26230833 1918983348115147 7857547116597797327 nAcht teams (werden zeven teams) die streden om het Kampioenschap van District Zuid I waaraan Reiger Boys als “gast” uit District West I deel mocht nemen. Locatie.. Sint-Michielsgestel. Een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Na de openingsceremonie, waarbij alle 15 teams werden voorgesteld (ook de acht MO15 teams), begonnen om 10.30 uur de eerste poulewedstrijden.

De eerste opponent in de poulefase zou Hedel zijn, dat kampioen werd in de 2e (!) klasse en daardoor promoveerde naar de 1e klasse, maarrr....... die kwamen niet opdagen. Na een goede warming-up konden de trainingspakken dus weer aan. Wel konden we de concurrentie bekijken en hielden die elkaar op 0-0. Dan hebben we het over tegenstander Jeka uit Bavel, die in tegenstelling tot Hedel, de omgekeerde bewandelt. Het eindigde als laatste in de 1e klasse en stapte dit seizoen slechts eenmaal als winnaar van het veld in zowel competitie als beker. Terug naar de 2e klasse dus. Het Eindhovense Nieuw Woensel eindigde als 5e in de Hoofdklasse en is op papier de sterkste tegenstander in de poule, maar verslikte zich wel meteen in Jeka.

Wedstrijd 1: Nieuw Woensel - Reiger Boys

De battle tussen twee hoofdklasse teams...? Dat zag er in eerste instantie alleen niet naar uit, want de Eindhovense meiden hadden maar weinig in te brengen tegen Reiger Boys. Niet dat wij superieur waren, maar scoren deden we wel halverwege de eerste helft. Een voorzet van Sanne raakte van koers af en verdween over de keepster heen: 1-0. Ook deze tellen en het zou ook nog eens een hele belangrijke gaan worden. De tweede helft creëerde we nog wel mogelijkheden op meer, maar bleef het bij deze doeltreffende “voorzet”. De eerste belangrijke punten waren binnen.

Wedstrijd 2: Jeka - Reiger Boys

Dat Jeka een taaie tegenstander zou zijn, bewezen ze al tegen Nieuw Woensel. Bijna de gehele wedstrijd speelde zich op hun helft af en overleefde ze met veel kunst en vliegwerk de aanvallen van Reiger Boys. Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen. Een handvol 100 procent kansen met o.a. een bal op de lat van Megan Castricum, een bal op de paal van Marouscha Ruiter en een twijfeling tussen Stacey en Lieke Grooff wie de trekker zou overhalen en de kans weg was. Jeka werd de morele winnaar en eindigde dankzij dit gelijkspel als nummer twee in de poule.

In poule A streden najaarskampioen JVC Cuijk uit de Hoofdklasse tezamen met de maar liefst drie tweedeklassers RCS (Oost-Souburg), Unitas’30 (Etten-Leur) en SVO-SCI (St.Michielsgestel) om de overige twee halve finale plaatsen. Zoals verwacht werd JVC Cuijk eerste en werd Unitas’30 als nummer twee aan ons gekoppeld.

De halve finale tegen Unitas’30 leek weer uit te gaan draaien op een kopie van de wedstrijd tegen Jeka, maar schoot Liz op fraaie wijze in de laatste seconde van de eerste helft de 1-0 in de touwen. Dit gaf het team vleugels en begon in de tweede helft de motor echt warm te draaien. Met Stacey Stuivenberg, Marouscha en Michelle Knopp weer terug binnen de lijnen werd er lustig op los gecombineerd. Een schitterende aanval die begon vanaf eigen helft werd door Megan verlengt met een bal achter het standbeen langs en Marouscha die de diepte in gespeeld werd. Ondanks de mogelijkheid om zelf te scoren, speelde ze Stacey op rechts aan die beheerst raak schoot: 2-0. Niet veel later mocht Michelle aanleggen voor een vrije trap en was het oogcontact met Marouscha al gemaakt. Ze dook de zestien in en kopte snoeihard binnen: 3-0. Om het allemaal nog mooier te maken bekroonde ze een zelf opgezette aanval na een lange solo koelbloedig af met een streep van een schot, waar de keepster geen antwoord op had: 4-0.

De Finale leverde de gewenste twee teams op. Reiger Boys en JVC Cuijk. De tegenstander kreeg tot aan de finale alleen nog maar te maken met tweedeklassers en moesten nu dus vol aan de bak. Het zou een echte finale gaan worden met kansen over en weer. De ban werd in de 8e minuut gebroken door een treffer van Marouscha. De grensrechter vlagde nog onterecht wegens buitenspel, maar werd overruled door de scheidsrechter die het doelpunt terecht goedkeurde. JVC leek hierdoor wat aangeslagen en begonnen steeds moeizamer te spelen. Na de rust speelde het spel dan ook voornamelijk op hun helft af en leek niets de titel in de weg te liggen... tot in de laatste minuut. Een twijfeling bij keepster Tamara of ze de bal wel of niet mocht pakken werd afgestraft met de 1-1 en moest een “best of 3” penalty shoot-out de winnaar gaan bepalen. Hierin zou Tamara Luijkx van schlemiel tot held worden gekroond. Ze keerde de eerste en zag Marouscha vervolgens de 1-0 maken. Na de 1-1 van JVC miste Michelle en kwam JVC zelfs op 2-1. Nadat Megan de 2-2 binnen werkte, werd de serie verlengt. Tamara keerde er twee, maar mikte Jacky Delange tussendoor ook haar “matchpoint” naast. Nu was het de beurt aan Julia die met haar ervaring en klasse de rust bewaarde en Reiger Boys de eerste hoofdprijs van het seizoen bezorgde. Op naar het Nederlands Kampioenschap in Juni.