MO17 kampioen 030218Na twee maanden van uitstel, stond vandaag dan eindelijk de KAMPIOENSWEDSTRIJD tegen Winkel op het programma. Met een achterstand van twee punten op Alliance’22 (dat al twee maanden in de wachtkamer zit) begonnen we aan de wedstrijd en was de opdracht duidelijk.. winnen. Met de ongeslagen status en de slechts 5 tegentreffers in de Hoofdklasse zijn we natuurlijk topfavoriet in dit duel. De voorbereidingen naar deze wedstrijd toe waren ook nog eens meer dan uitstekend te noemen met de 2-1 winst op de Blokkers MO17.1 (ondanks 7 afwezige spelers), plaatsing voor het NK en de 2-2 tegen het Onder 17 talententeam van Buitenveldert. Vol zelfvertrouwen begonnen we dus aan de laatste én belangrijkste wedstrijd uit de najaarscompetitie. Wel moesten we het nog steeds doen zonder de geblesseerde Sydney Bakker, maar was de rest inzetbaar.

Onder toeziend oog van Ajacied én oud speelster van Reiger Boys, Stefanie van der Gragt, werd na het eerste fluitsignaal meteen duidelijk dat we de zege niet cadeau zouden gaan krijgen en was de eerste grote kans zelfs voor Winkel. Tot twee keer toe wist Tamara Luijkx het doel schoon te houden en voorkwam ze daarmee een vroege achterstand. Het gaspedaal werd vervolgens iets dieper ingetrapt en begon het beter te draaien. In de 9e minuut kreeg Lieke Grooff een niet te missen kans, maar ontbrak de overtuiging in haar schot waar de keepster geen enkele moeite mee had. Ook na deze poging oogde het spel wel steeds beter, werden de combinaties gezocht, maar tot hele grote kansen leidde het niet. Een dood spelmoment zou de inleiding gaan worden voor de o zo bevrijdende openingstreffer. In de 24e minuut kregen we een corner die half weg gewerkt werd en door Marouscha Ruiter vanuit de tweede lijn met buitenkant rechts binnen geschoten werd: 0-1. Dit voelde als een verlossing en kregen de meiden de smaak te pakken, want amper twee minuten later stond de 0-2 al op het bord. Maud kwam in de middencirkel aan de bal, mocht ongehinderd opkomen en besloot om maar eens van 25 meter uit te halen. En met succes. Haar schot vloog over de keepster heen en leek Winkel zelfs even rijp voor de sloop. Het oogde alsof ze de handdoek al in de ring hadden gegooid en kwam dit niet ten goede aan het niveau van de wedstrijd. Voor ons natuurlijk geen probleem, want wij kwamen hier met een missie: de titel opeisen.

Na de rust zouden we direct op zoek gaan naar meer treffers en speelde de gehele eerste tien minuten op de helft van de tegenstander af en werden de wat kleinere kansjes helaas net niet benut. Wel zou bij de eerste de beste tegenaanval de 1-2 vallen na een wat ongelukkige actie van Shanice die de bal verkeerd leek te raken en Tamara passeerde. Twee minuten later leek Jacky Delange de schade alweer te herstellen, kwam 1op1 met de keepster, maar mikte op de paal en kwam Stacey Stuivenberg er in tweede instantie net niet aan te pas. Kans na kans werd vervolgens gemist en bleef het dus oppassen voor de counter met alle gevolgen van dien. Een gelijkspel zou immers niet genoeg zijn voor de titel. Na weer een goed opgebouwde aanval en een schot op doel, moest de keepster lossen en was het Marouscha die alert was en de bal in tweede instantie raak schoot: 1-3. Het verschil was weer twee doelpunten en zou Winkel nooit bij machte zijn om dit gat nog te gaan dichten. Helemaal niet als twee minuten later Judith haar rentree weet te vieren met een heerlijke treffer. Een snelle aanval over rechts, waarbij Lieke met een steekpass Marouscha lanceert en zij op haar beurt Judith op maat weet te bedienen en de 1-4 binnen knalt. Een heerlijke aanval, met een nog mooiere afronding. Nu was het een kwestie van uitspelen en het feest kon los barsten. Na twee minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het mooi geweest en was het Kampioenschap in Hoofdklasse A een feit. Na het winnen van het DK, was de tweede hoofdprijs een feit. Op naar volgende week, als de voorjaarscompetitie alweer van start gaat... en voor nu... feest.

Lieke Groof, Tamara Luijkx, Michelle Knopp, Liz Mammen, Stacey Stuivenberg, Sydney Bakker, Loes Wenker, Maud Stegerman, Lysanne Hollenberg, Shanice de Mees, Sanne Koning, Marouscha Ruijter, Julia van Stenis, Jacky de Lange, Judith van Dienst, Megan Castricum en coaches Maurice van Dienst en Suzanne Zwolsman.. van harte gefeliciteerd met het kampioenschap.