De verdiende openingstreffer mocht dan al wel een tijdje in de lucht hangen, maar ontbrak het simpelweg aan een beetje geluk. Helemaal als twee minuten later de enigste kans (wat nooit een kans had mogen worden) door Maarssen wel werd benut. Tamara twijfelde bij een uitbraak en ondernam te laat actie wat haar duur kwam te staan. De linksbuiten bleef koel en schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Een staaltje effectiviteit. Ondanks deze teleurstelling bleven de meiden hun spel spelen en werd er wat gas bij gegeven. De bal werd weer prima rondgespeeld en aasde we op de gaatjes in de verdediging. In de 56e minuut kwam uitblinker Lysanne op het middenveld aan de bal, hield goed het overzicht en zocht het oogcontact met de aanvallers. Met een schitterende steekpass richting (de buitenspel staande) Liz leek de aanval te eindigen, maar was Liz alert, liet de bal lopen voor Marouscha die door deze actie 1op1 met de keepster kwam en nu wel beheerst de juiste hoek koos: 1-1. Nu zouden we vol voor de winst gaan en dacht iedereen dat de tweede treffer in de 66e binnen viel. Een hoekschop van Judith werd getoucheerd door Marouscha, maar werd voor de doellijn weggewerkt. Weer pech dus. Een minuut later kwam ze alweer alleen voor de keepster en ook nu mikte ze net naast. Het gebrek aan een tweede snelle mee opkomende aanvalster werd steeds meer een groot gemis en kregen we ook nog eens te maken met een tweede tegenstander... de klok. Met nog zes minuten op de klok leek het eerste puntenverlies in de maak, maar perste we er nog een slotoffensief uit. In de 74e minuut volgde een snelle aanval via de as van het veld en Judith de diepgaande Marouscha aanspeelt en zij andermaal de goed uitkomende keepster passeert, maar ook het doel weer mist. Weer een schitterende aanval die niet werd beloond. Amper een minuut later probeerde Judith het maar eens zelf van afstand, maar ook deze inzet belandde naast het doel. In de snelle spelhervatting (en de vele speelsters van ons nog op de helft van Maarssen) werd de maakster van de 1-0 gevonden, speelde Loes het bos in, draaide de zestien in, maar gelukkig voor ons niet meer dan een losse flodder produceerde. Met een 1-1 eindstand deden we onszelf tekort, maar wisten we van te voren al dat we deze voorjaarscompetitie niets cadeau zouden gaan krijgen. Volgende week staat de “Clash” tussen de twee najaarskampioenen Reiger Boys en Sporting ‘70 op het programma en belooft dit een waar spektakelstuk te worden.