MO17 270118Vandaag stond de kraker tussen Reiger Boys MO17.1 en het talententeam onder 17 van de Buitenveldert Academie op het oefenprogramma. De Amsterdamse formatie komt als JO15.3M uit in de zondag 2e klasse, waarin wekelijks een jongensteam de tegenstander is. De talenten worden gecoacht én getraind door Ajacieden Chantal de Ridder (coach) en Merel van Dongen (trainster). Een mooi affiche dus voor het meidenvoetbal.

Onze laatste thuiswedstrijd dateert alweer van 18 november j.l. en ook toen was Buitenveldert de tegenstander. Toen snoepte “kleine zus” MO17.1 als enigste punten van ons af in de strijd om het kampioenschap (1-1). Die titel kan volgende week (na twee maanden van uitstel) veilig gesteld worden bij winst op Winkel.

Zonder de geblesseerde Judith van Dienst, Sydney Bakker, Megan Castricum en Stacey Stuivenberg, maar met invalster Kim van den Akker, werd er om 10.30 uur afgetrapt.

Direct na het eerste fluitsignaal ontstond er een echte wedstrijd met twee goed voetballende teams. Een ijzersterk Buitenveldert combineerde er direct op los, maar leerde al snel de Heerhugowaardse defensie kennen die bestond uit Loes Wenker, Michelle Knopp, Julia van Stenis, Shanice de Mees, maar konden ook zij niet voorkomen dat de linksbuiten in de 8e minuut de bal op zeer fraaie wijze in de verre hoek krulde: 0-1. Na deze tegentreffer kroop Reiger Boys meer uit hun schulp en lieten ze ook hun klasse zien. Ondanks de hoge druk van Buitenveldert, werd elke situatie voetballend opgelost, bleven ze daardoor in balbezit en werd er razendsnel voor de aanval gekozen. In de 20e minuut werd dit beloond met de 1-1 van Marouscha Ruiter, die op snelheid de verdediging het nakijken gaf, koeltjes de keepster uitspeelde en de stand gelijk trok. Toen minuten later kwam zelfs de 2-1 op het scorebord te staan toen de laatste “man” opgejaagd werd door Marouscha Ruiter, de bal verspeelde en de sterk spelende keepster de bal voor de tweede maal uit het net kon vissen.

Na de rust wilde de tegenstander duidelijk orde op zaken stellen en vlogen uit de startblokken met agressief en aanvallend voetbal. Op het middenveld knokte Lysanne Hollenberg, Maud Stegerman, Jacky Delange en Sanne Koning voor elke bal, wonnen er veel en brachten aanvallers Liz Mammen, Kim van den Akker, Lieke Grooff en Marouscha Ruiter bij regelmaat in stelling, maar viel het volgende doelpunt aan de andere kant. En wat voor één...? Na zelf de aanval op te hebben gezet, een een-tweetje aan te gaan met de spits, was het de midmid die van 25 meter met een streep de bal in de linker kruising schoot: 2-2. Na meerdere schitterende en soms katachtige reddingen van Tamara Luijkx, was dit schot simpelweg onhoudbaar. Met nog 20 minuten op de klok was alles weer mogelijk en zou de conditie wel eens een rol kunnen gaan spelen? Toch hield het team zich ook in de deze fase prima staande. Buitenveldert zocht keer op keer naar een gaatje in onze defensie, vond die ook soms, maar mocht de derde niet vallen. Met meerdere ballen ruim naast en een Tamara Luijkx in vorm, hielden we de stand gelijk. Met zelfs nog een vrije trap en een corner in de blessuretijd konden wij misschien wel op brutale wijze de winst pakken, maar was de uiteindelijke 2-2 eindstand een goede afspiegeling van de wedstrijd. De wedstrijd werd vooraf bestempeld als een mooi affiche voor het meidenvoetbal in Noord-Holland en kwamen de meiden deze belofte ook meer dan waar. Een wedstrijd waar alles in zat en verdienen beide teams alle complimenten voor dit sterke optreden. De meer dan geslaagde oefencampagne van Reiger Boys MO17.1 kwam hiermee ten einde en mogen de meiden zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd van volgende week uit bij Winkel en gaan we op jacht naar de tweede hoofdprijs van het seizoen.